Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Majdnem bomba nők
#72361

romantikus

Egy táncverseny résztvevőnek romantikus, vidám epizódokkal tarkított története. több»

Rendező: Sylvie Ayme

Auschwitz a magasból
#72362

dokumentum

Az auschwitz-i haláltábor egy fontos vegyi üzem közelében feküdt, aminek volt egy furcsa következménye: 1944. április 4-én egy amerikai felderítő repülőgép akaratlanul részletesen... több»

Élet Észak-Koreában: A Kim dinasztia
#72363

dokumentum

Milyen az élet Észak-Koreában (hivatalos nevén: Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban) a jelenlegi vezető, Kim Dzsongun alatt? A film erre az izgalmas kérdésre keres választ az... több»

A Duna-Tisza köze védett növényei
#72364

dokumentum

A Duna-Tisza köze változatos arculatú területén, a homokpusztákon és a láperdőkben százharminc védett növényfaj található. A film bemutatja a régió különleges virágait, amilyen... több»

Párhuzamos halálrajzok
#72365

dokumentum | életrajzi

A film egyik része az Olaszliszkán nemrégiben gyermekei jelenlétében halálra vert tiszavasvári ornitológus, tanár Sz. Lajos esetét kívánja dokumentálni. A párhuzamos történetben... több»

Rendező: Jeles András

El Nino - A Kisded
#72366

dráma | játékfilm

Egy fiatal fotográfus vidéken egy reklámplakáthoz készít felvételt a felkelő napról kollégái társaságában, miközben két fiatalember elindul a fővárosból, hogy kiraboljanak egy... több»

Az utolsó szerviz(Erdészeti autómentő)
#72367

dokumentum

A CRB Automative egy családi tulajdonú szerviz egy 553 lakosú, távoli városban. A leleményes és színes csapat csiszolatlan találékonysággal és szerelői varázslással szinte mindent... több»

A falak őrzői I-II.
#72368

dokumentum

Magyarországról elszármazott és Izraelben új hazára lelt vallásos zsidók, magyarul megszólaló hús-vér emberek. Ők a Falak Őrzői. Nem várfalaké, bástyáké, hanem azoké a... több»

Rendező: Balog Gábor

#72369

NA Give  (2017)

dokumentum | történelmi

Egy idősödő fekete tiszteletes visszavonulását megelőzően az öröksége megőrzésének lehetőségeit kutatja. több»

Rendező: David de Rozas

Szereplők: Roland Gordon

Ah! Ascher! - Gondoltad volna valaha...?
#72370

dokumentum

A különleges, mindig aktív és sikeres színházrendezőről, Ascher Tamásról készült ez a portréfilm. Ebből az alkalomból Forgách András író, dramaturg, drámaíró és színházi... több»

Rendező: Éry-Kovács András

Szereplők: Ascher Tamás

Szertartások könyve
#72371

dráma | rövidfilm

A nagyvárosi, jólöltözött fiatalember autózik egy számára idegen világban. A régen letarolt erdők helyén bizarr látványt nyújt a fülledt és kopár peremvidék. A film egy... több»

Rendező: Xantus Áron

Go Bamako!
#72372

NA Go Bamako!  (2010)

dokumentum | road movie

Egy filmes csapat két tagja - egy producer, akinek hobbija minden ami motorokkal kapcsolatos, valamint egy színész, aki több ezer méter magasból ugrál ki repülőkből szabadidejében -... több»

Rendező: Maros Attila

Az apróságok csodavilága
#72373

dokumentum

Földünkön rengeteg olyan állat él, ami alig nagyobb egy emberi ujjnál, mégis elképesztő taktikákat és készségeket fejlesztettek ki a túlélés érdekében. Kezdve a trópusokon élő... több»

Budapest retro
#72374

dokumentum

Ez bizony a stílusok múlandóságára hajaz, nem titkoltan a közelmúlt jellegzetes tárgyi emlékein évődik - lám ilyen volt a város, ilyen autókon jártunk, ilyen üdítőt ihattunk és... több»

Zemplén szívében - Abaúj, az érintetlen paradicsom...
#72375

dokumentum

Hazánk egyik legvarázslatosabb vidéke a Zemplén. Földrajzi fekvése, a festői környezet és az érintetlen táj egy szempillantás alatt megérinti az ideutazót. Az abaúji régiót... több»

Rendező: Wonke Rezső

Kriát Shma
#72376

NA Kriát Shma  (1999)

táncfilm

A két táncos és egy énekes által előadott balett azt a tépelődést jeleníti meg, mely az ősi vallásos gondolkodás és a modern ateista magatartás között a személyen belül, de az... több»

Negatív magyar filmtörténet
#72377

dokumentum

A film sajátos megközelítéssel az el nem készült magyar filmekről szól. Rendezők, forgatókönyvírók mesélik néhány olyan filmjük történetét, amelyek a legkülönbözőbb okok... több»

Rendező: Nemes Gyula

Egyiptom írnoka
#72378

dokumentum

A magyar és a nemzetközi egyiptológia képviselőjére, a 2003-ban elhunyt Kákosy Lászlóra emlékezünk a két fejezetből álló portréfilmmel. Érdeklődési és kutatási területe... több»

Rendező: Cselényi László

Szereplők: Kákosy László

Patakok és barlangok völgyében
#72379

dokumentum

A közel négyszáz lelket számláló Jósvafő Észak-Magyarországon, egy hegyekkel övezett völgyben fekszik. A kristálytiszta patakokkal átszelt kis faluban a népi építészet szép... több»

Zombillennium
#72380

animáció

A vidámpark az egyetlen hely a világon, ahol a vérfarkasok, vámpírok, zombik meghúzhatják magukat. Amikor egy ember azzal fenyeget, hogy nyilvánosságra hozza titkukat, a menedzser... több»