Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Alita: A harc angyala (2019)

Alita: Battle Angel
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
49
Képek
18
Videók

Vélemények: Alita: A harc angyala (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Filmelemző   2019. 02. 26.
Alita - gyengécske alaptörténet, látványos kivitelben

Cyberpunk és manga, amihez egy romantikus mese is kapcsolódik, mégpedig látványos akcióelemekkel. Ez így együtt Robert Rodrigez 2019-es filmje, az Alita. Az alaptörténet sajnos nagyon gyengécske, még ha van is a forgatókönyvhöz némi köze James Cameronnak. Logikátlanságok is akadnak az egészben szép számmal. Spoiler nélkül annyi tudható a sztoriról, hogy a központi figura egy kiber-lány (Alita), akit a készítők CGI formában jelenítenek meg, Rosa Salazar, mexikói színésznő alakjának és arcának felhasználásával. Alita egy jövőbeni városban él, ahol különleges sportot űznek a félig ember, félig kiber harcosok, miközben a gonosz hatalmasságok uralkodnak felettük. Ilyen nagy befolyású alak a gyön... több»

3
 
Thibo84   2019. 02. 20.

Egy újabb film, ami úgy ért végett, hogy akkor jövőhéten jöhet is a folytatás. A látvány világra és a CGI minőségre nagyon oda figyeltek a készítők. A harci jelenetek látványosak és pörgősek, akárcsak a történet.


 
Filmdoki   2019. 02. 16.
Alacsonyan szálló angyalka

Ha James Cameron a nevét adja valamihez, arra azért érdemes odafigyelni. A fickó rendkívüli módon ért ahhoz, hogy hogyan kell látványos mozikat letenni az asztalra úgy, hogy közben némi mondanivalóval is bírjanak. És persze a kiváló női karakterek listáját is szépen gyarapította. Még a 2000-es évek elején vásárolta meg az Alita című manga jogait, melybe egyszerűen beleszeretett. Mintegy 20 évvel később a film elkészült, ámbár a rendezői stafétát Cameron átadta Robert Rodriguez-nek, aki szintén jó néhány kultfilmet letett az asztalra. A kérdés csak az, hogy valóban akkora durranás lett az Alita? Számomra nem. Mikor felkerültek az első képek, akkor kíváncsian vártam a filmet, azonban a moziban... több»

 
Shelby07   2019. 04. 08.

Kissé óvakodva kezdtem bele a filmbe, mivel az előzetes alapján túlságosan fantasy-nak tűnt nekem. Bár nagyon szeretem a kitalált, hihetetlen történeteket, ez egy kicsit soknak tűnt, de nagyon pozitívan csalódtam. Egy nagyon jól felépített történet volt, és őszintén bevallom, hogy bár kiszámítható volt a sztorija, mégis élvezhető és izgalmas volt. Az különösen tetszett, hogy végre egy olyan filmet láthattam, ahol nő volt a hős főszereplő, mert kissé jobban a helyzetébe tudtam magam élni a film során. Szerintem érdemes volt moziban megnézni, mivel amellett, hogy nagyon jó a film, még látványos is volt, így, aki szereti az efféle filmeket, biztosan élvezni fogja mozis körülmények között.

 
indingo   2019. 03. 24.

A látványvilága elképesztő volt és történetben is hozott meglepetéseket. A szinkron elég rossz volt, helyenként idegesítő.

 
Timcsi   2019. 03. 21.

Korrekt a film. A látványa remek, sok egyedi megoldás van benne és a történetre is nagy hangsúlyt fektettek a készítők.

 
petraszab   2019. 04. 15.

A látványa túl tudott lendíteni a történet apró hibáin. Karakterek izgalmasak és a szerelmi szál sem a megszokott.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

A harcjelenetek és a háttérzenék nagyon szépek, jók és dinamikusak. Nagyon lekötik az embert a monumentális mozgások és gigászi csaták, csak sajnos a történetből Alita hátteréről, a történelmükről nagyon keveset tudunk meg, így nem igen tudtam szurkolni Alitának.

