Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Alita: A harc angyala (2019)

Alita: Battle Angel
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
49
Képek
22
Videók

Vélemények: Alita: A harc angyala (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Thibo84   2019. 02. 20.

Egy újabb film, ami úgy ért végett, hogy akkor jövőhéten jöhet is a folytatás. A látvány világra és a CGI minőségre nagyon oda figyeltek a készítők. A harci jelenetek látványosak és pörgősek, akárcsak a történet.

 
Filmelemző   2019. 02. 26.
Alita - gyengécske alaptörténet, látványos kivitelben

Cyberpunk és manga, amihez egy romantikus mese is kapcsolódik, mégpedig látványos akcióelemekkel. Ez így együtt Robert Rodrigez 2019-es filmje, az Alita. Az alaptörténet sajnos nagyon gyengécske, még ha van is a forgatókönyvhöz némi köze James Cameronnak. Logikátlanságok is akadnak az egészben szép számmal. Spoiler nélkül annyi tudható a sztoriról, hogy a központi figura egy kiber-lány (Alita), akit a készítők CGI formában jelenítenek meg, Rosa Salazar, mexikói színésznő alakjának és arcának felhasználásával. Alita egy jövőbeni városban él, ahol különleges sportot űznek a félig ember, félig kiber harcosok, miközben a gonosz hatalmasságok uralkodnak felettük. Ilyen nagy befolyású alak a gyön... több»

3

 
Kritikus   2019. 03. 03.
Látványos, de tartalmatlan CGI orgia

Az Alita egy közepesre sikeredett film, rengeteg látványos jelenettel de tartalmatlan, sekély és logikátlan sztorival. Valójában egy CGI orgia, melyben néhol fordul csak elő egy-egy érdekes felvillanás.

 
Filmdoki   2019. 02. 16.
Alacsonyan szálló angyalka

Ha James Cameron a nevét adja valamihez, arra azért érdemes odafigyelni. A fickó rendkívüli módon ért ahhoz, hogy hogyan kell látványos mozikat letenni az asztalra úgy, hogy közben némi mondanivalóval is bírjanak. És persze a kiváló női karakterek listáját is szépen gyarapította. Még a 2000-es évek elején vásárolta meg az Alita című manga jogait, melybe egyszerűen beleszeretett. Mintegy 20 évvel később a film elkészült, ámbár a rendezői stafétát Cameron átadta Robert Rodriguez-nek, aki szintén jó néhány kultfilmet letett az asztalra. A kérdés csak az, hogy valóban akkora durranás lett az Alita? Számomra nem. Mikor felkerültek az első képek, akkor kíváncsian vártam a filmet, azonban a moziban... több»

 
Vágottszemű   2019. 02. 20.

Nekem tetszett. A film rendezője elég jó filmeket szokott csinálni és ez is hozta az elvárt szintet. Alita nekem nagyon tetszik. Ajánlom mindenkinek a filmet.

 
iq.csabi   2019. 02. 24.
Pozitív csalódás

Semmilyen elvárás nélkül ültem be a moziba, sőt azt kell mondanom inkább tartottam tőle, de nagyon rosszul tettem. A film magával ragadóm, különleges történet a CGI nagyon igényes. A folytatást már nagyon várom. Abszolút elégedetten hagytam el a mozitermet. A 4DX csak dobott az élményen!

 
Periodista   2019. 02. 27.
Látványos cyberpunk és manga

Az Alita szerintem teremtett egy új műfaji besorolást, a "cyberpunk-manga" kategóriát. Sokaknak bejön, Japánban régóta van kultusza az ilyesminek. Rodrigez filmje voltaképp nem rossz, de lényegesen többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sok a logikátlanság is a sztoriban, meg a kérdőjel. Ugyanakkor nagyon látványos, ez tagadhatatlan. Nálam erős 65%

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.
Detroit become human feeling....

Nekem nagyon tetszett,kifejezetten szórakoztató este volt ez amit a filmmel töltöttünk a moziban.Látványos fordulatos,nem hagyta lankadni a figyelmünket egy pillanatra sem.a történet is nyomon követhető,és érdekesnek mondható.Technikailag pedig egyenesen majdnem tökéletes szerintem. Aki még ráadásul játszott a Detroit-játékkal a közelmúltban annak egyenesem ez a csoda!!(Nekünk is,fura hogy mostanában egyre több ilyen jellegű alkotás jön össze)-Körülbelül ez várható is hogy bekövetkezik.

 
Koviki   2019. 02. 17.
Azta

Nos, elmentem a a moziba és megnéztem. Nekem nagyon bejött! Szép a képvilága, a történet is tetszett, és nem tudom ki hogy van vele, de én imádom amikor a harcjelenetek levannak lassítva. Arra késztet, hogy én is azokat a mozdulatokat érezzem és végrehajtsam. Persze a valóságban ez kicsit másképp nézne ki ha kipróbálnám :D. Persze negatívumot is tudok mondani, pl engem a szerelmi szál enyhén szólva idegesített. Legalábbis a srác. Észre se vettem, hogy vége a filmnek, egyértelmű, hogy lesz folytatása.

 
Kritikusa blog   2019. 03. 14.
Látvány, kevés tartalom

A fő célt, a látványos kivitelezést eléri a film, de a tartalom nagyon szegényes. Popcorn mozi kamaszokra szabva, CGI megoldásokkal. Az androidvilág viszont érdekes és az egészből több is kihozható lett volna. Értékelés: 70 százalék a látványelemek miatt. Azok nélkül 50 alá kerülne.

 
fijass   2019. 02. 20.

Nekem egyszerűen nagyon bejött ez a film, mindent megkap a néző szerintem, ami csak szem és szájnak ingere: a remek látványt és az izgalmas cselekményt. Kötelező darabnak mondanám.

 
majkymi   2019. 02. 14.

Amióta tudom, hogy érkezik a film, nagyon vártam, és szerencsére egész jól is sikerült. Nézőként gyakorlatilag mindent megkaptam, amit csak elvártam a filmtől. Pokolian látványos és pörgős, és még egy kis morális mondanivaló is belefért. Egyszerűen imádtam!

 
Dada   2019. 02. 12.

Nem értek egyet az előttem szólóval, szerintem Rodriguez és Cameron egy kimondottan ütős, rendkívül látványos és a moziszékbe szegező filmmel állt elő. Az Alita: A harc angyala nem fogja megváltani a világot, de kikapcsolódásnak abszolút ideális, és higgyétek el, egy élmény lesz.

 
lakilúk   2019. 02. 11.

Nem lett rossz film az Alita: A harc angyala, de valahogy mégis hiányérzettel távoztam a moziból. Nem tudom, hogy Rodriguez nem tudta kihozni ebből a maximumot, vagy maga a sztori nem tartogatott többet, de Cameronnal a produceri székben ebből egy kultikus sci-fi is lehetett volna, ehelyett egy közepesnél némileg jobb, de elég felejthető filmet kaptunk. Nem kidobott pénz, nem időpazarlás, de mégis azt érzem, hogy ha kihagytam volna, nem sokat veszítek vele. Részemről ez most egy 3 csillagra volt elegendő.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.