Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72521

NA Interrail  (2021)

vígjáték

Három régi barát hatalmas kalandtúrába vág bele, hogy így tisztelegjenek elhunyt barátjuk emléke előtt.

Elfelejtett értékeink - A kolozsvári Hitel
#72522

dokumentum

A Széchenyi művének címét szimbolikus célzattal idéző Hitel című folyóirat 1935-44-ig jelent meg Kolozsváron. A már román fennhatóság alatt szocializálódott fiatal... több»

Rendező: Boros Zoltán

Atyák mestere
#72523

dokumentum

Aba-Novák Vilmos festői munkássága mellett 1931 és 1937 között saját szabadiskolájában, 1938-tól haláláig, 1941-ig a Képzőművészeti Főiskolán tanított. Egykori, itthon és... több»

Kísértés
#72524

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Gyapjaspille - Hernyók a pokolból
#72525

dokumentum

2004 tavaszán a következő sokkoló hír jelent meg egyes magyarországi hírlapokban: "Erdők pusztulhatnak ki a gyapjaspille miatt a Balaton-felvidéken." Aligha van Európában olyan... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Csillagösvényen
#72526

dokumentum

"Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt. 25, 63-40) A film Böjte Csaba ferences szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc... több»

Rendező: Vándor Attila

Asterix és a nagy csata
#72527

animáció

Krisztus előtt ötvenben járunk, s immár az egész világ Rómához tartozik. Tulajdonképpen a két bátor gall harcos, Asterix és Obelix is, akárcsak piciny gall falujuk derék lakói. Hogy... több»

Rendező: Philippe Grimond

Ingyenkoporsó
#72528

dokumentum

Erdélyben, Kőhalom-állomástelepen valaha jó megélhetést biztosított a helyieknek a fatelep. Ingyen tüzelő, de még ingyen koporsó is járt minden dolgozónak. Mára azonban szinte csak... több»

Rendező: Bálint Arthur

Egyiptomi fátyoltánc Sefirah
#72529

dokumentum

Az egyiptomi fátyoltánc oktató DVD varázslatos világba kalauzolja a hastánc híveit. A kecses mozdulatok titkát az egyik leghíresebb hastáncos nő, Sefirah segítségével kezdő és... több»

Így készült: Halálos iramban 8.
#72530

szkeccsfilm

Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni. Ám egy... több»

Kitelepítettek - Nagykovácsi 1946-2006
#72531

dokumentum

1946 márciusában megkezdődött Nagykovácsi sváb lakosságának kitelepítése. Az Igazoló Bizottság döntése értelmében nem kényszerült minden németajkú elhagyni lakóhelyét, de... több»

Rendező: Nádasdy László

Híd a Zala folyón
#72532

dokumentum

A film a zalaszentgróti kőhíd építésének és 1945-ben a felrobbantástól való megmenekülésének történetét mutatja be.

Rendező: Glósz Róbert

Gázláng
#72533

NA Gázláng  (2004)

A világhírű angol szerző híres színművéből készült filmre - Ingrid Bergman és Charles Boyer főszereplésével - sokan emlékeznek, vagy legalábbis hallottak róla. A századfordulós... több»

#72534

dokumentum

Vajon segíthet egy budai villamosmegálló melletti tavacska az evolúció legérdekesebb titkainak megfejtésében? Azt hihetnénk, hogy a sarkok meghódítása és a Föld legmagasabb... több»

C'est la guerre
#72535

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Molto Vivace - Fanfare Savale (Molto Vivace - Fanfare Savale)
#72536

zenés

Elképesztő ritmika, vad tempók és vérbő nóták; a tizenegy tagú romániai Fanfare Şavale zenekar a cigány népzenét ötvözi a rezesbanda-hagyománnyal. A temetéseken és lakodalmakon... több»

Iglói körkép (Iglói körkép)
#72537

dokumentum

Igló a szepességi város, már a XIII. században lakott település volt. A tatárjárás után IV. Béla király szász bányászokat telepített Iglóra. Ezek kései utódai, a... több»

#72538

NA Uprize!  (2017)

dokumentum | történelmi

A dokumentumfilm azokat a társadalmi, politikai és kulturális feltételeket vizsgálja meg, amelyek az 1976-os dél-afrikai diáklázadás kitöréséhez vezettek.

Rendező: Sifiso Khanyile

A legenda visszatér
#72539

dokumentum

Zeffer Andrásnál 2006 nyarán akut leukémiát diagnosztizáltak. Közel egyéves kórházi kezelés, két hónap steril boksz, majd csontvelő-transzplantáció után állhatott ismét... több»

Rendező: Sebők György

Szereplők: Zeffer András

Molto Vivace - Stanislaw Sojka (Molto Vivace - Stanislaw Sojka)
#72540

zenés

A világhírű lengyel énekes, Stanislaw Sojka 1978 óta van jelen az európai dzsesszben. Zenéjére nagy hatást gyakoroltak az amerikai kisebbségi muzsikák, mára pedig az egyik... több»