Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Légy híve rendületlenül...
#72421

dokumentum

A dokumentumjátékban a korszak eredeti kézirataiból idéz Egressy Béni (megszemélyesítője: Tordy Géza), felelevenednek gondolatai a Szózat megzenésítésének történelmi... több»

Rendező: Bohák György

Illényi Katica koncert a Művészetek Palotájában
#72422

zenés

Illényi Katica koncertfelvétele a Művészetek Palotájában készült 2006 februárjában. A hegedűvirtuózként megismert művész ezúttal énekesnőként is bemutatkozik. Az igényes... több»

Rendező: Gyöngyösi Szabolcs

Szereplők: Illényi Katica

#72423

NA #hashtag  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy fiatal mexikói férfi virtuális rajongása összeütközésbe kerül a valósággal.

Ebéd
#72424

NA Ebéd  (2004)

játékfilm

Válogatott finomságok és minden ételhez egy aroma, egy jóízű vagy váratlan történet jár, melyet az étellel kell elfogyasztani. "Heten voltak vendégurak, mint a gonoszok. Volt ott két... több»

Ki nyert? Ki veszített?
#72425

dokumentum

Szabados Tamás természetfilmes most más műfajban a magyar 56-os forradalom 50 éves évfordulójára Ausztráliában forgatott filmet egykori labdarugókkal, magyar származású sikeres,... több»

Rendező: Szabados Tamás

Magyar népballadák
#72426

játékfilm

Régi és új típusú balladák keletkezése, bemutatása.

#72427

dokumentum

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán... több»

Miss Universe 1929 - Lisl Goldarbeiter - a Szépség útja
#72428

dokumentum | életrajzi

Lisl Goldarbeiter, az első VilágszépeLisl unokatestvére, az amatőrfilmes Tenczer Marci szegedi volt, Bécsben tanult. Villamosjegyre sem költött, hogy az így megtakarított pénzén... több»

Rendező: Forgács Péter

Bánk bán
#72429

NA Bánk bán  (1974)

musical

Amíg II. Endre király idegen földön harcol, addig felesége, Gertrúd és annak meráni udvarnépe vígan él. A háttérbe szorított magyar főurak leszámolásra készülnek, de Bánk bán,... több»

Ismeri Ön Niki de Saint Phalle-t?
#72430

dokumentum

Niki de Saint Phalle francia szobrászművésznő nagysikerű Ernst Múzeumbeli kiállítás kapcsán a film bemutatja a művész életútját, megszólaltatja munkatársait, családtagjait, és a... több»

Rendező: Raum Attila

A gordonka hangja Perényi Miklós
#72431

életrajzi

Perényi Miklós, a briliáns és nemzetközileg elismert magyar csellóművész 1948-ban, zenészcsaládban született. Rendkívüli tehetségét már hétéves korában felismerték, és... több»

Rendező: Mérei Anna

Szereplők: Perényi Miklós

Molto Vivace - Fanfare Ciocarlia
#72432

zenés

A Románia keleti részéből származó fúvós zenekar török és bolgár ritmusokkal és macedón dallamokkal fűszerezi tradicionális román zenéjét. Megjárták a világ összes... több»

Calvario Hungaro
#72433

dokumentum

Talán kevesen tudják, hogy a portugáliai Fatimában az 1916-17-es jelenést követően magyar Kálvária is létesült, amelyet elsősorban az emigrációba kényszerített magyarok... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Kölcsönös analízis
#72434

kísérleti film

A Kölcsönös analízis az ősi nagy kérdésre keresi a választ miként, s hogyan működik bizonyos különleges helyzetekben a Varázsló és az Áldozó, a Gyóntató és Gyónó, az... több»

A Way with Anger
#72435

dráma

Egy férfi kénytelen szembenézni a múltjával, miután túszul ejti a városka lelkipásztorát.

Bruges Group - Európa és a Duna Televízió
#72436

dokumentum

A film a Bruges Group, Európa egyik legnagyobb televíziós szervezetének októberi, budapesti találkozóját dolgozza fel. A nemzetközi konferencia az európai műholdas közszolgálati... több»

Rendező: Juhász István

Őszifilm
#72437

NA Őszifilm  (2006)

kísérleti film

13 mondat, 1 hang, 13 szereplő. Zene és neszek, tekintetek, félszeg mosolyok, pillantások, kapkodó kamera. Ez néha egybecseng, néha nem.

Rendező: Jancsó Zoltán

Nincs időm... nem igazat mondani!
#72438

életrajzi

A 2002. Júniusában elhunyt Erdős Irma, a legendás Marosvásárhelyi Székely Színház egykori színésznője. Ebben az 1995-ös portréfilmben erdélyi versműsora kapcsán beszélgetünk... több»

Most látszom, most nem látszom
#72439

kísérleti film

Ez a nap is olyannak tűnik, mint a többi. Apa a laborban kísérletezik, anya otthon forralja a vizet, miközben hatéves fiuk, Alex, a kisautójával játszik. Ez a nap mégis más, mint a... több»

Emigránsok
#72440

NA Emigránsok  (2008)

dokumentum

A filmben Dr. Czeizel Endre három világhírű magyar tudós családi hátterét elemezve bizonyítja., hogy a tehetség minden bizonnyal öröklődik.Szentgyörgyi Albert, Polányi Mihály és... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Dr. Czeizel Endre