Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
#72401

NA Bigfoot  (2017)

akció | thriller

Bigfoot évezredeken át csendben őrizte a világot és az emberiséget, most azonban elérkezett az idő, hogy kitörve a sötétségből gátat szabjon a természet feletti teljes uralom... több»

Négy, hat, nyolc
#72402

dokumentum

A film főszereplője egy - a film forgatásakor még nem létező - új szolgáltatást próbál ki. Egy telefonszámot tárcsázva közömbös női hang tájékoztat a fővárosi mozik... több»

#72403

NA Toy Maker  (2016)

dokumentum

A dokumentumfilm egy Montrealban élő játékkészítő életéről és hivatásszeretetéről mesél. több»

Rendező: Oz Yilmaz

Egy szavazat
#72404

politikai | rövidfilm

Szavazóhelyiség, 18:55. Idős néni toppan be, beviszi a szavazólapját a fülkébe, ikszel, összehajtja a lapot, de aztán összeesik. Mi a teendő ilyenkor? Kinek lenne jó a szavazata és... több»

Angelo mester fotografál
#72405

dokumentum | életrajzi

Aligha van érdekesebb személyisége és jelentősebb művésze a magyar fotográfiának Angelónál. Ez így van akkor is, ha ezt még viszonylag kevesen tudják itthon és a világban.... több»

#72406

dráma

A film története szerint egy ifjú migráns komoly problémákkal néz szembe St. Louis-ban. A célja, hogy retegett harcművésszé váljon, ám a kolumbiai származása komoly hátrányt jelent. több»

Gastroblues
#72407

NA Gastroblues  (2006)

zenés

Immár tizenöt éve rendezik meg Pakson a blues, jazz, rock, gasztronómia és a borbarátok híveinek fesztiválját, hogy találkozzanak egymással, bemutassák tudásukat, vidám hangulatban... több»

Cserfő Jazzland - Jam Sassion
#72408

zenés

A jam sassion kifejezés a jazzben az örömzenélést az éjszakai koncert utáni együtt zenélést jelenti. A cserfői Jazzlanden is összeálltak a zenészek és különböző témákra... több»

Rendező: Seregély István

Aegus
#72409

NA Aegus  (2017)

akció

A film története szerint Frank Aegus, a dotcom milliárdos mindent megtesz, hogy felszámolja a gyermekekkel való kereskedést. Évent 13 millió gyermek esik az emberkereskedők áldozatává,... több»

Légy híve rendületlenül...
#72410

dokumentum

A dokumentumjátékban a korszak eredeti kézirataiból idéz Egressy Béni (megszemélyesítője: Tordy Géza), felelevenednek gondolatai a Szózat megzenésítésének történelmi... több»

Rendező: Bohák György

Illényi Katica koncert a Művészetek Palotájában
#72411

zenés

Illényi Katica koncertfelvétele a Művészetek Palotájában készült 2006 februárjában. A hegedűvirtuózként megismert művész ezúttal énekesnőként is bemutatkozik. Az igényes... több»

Rendező: Gyöngyösi Szabolcs

Szereplők: Illényi Katica

#72412

NA #hashtag  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy fiatal mexikói férfi virtuális rajongása összeütközésbe kerül a valósággal.

Ebéd
#72413

NA Ebéd  (2004)

játékfilm

Válogatott finomságok és minden ételhez egy aroma, egy jóízű vagy váratlan történet jár, melyet az étellel kell elfogyasztani. "Heten voltak vendégurak, mint a gonoszok. Volt ott két... több»

Ki nyert? Ki veszített?
#72414

dokumentum

Szabados Tamás természetfilmes most más műfajban a magyar 56-os forradalom 50 éves évfordulójára Ausztráliában forgatott filmet egykori labdarugókkal, magyar származású sikeres,... több»

Rendező: Szabados Tamás

Magyar népballadák
#72415

játékfilm

Régi és új típusú balladák keletkezése, bemutatása.

#72416

dokumentum

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán... több»

Miss Universe 1929 - Lisl Goldarbeiter - a Szépség útja
#72417

dokumentum | életrajzi

Lisl Goldarbeiter, az első VilágszépeLisl unokatestvére, az amatőrfilmes Tenczer Marci szegedi volt, Bécsben tanult. Villamosjegyre sem költött, hogy az így megtakarított pénzén... több»

Rendező: Forgács Péter

Bánk bán
#72418

NA Bánk bán  (1974)

musical

Amíg II. Endre király idegen földön harcol, addig felesége, Gertrúd és annak meráni udvarnépe vígan él. A háttérbe szorított magyar főurak leszámolásra készülnek, de Bánk bán,... több»

Ismeri Ön Niki de Saint Phalle-t?
#72419

dokumentum

Niki de Saint Phalle francia szobrászművésznő nagysikerű Ernst Múzeumbeli kiállítás kapcsán a film bemutatja a művész életútját, megszólaltatja munkatársait, családtagjait, és a... több»

Rendező: Raum Attila

A gordonka hangja Perényi Miklós
#72420

életrajzi

Perényi Miklós, a briliáns és nemzetközileg elismert magyar csellóművész 1948-ban, zenészcsaládban született. Rendkívüli tehetségét már hétéves korában felismerték, és... több»

Rendező: Mérei Anna

Szereplők: Perényi Miklós