Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Bozsik Yvette
#72341

dokumentum | életrajzi

Portré a modern magyar táncművészet eredeti tehetségű koreográfus-táncosáról. Kereteket nem tűrő személyisége, a mozgásművészet legkülönbözőbb elemeit ötvöző... több»

Rendező: Janisch Attila

Szereplők: Bozsik Yvette

Hátsó lépcső
#72342

rövidfilm

A céltudatos, konzervatív Júlia a 90-es évek elején egyetemi ösztöndíjasként Párizsba utazik. Egy elegáns ház felső emeletén bérel apró lakást, ahová csak a félhomályba vezető... több»

Elmenni messze...
#72343

dokumentum

A Kormorán együttes 2001-ben ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Négyrészes sorozat mutatja be a Magyarországon különleges zenei stílust képviselő zenekart.Közreműködik:... több»

Rendező: Koltay Gergely

Győri Te Deum (Győri Te Deum)
#72344

dokumentum

Czigány György köszöntése 70. születésnapján.

#72345

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó

Kiskunhalas, a csipke városa
#72346

dokumentum

A film bemutatja a város történelmét, hagyományait, kulturális értékeit - kiemelve a világon egyedülálló csipke jelentőségét-, nevezetes épületeit (múzeum, könyvtár,... több»

Középkori templomok útja
#72347

dokumentum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózata maradhatott fenn, amely egyedülálló.... több»

Bibó Lajos: Két novella
#72348

játékfilm

Mindkét Bibó-novella a harmincas években, szegényparasztok között játszódik. A balladai tömörségű, megrázó elbeszélések közül az első A kenyér, a második pedig a Mihály lovat... több»

Johann Strauss: A denevér
#72349

játékfilm

Történik 1870 táján Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri... több»

Mikor síel az oroszlán?
#72350

kaland

Az öttagú Kovács család Sopronban él. Apa igazgatóhelyettes az áruházban, anya tanárnő, Szabolcs gimnazista, Lili 8 éves, Dani, a középső fiú 15 éves. Őt éppen most csapták ki... több»

Tickety Toc - A tehetségkutató
#72351

animáció

Tik-tak falván izgalmas eeseményekre készülnek: az egymilliomodik óraütésre és a helyi tehetségkutató versenyre. A versenyt Tommy nyeri meg, és így nem tud részt venni Talluláhval az... több»

Örkényi diófák egy katalán birtokon
#72352

életrajzi

Barcelonában él és a Dán Királyság ottani konzulátusán irodavezetőként dolgozik Hegyeshalmy Johanna. Anyai felmenői közt tisztelheti a Pálóczi Horváth családot, akiknek nevéhez... több»

Rendező: Törköly Róbert

Szereplők: Hegyeshalmy Johanna

A võlegény tanúja
#72353

1899 december 31-én a világ a huszadik század eljövetelének lázában égett. Francesca és Edoardo számára csodásan kezdõdne az új évszázad, házasságuk küszöbén állnak. A... több»

A rablólovag
#72354

játékfilm

A nagybirtokos Cserháti család feje, a hetvenéves Cserháti Ferenc gróf vidéki villájába hívja rokonait és bejelenti nekik, hogy feleségül kívánja venni a fiatal és csinos Anna... több»

Szemétdomb
#72355

NA Szemétdomb  (2001)

kísérleti film

Craig Shields (eredeti nevén Bogár László) története apró balszerencsék sorozatával indul, s hamarosan egy arcnélküli hatalommal folytatott zűrzavaros küzdelemmé válik. Ebben a... több»

Amíg élünk
#72356

dokumentum

Kárpátalján él a dokumentumfilmben megjelenő szórványmagyar család. A világ különböző részeire kényszerítette őket a megélhetés: Csehország, Ukrajna, Lettország, Jemen,... több»

Blanca & Pepita
#72357

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

#72358

NA Szenvedély  (1961)

animáció

Filmio

A fekete humorú rövidfilm főszereplője egy átlagos városi ember, aki kétségbeesetten próbálja feladni a dohányzást. Hősünk egy esendő ember, a későbbi Gusztáv-sorozat... több»

Rendező: Nepp József

Világzene
#72359

NA Világzene  (2001)

dokumentum

A világzene a nemzetközi zenei életben kb. 20 éve létező fogalom. A műfaj születése óta vitákat kavar, főképp azóta, hogy az utóbbi évtizedben egyre nagyobb reneszánszát éli. A... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Kasszagyúrók
#72360

animáció

Jó kis rövidfilm-noir színesben. Tele ötlettel, geggel. A gyurma, mint anyag, kiválóan alkalmas a groteszk megjelenítésére. Egy igazi nagyvárosi detektívtörténetet láthat a néző... több»

Rendező: Cakó Ferenc