Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Kristálybirodalom
#72221

fantasy

A Kristálybirodalom című filmben Ivan, az egyszerű muzsik beleszeret Tündérszép Jelenába, a cár egyetlen gyermekébe. Miután megvallja érzéseit a lánynak, az foghegyről válaszolgat... több»

Kollányiék almafája
#72222

dokumentum

Több foglalkozási ágban megszokott dolog a dinasztiák kialakulása. A filmes (televíziós) szakmában a Kollányi család az egyetlen, amelyben legalább három generáció tevékenykedik... több»

Rendező: Dékány István

Exitium – A pusztulás hangjai – Ritmusok V.
#72223

kísérleti film | rövidfilm

A film egy vízió: egy zeneszerző archív felvételeket néz és hallgat a pusztulás különböző formáiról, melyek zeneírásra ihletik. A szimfonikus zenekarral rögzített műnek sikere... több»

56 villanás
#72224

játékfilm | történelmi

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt... több»

Elveszett őseink nyomában
#72225

dokumentum

Mi emberek szeretjük azt képzelni, hogy különlegesek vagyunk. Evolúciós szempontból az összes ősünk és közeli rokonunk kihalt. Az elmúlt évek felfedezései azonban megváltoztatták... több»

#72226

dráma | romantikus | rövidfilm | vígjáték

Wei úgy véli, hogy hagyománytisztelő anyja nehezen fogja elfogadni a barátját, de kiderül, hogy ő is bonyolultabb személyiség, mint ahogyan azt a lánya gondolta. több»

Magányos cédrus
#72227

filmetűd | rövidfilm

A film végén egy törött ágú cédrust látunk, amely egy viharra asszociáló vizuális fantáziát jelenít meg.

In Memoriam Bacsó Péter
#72228

dokumentum

Az összeállítással a közelmúltban elhunyt Bacsó Péter filmrendezőre emlékeznek barátai és kollégái, Udvaros Dorottya és Kállai Ferenc színművészek, Makk Károly rendező, Andor... több»

M. S. Mester: Passió
#72229

dokumentum

M. S. Mester művészete a középkori magyarországi késő gótikus festészet csúcsa, a történelmi Magyarország legszebb emléke. A mester egész életművéből hét tábla maradt ránk... több»

Rendező: Olasz Ferenc

#72230

NA 27 Matches  (2018)

dráma

Egy néhai orosz hazafi szexkereskedelemmel foglalkozó kis csapatot vezet, akik egy raktárban műkődnek. Két új embere Yuri és Ryan, akiket különféle szálak fűzik a maffiához. Yuri... több»

Örökség: Egy halász története
#72231

dokumentum

Mészáros Balázs és családja már több, mint kétszáz éve halászik a Tiszán. Ennek vet véget 2000-ben a folyót megmérgező ciánszennyeződés, ami 130 000 tonna halat öl meg a... több»

Rendező: Hegedüs Péter

Laló – Holló Imre 1944-ben készült rajzaival
#72232

dokumentum | életrajzi

A film hőse ’Laló’, Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló... több»

Lambretta − Egy olasz álom tündöklése és bukása
#72233

dokumentum

A Vespa mellett a Labretta volt a II. világháború utáni Olaszországban az újra megtalált életöröm szimbóluma. A távolságok csökkennek, az életritmus felgyorsul. Egy-egy kiruccanás... több»

#72234

dokumentum

A dokumentumfilm a daytoni külvárosi tömegközlekedés megjavításáért folytatott küzdelmet mutatja be.

Rendező: Jamaal Bell

Winter
#72235

NA Winter  (2015)

dráma

Tom és öcsse, Max boldogok voltak, mindenünk megvolt, amire vágytak. Szüleik jó körülmények között nevelték őket. Anyjuk egy gyönyörű galéria sikeres kurátora, apjuk egy... több»

Szemét
#72236

NA Szemét  (2003)

dokumentum

Évente annyi szemetet termelünk Magyarországon, hogy bevásárlókocsikba téve és egymás mögé állítva, kétszer körbe érné a világot. Ráadásul ezek a műanyagok, üvegek, zacskók,... több»

Rendező: É. Szabó Márta

Paktum
#72237

NA Paktum  (2009)

dráma | rövidfilm

Egy titokzatos rúdtáncosnő és egy férfivá váló fiú találkozása egy lepukkant budapesti sztrip bárban meglepő fordulatot hoz, amikor felismerik egymást a “civil” életükből.... több»

A tengerek királynője
#72238

dokumentum | történelmi

Mintegy 40 éven keresztül a QE2 számított a világ legexkluzívabb óceánjárójának – megtett 6 millió mérföldet, 25 alkalommal hajózta körül a földet, miközben 2,5 millió utas... több»

Rendező: Andy Robbins

Szereplők: Tracy-Ann Oberman

Ünnep
#72239

NA Ünnep  (2009)

játékfilm | rövidfilm

Egy tavaszi hétköznapon egy 12 éves fiút leszólít egy nő a megállóban, hogy segítsen hazavinni a csomagjait. Valahogy nem lehet nemet mondani, pedig milyen kellemetlen. Anya is... több»

A szeretet mint tőke
#72240

dokumentum | életrajzi

Szepsy István portréja, A szőlőtőkék adják e film keretét, melynek négy szegletében a változó arcú évszakok, aranymetszésében pedig a természettel együtt lélegző, gondolkodó... több»