 
Csillagpor   2019. 03. 24.
Izgalmas sci-fi

Én lepődtem meg legjobban, hogy ez a történet mennyire megtetszett. Corvin moziéjszakán volt szerencsém megtekinteni, és lehet, ez is hozzátett a hangulatához a filmnek. Bár több háttértörténetet, történelmet megismertem volna, de ez így is teljesen rendben volt. A szerelmi szál viszont bűzlött, nagyon erőltetett volt. Az animáció és a zene isteni volt végig.

 
iq.csabi   2019. 02. 24.
Pozitív csalódás

Semmilyen elvárás nélkül ültem be a moziba, sőt azt kell mondanom inkább tartottam tőle, de nagyon rosszul tettem. A film magával ragadóm, különleges történet a CGI nagyon igényes. A folytatást már nagyon várom. Abszolút elégedetten hagytam el a mozitermet. A 4DX csak dobott az élményen!

 
Kritikus   2019. 03. 03.
Látványos, de tartalmatlan CGI orgia

Az Alita egy közepesre sikeredett film, rengeteg látványos jelenettel de tartalmatlan, sekély és logikátlan sztorival. Valójában egy CGI orgia, melyben néhol fordul csak elő egy-egy érdekes felvillanás.

 
ZozArt89   2019. 04. 24.

A világ, amibe csöppenünk, teljesen hihetetlen. Elképzelhetetlen ma még, hogy hasonló helyzetbe is kerülhetünk. A lényeg elsősorban az, hogy nagyon tetszett a film. Lehet, elfogult voltam, de nem találtam olyan ordas nagy hibát, amit ki kellene vagy lehetne emelni. Az Alita egy animén alapul, amit még sajnos nem volt szerencsém látni, de ez volt az egyik legszórakoztatóbb efféle adaptáció, amit valaha láttam. A CGI sem volt olyan erősen túltolva, hogy bántó legyen a szemnek. Bőven megfelelő adagban tárták elénk a sztorit. A cselekmény igazából nem laposodott el, minden pillanatban a kellő pörgésszámon volt, és a végére kaptunk is nem kevés akciójelenetet. Csak abban reménykedek, hogy lesz még folytatása, hisz, ha valami, akkor ez megérdemli. Így jobban belegondolva talán egyetlen apró hibácska van, amit mégis megtudok említeni. Az, hogy maga a történet picit talán túl egyszerű volt, túl kiszámítható, és semmi új nem volt benne, csak a jól megszokott szitu. Adott egy szituáció, amit az újdonsült barátokkal – akik szintén kevernek még egyet a probléma levesén – megoldanak, de közel sincs még vége. Persze ezt leszámítva szórakoztató és izgalmas. Várjuk a folytatást, ha lesz.

 
Vágottszemű   2019. 02. 20.

Nekem tetszett. A film rendezője elég jó filmeket szokott csinálni és ez is hozta az elvárt szintet. Alita nekem nagyon tetszik. Ajánlom mindenkinek a filmet.

 
Attila G.   2019. 03. 24.
Battle Angel, Killing Me Softly, I Wanna See You

Killing Me Softly 3 megjegyzés elöljáróban: 1) HOZZÁSZÓLÁSOM VÉGKIFEJLET-MEGJELENÍTÉST TARTALMAZ…HAT! 2) Értékelésem nem feltétlen lesz szinkronban a véleményemmel/hozzászólásommal; erről, ennek okairól – illetve arról, hogy miért adok mégis maximális „pontszámot” – később. 3) Hozzászólásom nem lesz teljesen elkalandozásoktól, kitekintésektől mentes, de nem tudok eltekinteni attól, hogy ezt a filmet bizonyos filmekkel, esetleg sorozatokkal bizonyos okokból kisebb vagy nagyobb mértékben összehasonlítsam. Az idei év tekintetében az általam leginkább várt mozifilm az Alita – A harc angyala volt. Az előző évben ez a film a Rampage – Tombolás volt. Mindkét filmre igaz, hogy látványosak, és valami... több»

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.
Detroit become human feeling....

