Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Mátyás király és a reneszánsz (Mátyás király és a reneszánsz)
#72321

dokumentum

Mátyás király családtörténetét ismerteti a műsor: Hunyadi János hadvezér szerepét, Mátyás bátyjának sorsát, Mátyás házasságát Beatrix-szal...

Az út Szolnoktól Ungvárig - 1956
#72322

dokumentum

1956 Októberének forradalmi napjaiban a Szolnoki Műszaki Egyetem ifjúsága is szervezkedett. Vezetőjük Dr. Fazekas Zoltán volt, aki Nagy Imre kérésére átvette a Szolnoki Rádió... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Álomhotel - Thaiföld
#72323

kaland | romantikus

A sikeres hotelmenedzser, Markus König ezúttal roppant nehéz feladatot kap a szállodalánc tulajdonos nagynénitől. A feleségétől való válása óta Markus most látogat el először... több»

Rendező: Otto Retzer

Örök megújulás
#72324

dokumentum

A világ különböző tájain található növény- és állatvilág bemutatásán keresztül képet kapunk a szaporodás és az ivadékgondozás egyes mozzanatairól.

Rendező: Kollányi Ágoston

Az én kis városom
#72325

animáció

Apró mozaikok gyerekkorom elsüllyedt világából. Kis boltok, házak, kisemberek, kis álmok...

Rendező: Gyulai Líviusz

Ösvény a Viharsarokban
#72326

dokumentum

A négy részes dokumentumfilm a Füzesgyarmaton működő Ösvény Esélynövelő Alapítvány tevékenységét mutatja be.

Rendező: Kinyó F. Tamás

Behind the eye
#72327

animáció

A forgatókönyv Ladik Katalin: Vers a szerelmes piócáról című művéből született. A film a vers továbbgondolása, motívumainak kiszélesítése. A forgatókönyv elkészítésénél az... több»

Rendező: Kovács Sebő

Égenjárók
#72328

Mamuro Oshii, a Ghost in the Shell és az Innocence rendezője ismét az ember és gép összeférhetetlen, mégis szorosan összekapcsolódó viszonyát vizsgálja. Egy világban, amely nagyon... több»

A dilis trió legjobb pillanatai
#72329

vígjáték

Tartson Moe-val, Larry-vel és Curly Joe-val, és legyen részese 35 mulatságos és balszerencsés esetnek! Garantáljuk, hogy addig fog nevetni, amíg meg nem fájdul minden porcikája. Lesz itt... több»

A plázák népe - Szülőfalum Budapest
#72330

dokumentum

A film a gomba módra szaporodó fővárosi bevásárló centrumok világába kíséri a nézőket. Megtudhatjuk milyen szempontok szerint tervezik az üzletközpontokat, kikből kerülnek ki a... több»

Sidar
#72331

NA Sidar  (2008)

filmetűd

A történet egy magyar népmese átültetése törökországi viszonyok közé: egy kisfiúról szól, akinek egyedül kell helyt állnia a felnőttek világában, de végül - gyermeki hitét... több»

Rendező: Király Tamás

Gyilkosok
#72332

NA Gyilkosok  (1999)

dráma | játékfilm

Tizenhat. Tizenhat látszólag összefüggéstelen gyilkosság, és egy tehetetlen rendőrség. Tizenhat brutális haláleset, tizenhat címlap sztori, és egy üstökösként felívelő karrier.... több»

Exit
#72333

NA Exit  (2010)

játékfilm | krimi

Főszereplőnk egy nap emlékek nélkül ébred fel, egy gyilkosság korona-tanújaként. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy elrabolt nő, akinek tartózkodási helyét egyedül az... több»

Rendező: Lóth Balázs

#72334

dokumentum | rövidfilm

A rövidfilm egy fáradhatatlan vállalkozót mutat be, aki megváltoztatta egy addig elhanyagolt üdülőváros arculatát. több»

Rendező: Jessica Congdon

Szereplők: Crista Luedtke

Bíró Lajos festőművész
#72335

életrajzi

Bíró Lajos festőművész magyar-, történelem- és rajzszakos tanárként szerzett diplomát Egerben. Politikai szerepvállalása miatt 1956 után börtönbe került, ahol napjait alkotással... több»

Rendező: Fekete Gábor

Von Höfler vagyok
#72336

dokumentum

Von Höfler Tibor régi filmjeinek és elbeszéléseinek tükrén keresztül nézünk a pécsi bőrgyáros-tímár generációk több évszázadokon átívelő, gazdagon burjánzó sorsvonalaira.... több»

Rendező: Forgács Péter

Szereplők: Höfler Tibor

Kisszínpadon nagy színház
#72337

dokumentum

A dokumentumfilm a 60-70-es évek legjelentősebb amatőrszínházi műhelyeit mutatja be: az Universitast, az Egyetemi Színpadot, a Manézs Színházat, a Szegedi Egyetemi Színpadot, a Stúdió... több»

Koplalóművész
#72338

rövidfilm

Századfordulós történet a ketrecben mutogatott éhezőművészrôl, aki egy idő után már képtelen kilépni a szerepéből. A Franz Kafka novellájából készült film címszerepét... több»

#72339

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Elszakítva
#72340

NA Elszakítva  (2002)

dráma | rövidfilm

Ella és János egy értelmi fogyatékosokat gondozó intézetben egymásba szeretnek. Szerelmükből egy egészséges kislány születik. A Gyámügy nevelőszülőknél helyezi el Beatrixet.... több»