Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
A termékeny káosz
#72461

dokumentum | életrajzi

Daniel de Montmollin, vagyis Dániel testvér Franciaországban él, a Burgundiában található Taizéi Közösség tagja, és 50 éve foglalkozik fazekassággal. Keramikusként közvetlen... több»

Hangjegyesek
#72462

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

Hangár
#72463

NA Hangár  (2007)

rövidfilm | vígjáték

Helyszínünk egy rozsdás, kongó hangár. Ebbe az üres, időtlen térbe gurul be egy Mercedes a két utasával. A történet két emberről szól, egy könyvelőről és egy... több»

Rendező: Géczy Dávid

#72464

dokumentum

A dokumentumfilmből egy olyan iskola története válik megismerhetővé, ahol különböző látásmódok találkozhatnak egymással, bemutatva egy lehetséges oktatási módszert.

Fészek
#72465

NA Fészek  (1997)

animáció

Fészekrakás. Emberi fészkünk, társadalmaink lüktetése, feszültségei, ellentmondásai, költői metamorfózisban - homokanimációval.

Rendező: Cakó Ferenc

Rossz helyen szálltunk le
#72466

rövidfilm | vígjáték

A nyolcadik utas: a Halál.Számkivetett.1492 - A Paradicsom meghódítása.Schindler listája.Nagy filmek. Legalábbis híresek.Az alapkonfliktus mindegyikben ugyanaz: a szereplők rossz helyen... több»

A regélő Retyezát
#72467

dokumentum

A Retyezát a Déli-Kárpátok nyugati végében fekszik, a Maros partján magasló Déva várától még vagy 70 kilométerre délre. Hihetetlenül változatos, izgalmas hegyvidék. Nem... több»

Rendező: Sibalin György

Kelj fel, Laci! (Kelj fel, Laci!)
#72468

zenés

Horváth László, alias Vasile Croat képzőművész, filmes és zenész 2005 áprilisában minden fizikai előzmény nélkül lebénult. Azóta kerekesszékhez kötötten él. Az A 38 hajón a... több»

#72469

családi | dokumentum | történelmi

Kim Hak, a fiatal kambodzsai fényképész sztereotípiáktól mentés képet szeretne adni hazájáról. több»

Rendező: Davide Grotta

Leptinotarsa, avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltűnéséről Magyarországon
#72470

dokumentum

"Sokan azt állították, hogy az amerikaiak repülőgépről szórták, mások szerint az oroszok hozták be a háború után. Egyesek a világ végének eljövetelét látták benne, és voltak,... több»

TeveClub rajzfilmek
#72471

animáció

- Pupák virágot nevel:Pupák virágot ültet a kertjébe, szeretgeti, óvja minden bajtól, ámde a virág mégsem egészen úgy reagál, mint ahogyan azt elvárják tőle.- Pupák palacsintát... több»

Rendező: Szabó Árpád

#72472

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»

Baleo, Baleo
#72473

dokumentum

Csak képzeteink lehetnek, hogyan él egy népcsoport a Csendes óceán közepén, pusztán abból, hogy évente néhány bálnát ejtenek a közösségnek. A filmet készítő expedíció... több»

Rendező: Hadzsi Imre

Megyünk
#72474

NA Megyünk  (2007)

road movie | rövidfilm

Két barát elindul a tengerpartra egy kisteherautóval, a bealtatózott Nagyival a raktérben.Road movie egy kicsit másképp.

Rovott múltunk
#72475

dokumentum

A magyarság már a honfoglalás és a kereszténység fölvétele előtt rendelkezett saját írással. Ezt bizonyítják a régészeti feltárások során előkerült használati tárgyak... több»

Rendező: Lukács Gabriella

639. Baba
#72476

NA 639. Baba  (2005)

rövidfilm | sci-fi

A film hőse boldogan él kis világában. Szereti a díványát, az aranyhalát, a tévéjét, még főzni is szeret. Betartja a szabályokat, bármilyen furcsának tűnjenek is első... több»

Feleségem hagyatéka
#72477

vígjáték

Több, mint 100 esztendős ez a francia bohózat, amely egy "mostohaapa" és gondjaira bízott "kislánya" - aki majdnem mégegyszer annyi idös, mint a mostohaapa - körül bonyolódik. A zene... több»

Einstein mega Shotgun
#72478

vígjáték

Két bűnöző. Einstein: az intellektüel "nagyokos", tejfölösszájú srác, akinek semmi gyakorlati érzéke nincs az élethez. Shotgun: a gátlástalan, közönséges bűnöző, trágár,... több»

Nők a hinta körül
#72479

dokumentum

Székelyföldi tanyáján második házasságából származó kisgyerekeivel él János. Az ötvenéves férfi, feleségének halála után asszonyt keres. A 21 éves Ildikó munkásból vált... több»

#72480

dokumentum | rövidfilm | vígjáték

A filmben egy dél-karolinai fiúbandát ismerhetünk meg, akik híresek és gazdagok szeretnének lenni.