Az angyal

The Saint

2025.07.25 Crew

Akciók, szerelem, Mission: Impossible-jelleg és valami több

Nem most volt 1997, amikor Phillip Noyce megrendezte Az angyalt. Ám nekem kedvencem lett annak idején azonnal, és azóta többször is megnéztem. A Val Kilmer–Elisabeth Shue páros között szinte izzik a levegő, és nagyon jó kettőst alkotnak a filmben. A cselekmény nagy része Moszkvában játszódik, ahol egy fizikusnő, Dr. Emma Russell forradalmian új energiaforrást fedez fel. Ám az orosz diktátor, Ivan Tretiak (Rade Serbedzija) ki akarja sajátítani, hogy ezzel is sakkban tudja tartani népét. Ám az Angyal, azaz Simon Templar (Val Kilmer) a hányattatott gyerekkorból hírszerzővé váló titkos ügynök közbelép, és együttesen szembeszállnak Tretiak embereivel. Templar különlegessége, hogy mint a Mission: Impossible-filmekben, ő is képes átalakulni, különböző álcaruhák és maszkok segítségével. Így bármikor, bárhol felbukkanhat. Nagyon jól az akciójelenetek, és van valami egyedi hangulata is az egésznek, a két ember kapcsolatának, ami az átlag akciófilmek fölé emeli Az angyalt. Megérdemli az öt csillagot szerintem.

2022.08.17 JRD

Egy sorozat megfilmesítése. Nem gondolnám, hogy jó film. Simán átlagos... de egyszer simán megnézhető. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

2015.10.17 rbernadett

Moziban láttam és két dologra emlékszem a filmmel kapcsolatban. 1. a betétdalát nagyon szerettem, 2. Val Kilmer annyira beképzelt ebben a szerepben, mint a való életben. Amúgy egynek jó.

2025.02.04 SaSa

Nem kell komolyan venni

Egyszerű kis filmecske, könnyed akció-vígjáték romantikus szállal. Val Kilmer nagyon túltolta a bájgúnárságot. Lehet, hogy női szemmel egy gyönyörűség, de ez akkor is sok volt. Mindegy. Egy délutáni filmnek jó.

2024.08.11 Hauser Árpád

Több mint egy akciófilm, két remek alakítással

Nem tudom megunni ezt az 1996-os Az angyal változatot Phillip Noyce rendezésében és az Elisabeth Shue – Val Kilmer páros főszereplésével. Sokat gondolkodtam azon, hogy miért tartom ennyire élvezetesnek és szórakoztatónak, aztán rájöttem: Elisabeth Shue hihetetlen játéka és Val Kilmer sajátos angyal-megformálása a legfőbb ok. Nézzük előbb Kilmert: nem azt a merev, bájolgó, elegáns és dekadens, mindig jól fésült angyalt láthatjuk tőle, amit Roger Moore vezetett elő a 60-as években, hanem egy viccesebb, sportosabb, fiatalosabb változatot. Ami Elisabeth Shue játékát illeti: azt az intellektuális szépséget jeleníti meg Dr. Emma Russell tudósnő karakterében, aki miközben a tények és tudomány embere, közben védelemre szoruló gyengéd nő is. Kettejük kapcsolatának bemutatása a film legfőbb erőssége. Emellett nagyon jók az akciók is természetesen. Az alapsztori lényege: egy forradalmian új energiatermelő eljárás, melyet Oroszország diktátora ki szeretne sajátítani, míg az eljárást kidolgozó tudósnő a népnek adná és a világnak. Az angyal pedig segít neki. Értékelésem: 5 csillag, százszor láttam.

2021.12.02 sptt

A film, ami képes lehetett volna arra, hogy az elmúlt 25 évben két James Bond-film között megjelenjen egy Az angyal-film is. Mivel elég nagy bukta volt (kb. a negyedét hozta be egy átlagos James Bond-filmnek), így nem készültek további 'The Saint'-fi... Több

2024.02.22 Jager

Minőségi Angyal-változat

Régi nagy kedvencem az 1997-es Phillip Noyce rendezte Az angyal, Val Kilmer és a gyönyörű Elisabeth Shue főszereplésével. Nagyon jó a rendezés, és az alakítások színvonala is túlmutat egy szimpla látvány-akciófilmen. Val Kilmer egyszerre tökös kommandós, hódító macsó és bohóc. Minden formájában szórakoztató. Elisabeth Shue a szívbeteg, csinos tudós-zseni szerepében fantasztikus, nem tudod levenni róla a szemed. Az alapsztori is érdekes: az örök energiaforrás megtalálása és az orosz diktátor küzdelme az Angyallal érte. Erős 4 csillagos film.

2017.03.01 Zenta

Az angyal még ma, ennyi év elteltével is élvezetes tudott maradni, nem fogott rajta az idő, az csupán a főszereplők felett járt el némiképp. Vicces és szórakoztató film.