Remek 21. századi sci-fi. Nem lett túltolva a történet, meglepően akciódús, és a látványra sem lehetett panasz.
Az Alita egy közepesre sikeredett film, rengeteg látványos jelenettel de tartalmatlan, sekély és logikátlan sztorival. Valójában egy CGI orgia, melyben néhol fordul csak elő egy-egy érdekes felvillanás.
Bevallom, fejtörést okozott a film. Egyrészt a CGI nekem nagyon életszerűtlen volt, már-már gagyi. A történet nagy része más filmekből lett összeollózva. Az elejétől fogva azt éreztem, hogy ez egy tini sci-fi, és nem engem akar megszólítani, valahogy... Több
Nekem nagyon tetszett,kifejezetten szórakoztató este volt ez amit a filmmel töltöttünk a moziban.Látványos fordulatos,nem hagyta lankadni a figyelmünket egy pillanatra sem.a történet is nyomon követhető,és érdekesnek mondható.Technikailag pedig egyenesen majdnem tökéletes szerintem. Aki még ráadásul játszott a Detroit-játékkal a közelmúltban annak egyenesem ez a csoda!!(Nekünk is,fura hogy mostanában egyre több ilyen jellegű alkotás jön össze)-Körülbelül ez várható is hogy bekövetkezik.
Műfaján belül nyilván remek produkció, ha ilyen magas a pontszáma ennek a filmek, de engem kissé fárasztott, hogy mindenkit felszeletelnek benne. Az pedig kifejezetten bosszantott, hogy hiányzik a történet befejezése.
Igazi laza és szórakoztató mozi, ami ugyan nem kapott túl komplikált és eredeti történetet, de a látványvilág elviszi a hátán az egész filmet. Dögös akciójelenetek, szép helyszínek, korrekt karakterek, ahogyan az illik.
Az előzetesben sok mindent lelőnek előre, de a film egyedi látványilága és helyenként érdekes története feledtette mindezt.
Az Alita szerintem teremtett egy új műfaji besorolást, a "cyberpunk-manga" kategóriát. Sokaknak bejön, Japánban régóta van kultusza az ilyesminek. Rodrigez filmje voltaképp nem rossz, de lényegesen többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sok a logikátlanság is a sztoriban, meg a kérdőjel. Ugyanakkor nagyon látványos, ez tagadhatatlan. Nálam erős 65%
Magam is meglepődtem azon, hogy bejött ez a cyberpunk-sci-fi téma a CGI-főhősnővel, Alitával, akihez Rosa Salazar színésznő kölcsönözte az arcát. Nagyon jól megalkották azt a világot, melyben a script és a rendezés a karaktereket mozgatja. Egy jövőbeni közeg, ahol van egy kivételezett felső kaszt, a felszín feletti városban és egy nyomorgó alsó kaszt a szemétvárosban. Alita odafentről származik, egykoron harcos volt, ám szemétre dobják. Dr. Ido (Christoph Waltz) felkarolja, újjáépíti, Alita pedig harcot kezd önmagáért és a lentiekért is. Robert Rodriguez rendezése és Christoph Waltz játéka túlmutat a film külsőségekre épülő jellegén. Ezért tőlem erős négy csillagot kap. Megjegyezném: szórakoztatóak a félig robot, félig ember kütyük, a színes és ingergazdag futurisztikus városkép és a különleges sport, a száguldó droidember versenyzőkkel. Kétszer is megnéztem az Alitát, és mindkét alkalommal tetszett nekem. De elsősorban azoknak ajánlanám, akik vevők az ilyen jellegű filmekre, és rendelkeznek némi fantáziával is.
Pazar CGI-látványon kívül sok újat nem rejt magában… Robert Rodriguez rendezői munkái számomra sosem értek el osztatlan sikert, mégis a neve garancia arra, hogy egy nem mindennapi filmet kapunk. Ez most sincs másként – az Alita: A harc angyala vizuá... Teljes kritika
A képi megjelenítése Alitának szemgyönyörködtető volt. Különleges és egyedi világot teremtettek a készítők. A történet sem olyan egyszerű, mint az elsőre látszik.
Az utóbbi évek legjobb látványát produkálta a film. Történetben valamivel gyengébb volt, de összességében ez egy jó film.