Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Daráló
#72301

NA Daráló  (2004)

dokumentum | életrajzi

A film egy régen halott ember történetét meséli el, akit bedarált, megrágott és darabokban köpött ki a magyar igazságszolgáltatás szorgos, kegyetlen, bár nem éppen hatékony... több»

A Planet Called Eden
#72302

akció | sci-fi

A film története szerint a 22. században egy távoli csillagrendszerben tevékenykedő űrexpedíció részvevői váratlanul egy mesterséges bolygóra bukkannak, amely vélhetőleg valamilyen... több»

Ködbe vesző emlékezet
#72303

dokumentum

Dr. Alois Alzheimer száz évvel ezelőtt, 1906-ban írta le először a róla elnevezett betegséget. Megdöbbentő számadatok kerültek nyilvánosságra a közelmúltban. A nem is olyan távoli... több»

Rendező: Elek Ottó

#72304

dokumentum | rövidfilm

Netflix

A Spanair járatának katasztrófája a Barajas repülőtéren volt Spanyolország egyik legnagyobb légi katasztrófája. A dokumentumfilm ennek okát igyekszik feltárni. több»

Észak-Olaszország (Az itáliai reneszánsz bölcsője)
#72305

road movie

Itália szerelmeseinek ajánljuk ezt az útifilmet, mely alatt bebarangoljuk Toscana verőfényes, középkori hangulatot idéző városait. San Gimignanoban megkapóak a 14. század arculatát... több»

Rendező: Meronka Péter

Magunkról...
#72306

dokumentum

A Józsefváros mélyén található egy óvoda, ahol az óvoda-pedagógusok áldozatos munkával azon dolgoznak, hogy az általános iskola előtt felzárkóztassák a hátrányos helyzetű... több»

Rendező: Szobolits Béla

Harmadnapi győzelem
#72307

dokumentum

Beszélgetés Mészöly Dezsővel, arról a barokk misztériumjátékról, amelyet lengyel nyelvről fordított magyarra, s amely e korszak elveszett magyar passiójátékaival rokonítható a... több»

Rendező: Lukács Gabriella

A világ legszebb szalonja
#72308

kísérleti film

Egy velencei legenda szerint, ha valaki titokban pénzt rejt el otthon a padló alatt, és sajnálatosan elhalálozik, a lelke addig nem talál majd megnyugvást, amíg nem lesz képes tudatni az... több»

Rendező: Gergely Dorka

Mekkora a szülőföld határa?
#72309

dokumentum | életrajzi

A Kossuth- és Munkácsy-díjas Kokas Ignác vitathatatlanul a hazai kortárs festészet egyik legnagyobb alakja. Szülőfaluja, Vál, az ottani élmények, a települést körülölelő táj... több»

Rendező: Szegezdy János

Szereplők: Kokas Ignác

Angyalok és rovarok
#72310

William Adamson, a fiatal entomológus, dél-amerikai újtából hazatér a viktóriánus Angliába. A férfi egy gazdag rovargyûjtõnél, sir Harald Alabastrnál, talál állást. William... több»

Kis apokrif 2
#72311

rövidfilm

A Duna torkolatvidékének vadregényes táját többnyire dokumentumfilmekből ismerjük. Víz, nád, színes madárvilág. De most a vizet törékeny jég borítja, a nád ég. Három férfi... több»

Rendező: Mundruczó Kornél

#72312

vígjáték

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

"Itt mindenki új popsit, új melleket akar. Ön mit utál magában annyira? Vagy esetleg a férje?" A 66 éves nő, Dorottya vagy inkább Mimi ajándékot kap a férjétől, egy plasztikai... több»

Álometűd
#72313

NA Álometűd  (2008)

dokumentum

Fotográfiák és versek a szerelemről, az életről.

Rendező: Martin Gábor

Original Láger
#72314

rövidfilm | zenés

"Ott voltunk négyen, klasszikus felállás, már a szereposztás is tiszta rokendrol, csak a próbahely hiányzott. A haverom mondta, hogy nincs mese, végig kell járni az összes klubot és... több»

Herczeg Ferenc: A harmadik testőr
#72315

játékfilm

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Pollacsek úr, a jónevű borkereskedő pincéjében jubileumi ünnepségre készülnek. Az ünnepségen megjelenik Rátky szerkesztő úr a helyi laptól, hogy megláthassa ifjúkori szerelmét,... több»

Magyar emlékek Európában - Németország
#72316

dokumentum

A 955-ös Lech mezei ütközet a kalandozó magyarok számára kudarcot, a németek számára viszont hazájuk és a keresztény kultúra megvédését jelentette. E csatát követően azonban... több»

Rendező: Horváth Tamás

Csendélet
#72317

NA Csendélet  (2008)

némafilm | rövidfilm

Megnézem a filmet.

Rendező: Juhász Martin-Blaise

Szereplők: Szécsi András

Szemből, halál
#72318

dokumentum

A film bemutatja Szilágyi Domokos költő három évtizeddel korábbi öngyilkosságának körülményeit, s a halállal kezdettől fogva eljegyzett költészetét. S vizsgálja, azt a fájdalmas... több»

Rendező: Sánta Ádám

Nehéz napok a Cho Oyun
#72319

dokumentum

Az izgalmas expedíciós kalandfilm a világ hatodik legmagasabb csúcsára, a Tibetben található, 8201 méter magas Cho Oyura kalauzolja a nézőket. A rendező-operatőr egyedül nézett... több»

Rendező: Banai Tibor Péter

Francia esküvő magyar módra - Magyar esküvő francia módra
#72320

dokumentum

A 2008 júliusáig tartó Francia Gazdasági Év Magyarországon rendezvénysorozat keretében újabb népszerű eseményre látogathattak az érdeklődők január utolsó napjaiban. Sokan... több»

Rendező: Szirti Anina