Nekem nagyon tetszett,kifejezetten szórakoztató este volt ez amit a filmmel töltöttünk a moziban.Látványos fordulatos,nem hagyta lankadni a figyelmünket egy pillanatra sem.a történet is nyomon követhető,és érdekesnek mondható.Technikailag pedig egyenesen majdnem tökéletes szerintem. Aki még ráadásul játszott a Detroit-játékkal a közelmúltban annak egyenesem ez a csoda!!(Nekünk is,fura hogy mostanában egyre több ilyen jellegű alkotás jön össze)-Körülbelül ez várható is hogy bekövetkezik.

 
Periodista   2019. 02. 27.
Látványos cyberpunk és manga

Az Alita szerintem teremtett egy új műfaji besorolást, a "cyberpunk-manga" kategóriát. Sokaknak bejön, Japánban régóta van kultusza az ilyesminek. Rodrigez filmje voltaképp nem rossz, de lényegesen többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sok a logikátlanság is a sztoriban, meg a kérdőjel. Ugyanakkor nagyon látványos, ez tagadhatatlan. Nálam erős 65%

 
Koviki   2019. 02. 17.
Azta

Nos, elmentem a a moziba és megnéztem. Nekem nagyon bejött! Szép a képvilága, a történet is tetszett, és nem tudom ki hogy van vele, de én imádom amikor a harcjelenetek levannak lassítva. Arra késztet, hogy én is azokat a mozdulatokat érezzem és végrehajtsam. Persze a valóságban ez kicsit másképp nézne ki ha kipróbálnám :D. Persze negatívumot is tudok mondani, pl engem a szerelmi szál enyhén szólva idegesített. Legalábbis a srác. Észre se vettem, hogy vége a filmnek, egyértelmű, hogy lesz folytatása.

 
Zoltán Török   2019. 04. 17.
Ennyi?

Alapvetően elégedett vagyok a filmmel . Megfelelő látvilányvilág párosult egy tűrhető sztorival. Azonban a befejezés a lehető legrosszabbra sikeredett. Kár érte.

 
Kritikusa blog   2019. 03. 14.
Látvány, kevés tartalom

A fő célt, a látványos kivitelezést eléri a film, de a tartalom nagyon szegényes. Popcorn mozi kamaszokra szabva, CGI megoldásokkal. Az androidvilág viszont érdekes és az egészből több is kihozható lett volna. Értékelés: 70 százalék a látványelemek miatt. Azok nélkül 50 alá kerülne.

 
fijass   2019. 02. 20.

Nekem egyszerűen nagyon bejött ez a film, mindent megkap a néző szerintem, ami csak szem és szájnak ingere: a remek látványt és az izgalmas cselekményt. Kötelező darabnak mondanám.

 
majkymi   2019. 02. 14.

Amióta tudom, hogy érkezik a film, nagyon vártam, és szerencsére egész jól is sikerült. Nézőként gyakorlatilag mindent megkaptam, amit csak elvártam a filmtől. Pokolian látványos és pörgős, és még egy kis morális mondanivaló is belefért. Egyszerűen imádtam!

 
Dada   2019. 02. 12.

Nem értek egyet az előttem szólóval, szerintem Rodriguez és Cameron egy kimondottan ütős, rendkívül látványos és a moziszékbe szegező filmmel állt elő. Az Alita: A harc angyala nem fogja megváltani a világot, de kikapcsolódásnak abszolút ideális, és higgyétek el, egy élmény lesz.

 
lakilúk   2019. 02. 11.

Nem lett rossz film az Alita: A harc angyala, de valahogy mégis hiányérzettel távoztam a moziból. Nem tudom, hogy Rodriguez nem tudta kihozni ebből a maximumot, vagy maga a sztori nem tartogatott többet, de Cameronnal a produceri székben ebből egy kultikus sci-fi is lehetett volna, ehelyett egy közepesnél némileg jobb, de elég felejthető filmet kaptunk. Nem kidobott pénz, nem időpazarlás, de mégis azt érzem, hogy ha kihagytam volna, nem sokat veszítek vele. Részemről ez most egy 3 csillagra volt elegendő.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.