Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Vallomások
#72441

NA Vallomások  (2005)

dokumentum

Lírikus hangvételű vallomás 1956-ról, egy férfitől, aki a Corvin köz főparancsnoka volt. Pongrátz Gergely szemével ismerhetjük meg 1956-ot, az utcai harcokat, s a forradalom... több»

Rendező: Zolcer János

#72442

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»

Csiki-csuki
#72443

NA Csiki-csuki  (2003)

dokumentum

Egy IX. kerületi általános iskola igazgatónője beszél intézményük sajátos problémáiról, amelyek elsősorban abból fakadnak, hogy a tanulók mintegy kilencven százaléka cigány... több»

Rendező: Vén Péter

Bartholomew
#72444

NA Bartholomew  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Bartholomew egy, a 70-es években élő ügyetlen fiatalember, aki a diszkózene és a szerelem megszállottja. Kétségbeesetten próbál olyan lányt találni, akinek hasonló az érdeklődési... több»

Magyarország, Mon Amour
#72445

életrajzi

Portréfilm Claude Billionról, a magyar kultúra önkéntes nagykövetéről.

Rendező: Baraczka Eszter

#72446

NA Innocent  (2021)

thriller

Timothyt és a barátnőjét egy éjszaka négy férfi támadja meg, akik mind meghalnak. A bíróságon a szemtanúk elbeszéléseiből feltárul az igazság, de kiderül, hogy semmi sem az,... több»

Rendező: Hooroo Jackson

#72447

animáció | családi

Az életre kelt Hot Wheels - autók egyedülálló versenyében két csapat méri össze erejét a lelketlen robotokból álló Verseny Dronok - kal. Éld át az izgalmakat, ahogy a pilóták az... több»

Rendező: Andrew Duncan

Feleségem hagyatéka
#72448

vígjáték

Több, mint 100 esztendős ez a francia bohózat, amely egy "mostohaapa" és gondjaira bízott "kislánya" - aki majdnem mégegyszer annyi idös, mint a mostohaapa - körül bonyolódik. A zene... több»

Egy szép nap
#72449

dráma | rövidfilm

Egy magányos öregember elér életének ahhoz a pontjához, amikor úgy érzi nincs értelme, hogy tovább éljen. Az utolsó napján, ügyel arra, hogy mindent rendben előkészítsen. A ház... több»

Özvegy
#72450

NA Özvegy  (2007)

dokumentum | életrajzi

Egyszerű történet. Csönd: apró, monoton házimunkák, vasalás, géphímzés (a cérna már nehezen talál be a tűbe), cipőpucolás, locsolás, fáradt pihenés. Majd zaj, zene, zsibongás:... több»

Rendező: Domokos János

Himnusz Szatmárhoz
#72451

dokumentum

Szatmárcseke és környéke a magyar kultúra bölcsője, tűzhelye. Itt élt és alkotott a magyar himnusz szerzője, Kölcsey Ferenc, akinek sírjához sok itt élő vagy alkotó író és... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Az igazi ajándék
#72452

játékfilm

Kálnai Adél írásának kisfilm-adaptációja egy magányos, csak a macijában bízó kislányról szól. A játékot édasapjától kapta, aki már régen elhagyta a családját. Egy alkalommal... több»

Rendező: Sipos József

Sínjárók
#72453

NA Sínjárók  (2007)

dráma

A festő Ádám visszavonultan él a világtól, egy fedél alatt, de külön lakrészben, amolyan kutya-macska módján feleségével Évával. Gerda, a fiatal fotóriporter közeledésének... több»

#72454

NA The Policy  (2016)

rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal nő kezdi megkérdőjelezni az egészségét, amikor a barátaival töltött szokásos reggeli váratlan eseményekbe torkollik.

Titanic: 20 évvel később James Cameronnal
#72455

dokumentum

1997 decembere: bemutatják James Cameron ’Titanic’ című filmjét, mely minden idők legsikeresebb mozija lesz. Most, húsz esztendővel később, Cameron és szakértői ismét... több»

Üzbegisztán - A Fergána-völgy
#72456

dokumentum

Nagy Sándor nyugatról érkezett, míg Dzsingiszkán keletről. Tamerlán Ázsia középső részét vonta uralma alá. Itt telepedtek le Üzbegisztán első lakói két évezreddel ezelőtt és... több»

Káprázatok káoszában
#72457

dokumentum

"A szél után hajlik a magas fűszál. De ő nem zúg. A szél zúg rajta keresztül. Nem a szél zúg. Körülcsavarja a szél a hajló fűszálat, de a szél nem zúg. A te lelked... több»

Cathrine Magánélete
#72458

dráma | rövidfilm

Éva tizenkét évesen próbálgatja bimbózó szexualitását. Szerepet játszik. Kihívóan, gyermeki gátlástalansággal, nem érzékelvén a határokat és a veszélyeket. Egy nyárvégi... több»

Zöld múzsák csókja - Himnős
#72459

dokumentum

Két nem egy testben? Virágoknál, férgeknél, csigáknál ez természetes, de a magasabb rendű állatoknál, illetve az embernél ritka és rendellenes. Aki kíváncsi rá, azt is megtudhatja,... több»

#72460

dráma | rövidfilm

Egy fiatal pár egy betörés során az életüket gyökeresen megváltoztató élményekkel gazdagodik. több»

Rendező: Marina Viscun