Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Nagy János Trió
#72261

zenés

A Nagy János Trio 2000-ben alakult. A 2001. évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz... több»

Rendező: Sebők György

#72262

NA Afterwards  (2024)

kaland

Lebilincselő és sötét történet egy férfiról, akit magára hagytak a fagyos vadonban.

#72263

dráma

Rei egy fiatal lány, aki arról ábrándozik, hogy varázsló lesz. Találkozik egy gyerekkori barátjával, és az ő segítségével eljut egy zenés bárba, ahol úgy dönt, hogy ő lesz "a... több»

Triolák
#72264

NA Triolák  (1980)

A Triolák lírai jellegű variációs film. A filmezés eszközeit, a témát, a hangot hármas csoportokba szervezi, három különböző optikát alkalmaz, és a képmezőt is három... több»

Rendező: Maurer Dóra

#72265

rövidfilm

Jack nagyanyja halálát követően visszatér egy paraguayi kis faluba. több»

Rendező: Chloé Bourgès

A magyar nép díszítőművészete
#72266

dokumentum

A magyar népművészet magába foglalja egyrészt a hagyományosan díszített legkülönbözőbb tárgyakat, eszközöket, másrészt a népköltészet alkotásait, a népzenét, néptáncot is.... több»

Rendező: Orbán Ágnes

A Kallós-gyűjtemény
#72267

dokumentum

Kisfilm Kallós Zoltán válaszúti múzeumáról, ahol mezőségi kalotaszegi gyűjteményének egy részét állította ki.

Rendező: Kovács András

Balázs Péter tetőtéri történetei
#72268

dokumentum

A 20. századi erdélyi magyar művészet egyik kiemelkedő alkotója, Balázs Péter 1919. május 28-án született a Kalotaszeg délkeleti sarkában fekvő Magyarfenes községben, és 2003.... több»

Rendező: Xantus Gábor

Grimasz
#72269

NA Grimasz  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Lajos a szószok szerelmese. Általában magányosan hirdet az aluljáróban. Semmiről nem szól az élete. Semmi nem éri. Senki nem foglalkozik vele. Azonban ma minden megváltozik, mert... több»

Egy másik világ
#72270

dokumentum

A dokumentumfilm az afganisztáni és pakisztáni iszlám világban uralkodó viszonyokba nyújt betekintést. Nézőink többek között felvételeket láthatnak a pakisztáni afgán... több»

Rendező: Bodzsoni István

Gigászok arca
#72271

dokumentum

A XIX. század utolsó és a XX. század első évtizedeiben alakult ki és izmosodott meg a hazai gépi nagyipar valamint a közlekedésben, a vízügyben és a több területen is olyan... több»

Rendező: Duló Károly

Ízőrzők: Karád
#72272

dokumentum

Karád Somogy megye dombok ölelésében fekvő, barátságos települése. Érdemes kisétálni valamelyik szőlőhegyre, onnét lehet igazán látni a somogyi község szépségét. A táji... több»

Rendező: Móczár István

Konfesszió
#72273

NA Konfesszió  (2001)

dráma | játékfilm

Gyermektelen, már nem is igazán fiatal nő menekül be az elmegyógyintézetbe. Sokak által megbecsült, elismert tudós volt a férje, aki nemrég halt meg. A házasságuk - a nő számára -... több»

Chug csapat - Készülj a mentésre!
#72274

animáció

Színes, magyarul beszélő, animációs film. több»

#72275

vígjáték

Egy idősödő egyetemi tanár arról mesél, hogy ő votl Che egyik utolsó társa - kérdés, hogy mi igaz a férfi legendás történeteiből.  több»

Péter
#72276

NA Péter  (1935)

romantikus

A 17 éves Évát és nagyapját kilakoltatták, mert nem tudják fizetni a lakbért. Utcai énekesként próbálnak boldogulni, nem sok sikerrel. Egy menekülő tolvaj arra kényszeríti a... több»

Kizárt a párt
#72277

dokumentum

1988 április 9-én, egy jó hónappal a májusi pártértekezlet előtt, a Központi Ellenőrző Bizottság határozata alapján kizárták a pártból Bihari Mihály politológust, Bíró... több»

Rendező: Szobolits Béla

Műemlékvédelem Felvidéken
#72278

dokumentum

Hogyan születnek újjá a Felvidéken egymás után a műemlékek? A műsorban műemlékvédelmi szakember, restaurátor, művészettörténész segítségével bemutatásra kerülnek templomok,... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

...Festeni fogok... - Portréfilm Karátson Gábor festőművész, íróról
#72279

életrajzi

A nyáron elhunyt Karátson Gábor jelentős írói, műfordítói, festői, filozófusi, művészetpedagógusi életművén kívül a politikai elnyomás ellen, és a környezetvédelem melletti... több»

#72280

animáció

Filmio

Dargay Attila kisfilmje egy karikatúra-parabola az 1960-as évek végi Magyarországról és az új gazdasági mechanizmus után átszervezett államapparátus működéséről. A párhuzamos... több»

Rendező: Dargay Attila