Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Utolsó mentsvár - Falak nélkül
#72321

dokumentum

A pedagógia napjainkban még nem képes sem pontosan azonosítani, sem pedig kezelni a tanulási zavarokat. A gyerekek 7%-a a diszlexia, a diszgráfia és a diszkalkulia tüneteivel él (nem... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Álom és szerelem: Inga Lindström: Mindent a szerelemért
#72322

dráma | romantikus

Így van ez a szerelemmel is. Az ember holtáig tanul! Meggyőződik erről Anna Ekberg is, a rádiós talkshow műsorvezetője is. A műsor témája a szerelem. Anna a magasabb osztálybeli... több»

Költészet: József Attila (Költészet: József Attila)
#72323

A 26 éve dobozban heverő filmsorozat mára már film- és színháztörténeti különlegességgé vált. Latinovits Zoltán, Cserhalmi Anna, Jordán Tamás valamint a Sebő és a Kaláka... több»

#72324

NA Max & Me  (2018)

animáció

A zsémbes öregember, Gunter megpróbál kijönni egy rémesen rossz kölyökkel, DJ-vel, akit a lengyel pap, Maximillian Kolbe életének példázataival igyekszik megnevelni.

A Molitor-ház
#72325

NA A Molitor-ház  (1976)

(1)

dráma

Bíró Lajos regényéből készült krimi, mely az első világháború idején játszódik a nagy múltú Molitor család otthonában.   több»

A regény ismerete nélkül is valamiért túlságosan kevésnek éreztem. Egy nagypolgári család meglehetősen zavaros viszonyai, ahol még a gyilkosságoktól sem riadnak vissza. A jellemek és az indítékok kidolgozatlanok voltak, a szereplők szinte élettelen bábként viselkedtek. A... több»
A WAPRA-jelentés
#72326

dokumentum

A WAPRA nemzetközi tudósokból, pszichológusokból és kutatókból álló szervezet, amely földünk légszennyeződésének hatásait kutatja. 1990 és 1995 között Magyarországon végzett... több»

#72327

családi | fantasy | vígjáték

Egy varázslót ereje a múltból napjainkba repíti, így nem marad más hátra, mint hogy újonnan szerzett barátai segítségével visszataláljon a saját idősíkjába. több»

Az üldözött
#72328

kísérleti film

Egy menekülés története.

Rendező: Schwahofer Judit

#72329

krimi | vígjáték

A film története szerint egy átlagos srácot elcsábít egy gyönyörű misztikus nő. Hősünknek ezt követően arra kell ráébrednie, hogy egy rémálomszerű forgatókönyv részévé... több»

Rendező: David Pope

Szereplők: Justin Chatwin

Filmjáték mozifalván
#72330

dokumentum

1913-ban indult el a némafilmgyártás Kolozsváron, ugyanakkor, mint Hollywoodban. Itt kezdte pályafutását Korda Sándor és Kertész Mihály, akik később világhírnévre tettek szert.... több»

Rendező: Xantus Gábor

#72331

animáció

Filmio

A film kiparodizálja a klasszikus meséket, és karikatúrázza a sárkányölő hős legendáját. A film a középkori lovag, hercegnő és sárkány triójának összes lehetséges... több»

Rendező: Dargay Attila

In Limbo
#72332

NA In Limbo  (2018)

thriller

Egy férfi menyasszonya öngyilkos lesz, aminek következtében örökre a purgatóriumba kerül, ám szerelme nem nyugszik bele a helyzetbe, és felkerekedik, hogy megmentse kedvesét. több»

László Gyula a honfoglaló magyarokról
#72333

dokumentum

László Gyula régészprofesszor beszél a magyar nép őstörténetéről, a kettős honfoglalás elméletéről, s szóba kerül az is, milyen volt a Kárpát-medence a honfoglaláskor.... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

#72334

dráma | misztikus | thriller

Egy nőt nagy öröm éri, mikor megtalálja rég elveszettnek lányát, aki azonban éppen börtönbüntetés elé néz, gyilkosság vádja miatt.

Rendező: Julien Seri

Pillanatfelvétel
#72335

életrajzi

Egy magyar bencés szerzetes portréja, aki 40 évet töltött a brazíliai őserdőben, magyar misszióban.

Rendező: Hevér Zoltán

#72336

NA Boomerang  (2014)

dráma | fantasy

Jeremy Rollins, egy félénk és alulfejlett fiatal férfi kénytelen megtanulni, hogyan birkózzon meg élettel egy korrupt kisvárosban. több»

#72337

krimi

Charles Beaulieu, aki az algériai háborúban katonatisztként szolgált, regényíró lett. Sajnos a könyvei rosszul fogynak, különösen ahhoz, hogy a férfi fedezni tudja pazarló... több»

#72338

vígjáték

María José és Alfredo a 20. házassági évfordulójukat készülnek megünnepelni. A gyermekeik elviszik őket abba a szállodába, ahol a nászútjukat töltötték, de egy varázslat miatt... több»

Tárgyak emlékezete
#72339

dokumentum

Nagy Sándor, a legendás Kántor, a Marosvásárhelyi Székely Színház kellékese volt. Kántor megteremtette a színház anyagi hátterét - kellék, bútor -, erről mesél a színházi és... több»

Rendező: Seprődi Kiss Attila

Szereplők: Nagy Sándor

A honi hadiipar 100 éve
#72340

dokumentum

A katonák, a hadsereg biztosítása és felszerelése évszázadok óta a védelem alapvető eleme. Az állandó hadseregek felállítása a 18. század eleje óta vált meghatározó... több»

Rendező: Jeli Ferenc