Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Alita: A harc angyala (2019)

Alita: Battle Angel
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
49
Képek
18
Videók

Filmkritika: Alita: A harc angyala (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Aki egy cyberpunk scifitől pusztán a szórakozást és a látványt várja, annak nem lesz nagy mellélövés az Alita, de ez a műfaj gondolatébresztő jellegéből adódóan egy elég vékonyka kis dicséret, valljuk be. több»
 
Papíron Robert Rodriguez rendezte a filmet, viszont a film látványvilága, hangulata és monumentalitása inkább James Cameron munkásságát idézi, ami jót tett az alkotásnak. Viszont voltak eléggé zavaró, oda nem illő párbeszédek, vagy jelenetek, amik inkább Rodriguez stílusára utalnak (pl. Terrorbolygó, Machete stb.), és a sci-fi műfajához nem nagyon illenek. Viszont Rodriguez még is csak jól vizsgázott egy számára eddig ismeretlen műfajban, mivel egészen jól összetartja a filmet, és a cselekmény is elég feszes (néha talán túlzottan is). Valószínűleg az eredmény kielégítőbb lett volna, ha Cameron rendezi az Alitát, de így sem lehet okunk panaszra, mivel végre készült egy épkézláb sci-fi, ami valljuk be nem gyakran esik meg. több»
 
Az Alita: A harc angyala naív történetével, sokszínű karakter felhozatalával, cyberpunk világával és olykor kegyetlen, de látványosabbnál látványosabb akciójeleneteivel teljesen megbabonáz! Tökéletes nyitánya az idei blockbuster szezonnak! több»
 
James Cameron és Robert Rodriguez teremtettek egy emlékezetes mozihőst. Igazán emlékezetes filmet már nem sikerült hozzá. több»
 
Az Alita jobban átgondolt és kidolgozott sztorival, jobb scripttel és összetettebb karakterekkel áttörhette volna a gyerekmozik matinékategóriáját, meghódítva a felnőtt nézőket is. Ez viszont ezúttal elmaradt és a folytatás kihívása lesz. Kihívás Robert Rodrigeznek is, akitől a Desperado és az Alkonyattól pirkadatig után jobb filmekhez vagyunk szokva. Ki kell viszont emelni: a film így is nagyszerű kikapcsolódást nyújt, még ha egyszer-nézős kivitelben is. Értékelés: 60% több»
 
Nagymama! Miért ilyen nagyok a szemeid? - Mert egy katonai célokra megépített, emberagyú, halálosztó kiborg vagyok, aki így tiszteleg egy több évtizedes képregényműfaj művészi hagyományai előtt. – De Nagymama, ez most nekünk jó? – Hát az attól függ, hogy a jó karakterdrámát, vagy a látványos akciójeleneteket preferálod – Alita: A harc angyala spoilermentes kritika a Roboraptoron. több»
 
... azt mondom, hogy egy olyan film lett az Alita: A harc angyala, amit nyugodt szívvel ajánlok bárkinek. Nem ágyazódik bele kimondottan a zsánerbe ez a történet, így bárki jól szórakozhat, miközben azon kapja magát, hogy ökölbe szorított kezekkel szurkol a kiborg lánynak. több»
 
Alita bensőséges szerelmi kapcsolata és annak mélysége érthetetlen. A vibrálás elmarad, viszont nagyon hamar elkezdenek bájos dolgokat vágni egymás fejéhez, így egy ponton elkaphat az az érzés, hogy most lemaradtunk-e valamiről, amíg kettőt szürcsöltünk a kólánkba, vagy csak szimplán ennyi energiát fektettek az alkotók a szerelmi szálra? Ezen a helyzeten pedig nem segítenek a gondozatlan és banális párbeszédek sem. több»
 
Rodriguez és Cameron annyira nagyban gondolkodott, hogy csak arra felejtettek el figyelmet fordítani, hogy egy élvezetes és koherens alkotással fektessék le gigantikus terveik alapjait. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.