Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Hajlékot embernek...
#72361

életrajzi

Az utolsó magyar polihisztorok egyike, igazi reneszánsz ember: építész, író, grafikus, lapszerkesztő, könyvkiadó, pedagógus volt a Kolozsvárott 1977-ben meghalt Kós Károly, akit... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Neurock
#72362

NA Neurock  (2001)

dokumentum | életrajzi

Ivánka a 70-es évek végén alapította meg a TOPÓ NEUROCK underground együttesét. A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő zenekarnak a cenzúra nem engedélyezett nagylemezt.... több»

Holdvilág
#72363

NA Holdvilág  (2013)

kaland

A történetben a fiatal John Trenchard csatlakozik az Elzevir Block által vezetett hírhedt csempészbandához, és együtt indulnak egy elveszett gyémánt keresésére. több»

Selmecbánya (Selmecbánya)
#72364

dokumentum

A nagymúltú bánya és iskolavárosként ismert települést bemutató film a második évezred kezdetétől napjainkig kíséri végig Selmecbánya történelmét.

A csendtől a békéig
#72365

dokumentum

Az 1910-ben, ezen a napon született Teréz anyának állít emléket a film. A stáb felkeresi szülővárosát, Szkopjét, de ellátogat Indiába is, abba a calcuttai rendházba, ahol a... több»

Värttinä
#72366

NA Värttinä  (2001)

zenés

Budapesten, a Pepsi Szigeten, a világzenei nagyszínpadon az elmúlt évben fellépett egy különleges hangulatú, finn zenekar. Värttinä a nevük, s négy szőke női énekes azóta már... több»

A messziről jött ember
#72367

játékfilm

Egy napon váratlan látogató toppan be Abrankó József vegyészmérnök békés családi otthonába. Az öregember látogatása rövidnek ígérkezik, ám hosszúra nyúlik. Elég ideje van... több»

Verzió
#72368

NA Verzió  (1981)

kísérleti film

Filmio

A tiszaeszlári vérvád-per körülményeit felidézve a film megpróbálja feltárni a szereplők belső világát, egyéni és kollektív hiteikből fakadó motivációikat.

Játék az egész
#72369

dokumentum

Egyedülálló színházi kísérlet kezdődött ez év tavaszán Budapesten. Egy értelmi sérültekből álló - egyébként világhírű - belga színtársulat mintájára állandó... több»

Rendező: Zelki János

Mi hárman
#72370

NA Mi hárman  (1998)

Három ember. Két nő és egy férfi. Szerelem, házasság, nőbarátság, titkolt érzelmek és felszínre törő szenvedélyes indulatok. Kusza kapcsolatháló, amely a kiszámíthatatlan... több»

#72371

dokumentum | dráma | vígjáték

A dokumentumfilmet Carolie Ledgin rendezte, akik minden idők egyik legnagyobb Jackson 5 rajongója. A film azt kutatja, hogyan lett Michael Jackson-ból világra szóló szenzáció, örök... több»

#72372

NA Rozmaring  (1938)

vígjáték

TV-ben (Discovery Channel, csütörtök 01:33)

Kevy István kanalasdombi birtokán mintagazdaságról álmodozik, amihez reményt nyújt, hogy a Lapidária Rt. földet akar tőle vásárolni. A vezérigazgató leküldi Kanalasdombra... több»

Sokszínű egység
#72373

dokumentum

A film bemutatja a századforduló nagyhatású művészeti irányzatát, a szecessziót, valamint legnevezetesebb alkotásait és alkotóit Közép-Európa egyes országaiban.

Rendező: Duló Károly

Egy világhírű Kodály iskola születésnapján
#72374

dokumentum

Több mint háromszáz volt diák ünnepelte a 40 éves Lórántffy Ének-zenei Általános Iskola születésnapját a Zeneakadémia Nagytermében. A nagysikerű eseményt idézi fel a műsor az... több»

Rendező: Veszprémi András

#72375

NA Exit: Music  (2016)

(1)

dokumentum | háborús | történelmi | zenés

A dokumentumfilm azt mutatja be, hogy a Harmadik Birodalomban hogyan gyakoroltak nyomást a zenei életre, és, hogy hogyan sikerült mindezt helyreállítani a háború után. több»

Rendező: James Murdoch, James Murdoch

Szereplők: Simon Wynberg

Sellő félig habokból (Sellő félig habokból)
#72376

rövidfilm

Egy sellő és egy angyal egymásba szeret Budapesten. Egy napi haladékot kapnak, hogy megtalálják a módját annak, hogy együtt maradhassanak...

1848 -1849 Legendák és valóság
#72377

dokumentum

Vannak történések, és vannak az azokról készült utólagos megfogalmazási kísérletek. Így van ez az egyén esetében, de közösségek életében is. Ezen a módon tarja meg... több»

Rendező: Soós Árpád

Szereplők: Téri Sándor

#72378

akció | krimi | sci-fi | vígjáték

A film a Kung Fury rövidfilmből megismert univerzumban játszódik, de valós kapcsolat nincs a két film között, csak a főszereplő azonos. több»

#72379

NA Grim Hollow  (2019)

akció | horror | kaland | vígjáték

Mulberry Jones az a fajta bandita, aki gazdagtól, szegénytől és a haláltól egyaránt rabol. Számára önmaga sokkal fontosabb, mint bármelyik más élőlény ezen a világon. több»

Rendező: Seric Drac

Szerencsés flótás
#72380

animáció

A híres magyar rajzfilmrendező és képregényrajzoló rövid rajzfilmje. több»

Rendező: Dargay Attila