Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A 81-es számú archívum (2022)

Archive 81
Filmadatlap
 
41
Szereplők
17
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
CsakEgyCsajszi   2022. 03. 30.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sajnos amilyen jól kezdődik, olyan uncsi, elnyújtott és olyan rossz a vége, tök gagyi. Jelentéktelen film. Ne pazaroljátok rá az időtöket. Talán annyi szól mellette, hogy kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége (hogy még tudják-e jobban elrontani, vagy ez a legalja), jelzem, nagyon gáz lett a vége is. Pussz. :)

 
mindhijacker010   2022. 01. 26.

a nap véleménye

3
Jó kezdés, ellaposodás, kliséhalmaz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film már a legelejétől kezdve sem próbál titkot csinálni belőle, sok célzás van arra nézve, hogy jelentős áthallások fognak következni a sorozat alatt (pl.: utalások a Körre). Ez nem is lenne baj, ha rendesen tudná őket elrendezni, kellően megmunkálva úgy, hogy ne szúrja ki az ember szemét. Az intró is hasonló, aki elég szemfüles, sok mindenre rájöhet az eseményekkel kapcsolatban, olyannyira, hogy emiatt számomra kissé könnyen kiszámíthatónak is tűnt. A sorozat közepéig a cselekmény egészen magával ragadó, az ember szemet is huny a kisebb logikátlanságok vagy kevésbé logikusnak tűnő dolgok felett, sodródik a történettel. A közepe felé azonban a sorozat aránylag könnyen kiszámíthatóvá válik, elindul a közhelyáradat, az egész hirtelen elkezd ellaposodni: az emberen úrra lesz az érzés, hogy „ezt már látta valahol.” Az Archive 81 egy, a scifi-, illetve thrillersorozat-gyártásban népszerű trendet (pl.: Dark, OA, Man in the High Castle) akar meglovagolni, a téridő-kontinuum párhuzamos dimenziói közötti utazást, de sajnos ez elég rosszul sikerül, cseppet sem egyedi, kidolgozatlan klisék közé szorul. Semmi nincs kifejtve igazán alaposan (bár a törekvés megvan rá, de ennek ellenére csak egy-egy darabot világít meg anélkül, hogy megfelelő támpontokat adna arra, hogy rájöjjünk a mögöttes okokra.) A színészek próbálkoznak, de a rossz forgatókönyv valahogy az egészet elrontja. 3,5/5

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2022. 02. 06.

3
Ismét egy tehetségtelen rendező semmitmondó filmje.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rebecca Thomas és Haiffaa Al-Mansour nem tudom, honnan a kénköves pokolból kerültek elő, de nyugodt szívvel kijelenthetem, nyugodtan maradhattak volna ott, ahol voltak. Adjunk esélyt az esélyteleneknek. Tudom, ma ez dívik. Tessék, lehet ízlelgetni, m... teljes kritika»

2
 
JRD   2022. 03. 13.

1
Nem a nagyon-nagyon átlagos, de átlagos...

Nem hagyott bennem mély nyomot, de mégis az első perctől az utolsóig nagyon bírtam. Néhol kissé elnagyolt, talán vannak benne indokolatlanul beletett infók is, de mindenképp jó kikapcsolódás. Egy biztos: benne lesz a gyűjteményemben, mint egy újabb darab. Érdemes megnézni! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Cipőket boxoló   2022. 01. 21.

3
A nagy semmi, és mi csak nézzük!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Netflix lassan (de biztosan) csuklik össze, és miután megnéztem a sorozatot, meg is értem, vagyis most már megértem. Tökéletes kezdéssel hasít az arcunkba a filmsorozat, és fellélegeztem, na végre. Itt van az a film, ami nekem kell. Két idősíkon mozog, found footage, mi kell még? Hogy mi? Amit hiányoltam, az a történet és a színészi játék. Gyengék és unalmasak, valahogy élettelenek lettek. Ahogy belemerültünk a történetbe, és jöttek az újabb részek, kezdtem feszült lenni. Mi a jó fene történik itt? Dan (Mamoudou Athie) egy felkérésre, amit nem akar vagy nem tud visszautasítani, bőszen javítja egy kietlen helyen az avítt, idejemúlt szalagokat. Alkohol, arctisztító pamacs és alkohol, vagy valami tisztító folyadék... Öcsém, ez kemény. Magyarul, én is szakértő vagyok, ez már tuti. Rendezőnk, Rebecca Thomas és Haiffa Al-Mansour beleszürkültek az egészbe. Elfáradtak a lányok, és ez nem is csoda, hiszen talán egyetlen értelmes alkotást sem tettek le még az asztalra, mondjuk a mai filmgyártásban nem is ez a lényeg. Legyél cool, legyél happy, újíts, csak ne érts hozzá. Ennyi, máris tiéd a rendezői szék. Nem spoilerezek, mert szenvedjen más is. Ami külön bosszantó volt, az a női főszereplő, Dina (Dina Shihabi) együgyű szerencsétlenkedése. Nemhogy kiesett a szerepéből, bele sem sikerült "esnie"! A CGI (már ami van) totális csőd. A vége? Azt a leborult szivarvégit! Iszonyatos! Jól indul, és egy rettenet lesz. Öröm lesz elfelejteni. KO a javából!

 
Caravaggio1978   2022. 03. 14.

1
Érdekes, de nagyon ellaposodott történet

A tartalma alapján elindítottam... egész jó kis történet kerekedett volna ki belőle, ha egy erősebb fantáziával rendelkező ember hozta volna ezt össze. Elég sok történést teljesen értelmetlennek találtam, sok jelenet nagyon észszerűtlen, valóságtalan lett, de inkább ez a szereplők viselkedésének természetességének a hiánya okozza talán. Nekem amúgy tetszett, jó kis történet, bár nem nagyon ment fel a vérnyomásunk a film miatt.

 
himi85   2022. 01. 16.

1
Különleges, rejtélyes, misztikus, furcsa - a Netflix újabb horrorsorozata

Főhősünk, Dan Turner legújabb megbízatása során egy 25 éve történt rejtélyes tűzesetet túlélt filmanyagokat kell restaurálnia és digitalizálnia. A felvételeket viszont az azóta eltűnt fiatal dokumentarista, Melody készítette, aki egy furcsa szekta és misztikus eltűnések után nyomozott... Nagyon érdekes, izgalmas, különc krimihorror-sorozattal rukkolt elő a Netflix, az elsőtől az utolsó percig kíváncsian s feszülten nyomozunk együtt a két főszereplővel. A színészi játékok jók, a sztori különleges, a hangulat furcsa és egyedi. Igazi ínyencfalat a misztikum rajongóinak. Tetszett. 7,5/10

 

A műsor egy podcaston alapul. Lehet, hogy az Archívum 81 nem igaz történet, de egy azonos nevű podcast címét viseli, amely immár a harmadik évadnál tart.

(jfruzsi97 )
 
A karakterek is rendben vannak, a cselekmény is érdekes és minden hibája ellenére le tudja kötni a figyelmet. Ha a végére is annyi figyelmet fordítottak volna, mint a felvezetésre, és húztak volna egy merészet, akkor ez bizony az év egyik legjobbja lehetett volna. Sajnálom, hogy a lendület nem tartott ki a végéig. több»
 
Nem amiatt volt félelmetes, mert percenként ugrott volna elő egy szellem/démon/teremtmény a hanghatások fokozás mellett – hanem mert a rendező tökéletesen eltalálta a megfelelő arányt aközött, hogy mit mutat meg – és mit bíz a fantáziánkra (itt nagyon szépen vissza is köszön a The Endless történetvezetése). több»