Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
D-dúr
#72321

NA D-dúr  (2008)

dokumentum | életrajzi

Kiszolgáltatva, de méltósággal viselve. A végső harc, amit minden ember elveszít. Az utolsó harmónia, amit mindenki eljátszik: az elmúlás. Az Arany Alkony idősek otthona lakóinak... több»

A piac
#72322

NA A piac  (1983)

játékfilm

A hetvenes-nyolcvanas években járunk. Lassan virágzásnak indulnak, és egyre nagyobb szerepet játszanak a gazdaság és társadalom életében a kisvállalkozások. Egy jellegzetes... több»

Szoknya
#72323

NA Szoknya  (2006)

rövidfilm

15 éves gimnazista lány, Anna a belvárosban lóg tanitás alatt. Egy drága ruhaüzletben meglát egy fiatal vonzó nőt, aki egy fodros szoknyát próbál. Anna számára a nő es általa a... több»

Omega koncert
#72324

zenés

Omega volt, Omega van, Omega lesz. Ez lehetne a mottója a hatvanas években alakult legendás Omega együttesnek, aki 2004-ben újra turnézni indult, melynek végállomása a budapesti Puskás... több»

Gábor Felicia - Csángó vagyok
#72325

dokumentum

Gábor Felicia, gyereklányként hagyta el szülőföldjét, hogy előbb Erdélyben, majd Budapesten tanuljon, a fővárosban alapított családot. A Vajdaságból származó férjével, s kicsi... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Puccini: Angelica nővér
#72326

Giacomo Puccini operája az 1700-as években egy itáliai apácakolostorban játszódik. Az apácakolostor eseménytelen életét az a hír kavarja fel, hogy egy díszes főúri hintó érkezett a... több»

Temetetlen képek
#72327

dokumentum

Az 1956-os magyar forradalom egy sajátos nézőpontból-fotóművészek visszaemlékezései és az előkerült egykori képek alapján - mutatja be a film. Fényképszerűen elraktározott és... több»

Rendező: Kardos Sándor

Szatmári bál
#72328

táncfilm

Előadja a Budapest Táncegyüttes és zenekara.

Rendező: Kázsmér Kálmán

Álomutazás- Mexikó és Belize
#72329

dokumentum

Utifilm Mexikóról és Belizeről. több»

...hát, kösz...
#72330

dokumentum | életrajzi

Marika és Laci egy dunántúli elmeszociális intézet lakói. Betegséggel, megpróbáltatásokkal teli életük az intézet falain kívül, a szabadságért folytatott harcban. Kudarcok,... több»

Rendező: Janisch Vera

Szereplők: Lászai Mária, Nemes László

Uborkázók
#72331

NA Uborkázók  (2004)

dokumentum | életrajzi

Az ukrán határ mentén a földeken több ezer ukrajnai magyar és ukrán vállal munkát minden évben. A film egy uborkatáblában dolgozó feketemunkások életéről, gondjairól,... több»

Rendező: Erdélyi János

#72332

dokumentum

- 1989. augusztus 19. Áttörés Sopron közelében: a nyárra szinte ellepték az NDK állampolgárok Magyarországot. A provokatív, határnyitogató szalonnasütésnek szánt Páneurópai... több»

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Schell Judit

Kiss József: Az angyalok nem sírnak
#72333

1956 októberének utolsó napjai és novemberének közepe. A győzelem, a szabadság, az együvé tartozás mámora, majd a leigázottság, a rabság, a tehetetlen düh pokla. Két felvonás.... több»

Idegen utakon
#72334

A fiatal doktornő, Máté Judit (Tolnay Klári) híres orvosprofesszor gyermekklinikáján dolgozik. Egyik betegének édesanyja, Mimi (Sulyok Mária) meghívja egy estélyre, ahol régi... több»

South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan
#72335

Egy békés amerikai kisvárosban elszabadul a pokol, amikor a helyi moziban bemutatják a Terrance & Philip komédiás-páros legújabb vígjátékát. A kisiskolásokat mind eltiltják a... több»

Én a szövésre adtam magam
#72336

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Mesék a művészet világából
#72337

kísérleti film

1966. Miskolc: rajz- és bábfilmek díja

Rendező: Kovásznai György

A nő és a politika - Jókai Anna
#72338

dokumentum

Jókai Anna írói pályája csak harminchárom éves korában indult, annak ellenére, hogy amióta a betűt megismerte, költőnek, írónak készült. A Magyar óra c. novella volt az ő "Hét... több»

Rendező: Mészáros Márta

Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek (Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek)
#72339

dokumentum

"Egy írót kitüntetni nem lehet sem diadalkapuval, sem koszorúkkal úgy, mint azzal, ha őt műveiben megismerik. Ez a legnagyobb jutalom." Az író ezen gondolatait mottóul is választhatták... több»

A szegény úrnő - Assisi Szent Klára
#72340

dokumentum

Assisi Szt. Klára 1194-ben született Umbriában gazdag, előkelő családban. Családjának ellenszegülve Assisi Szt. Ferenc követője lett 1212 Virágvasárnapján, szakított a szülői... több»

Rendező: Soós Sándor