Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A helység kalapácsa
#72301

táncfilm

Táncjáték Petőfi Sándor költeménye alapján. Előadó a Honvéd Együttes.

Rendező: Böjte József

Rettegett Iván
#72302

dokumentum

A korán árvaságra jutott Rettegett Iván szeszélyes uralkodó volt, aki meglehetősen mostoha mód bánt országa főnemességével. Első gyilkosságát mindössze 13 évesen követte el,... több»

Házasságszédelgő
#72303

játékfilm

Öt hölgy feljelentése alapján a bíróság felelősségre vonja a kisváros "szép fiúját" házasságszédelgés miatt. A tárgyaláson kiderül, hogy nem az ifjú, hanem a hölgyek csapták... több»

Dés Aréna koncert – Mi vagyunk a Grund
#72304

sportfilm

Dés László 2018. dec. 29-én nagyszabású koncertet adott az Arénában. A koncerten a nagy slágerek mellett bemutatásra került az Éjféli járat, Dés László első önálló dallemeze,... több»

A versailles-i rögtönzés - Tartuffe
#72305

Moliere társulatával új vígjáték bemutatására készül, de a színészek nem tudják megtanulni szerepeiket, pedig rövidesen a király is megtekinti az előadást. Az izgalom... több»

Hetedíziglen
#72306

dokumentum | életrajzi

Az '56-os szabadságharcban elárvult fiúk-lányok ma már nyugdíjas korúak, egész életükön keresztül hetedíziglen sújtotta őket a megtorlás kegyetlensége. Filmünkben négy sorsot... több»

Rendező: Mohi Sándor

Öt színes karika
#72307

dokumentum

Az Öt színes karika című tévéműsorban adásról adásra egy-egy olimpiai sportág történetével és legismertebb magyar képviselőivel ismerkedhetünk meg.

#72308

animáció

Egy tanulságos történet, melyben kiderül, hogy miért is fontos a bátorság és a becsületesség és minden rossz cselekedetnek következménye van. Tűzoltó Samnek minden tudását és... több»

#72309

zenés

A MüpArt classic - Magyarok a nagyvilágban című zenés műsorban klasszikus magyar zeneszerzők művei csendülnek fel hazai és külföldi előadók tolmácsolásában.

Az elefántkölyök
#72310

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Angyalok szigete
#72311

animáció

Az angyalok láthatatlanok, mert nem tér-idő részei, hanem a lét erőinek és szerkezetének hordozói.

Rendező: Kalmár István

Mérgezett Föld
#72312

dokumentum

Mérgezett Föld. Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év, mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a fele... több»

Kint és bent
#72313

dokumentum

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magába. A rehabilitációs program... több»

Rendező: Domokos János

Álomhotel - Marokkó
#72314

romantikus

Markus, egy, a szálloda konszern ellenséges kivásárlását meghiúsító akció után rosszul lesz és kórházba kerül. Az orvos szigorú és hosszú pihenést tanácsol neki, ezért... több»

Az örökifjú lélek titka
#72315

életrajzi

A magyar televíziók között elsőként, a Duna Televízió képviseletében Matisa Carlo az első, aki eljutott Gianni Morandihoz, a hatalmas népszerűségnek örvendő művészhez, aki a... több»

Rendező: Horváth Tamás

Szereplők: Gianni Morandi

David Attenborough és a tojások csodája
#72316

dokumentum

A tojás egy nagyszerű konstrukció: megvédi az új életet a külvilágtól, ugyanakkor lehetővé teszi számára a légzést is. Elég erős, hogy elbírja a költő szülő teljes... több»

Mesélő életek - beás mesék
#72317

dokumentum

A több magyarországi helyszínen forgatott film szereplői beás nyelven beszélnek (magyar feirattal).A dokumentumfilm célja a magyarországi beás kultúra bemutatása sajátos meséiken,... több»

A Niki Lauda sztori
#72318

dokumentum

Niki Lauda 1976-ban, a Forma 1 egyik leghíresebb balesetében szenvedett életveszélyes sérüléseket. A film vizsgálja a baleset körülményeit és bemutatja Lauda bátor visszatérésének... több»

Defekt
#72319

NA Defekt  (2007)

dráma | rövidfilm

Oxana, a gazdag családi burokból kitörni akaró tinédzser, kiutat keres a családi és társadalmi nyomás alól. Egy féllegális szórakozóhelyen találkozik a társadalom perifériáján... több»

Rendező: Réthelyi András

The Original Richard McMahan
#72320

dokumentum | rövidfilm

A film egy kívülálló művész munkásságát mutatja be, aki miniatűrökben próbálja újraalkotni saját műveit. több»

Rendező: Olympia Stone