Az ember gyermeke

Children of Men

2025.08.02 Leslie77

Alfonso Cuarón rendezésében egy sötét, poszt-apokaliptikus jövőt tár elénk, ahol az emberiség meddősége miatt a kihalás réme fenyeget. A film rideg, mégis reménycsillanásokkal teli atmoszférája kifejezetten nyomasztó, miközben a cselekmény lendületes... Több

2020.07.11 Dominus Daemonium

Érdekes téma,tisztességesen megcsinálva,de azért nem lesz a kedvenc mozim.Clive Owen egy jó karakterszínész,itt is jól játszik.Nem rossz,izgalmas,érdekfeszítő,de nekem könnyen felejthető.

2017.07.26 Deku

A történet és amit taglal nekem általában tetszik, itt viszont nem tetszett ahogy megvalósították. Én legalábbis úgy éreztem, hogy nagyon nincs rendben valami. A színészek kihozták a lehető legjobbat, de a történet nekem nem jött be.

2015.09.08 rbernadett

Érdekes elgondolás, de a legemlékezetesebb alakítást nekem Michael Caine hozta a hippi szerepében.

2017.04.10 indingo

A film egy érdekes témát vetett fel. A történet végig lekötötte az ember figyelmét, nem tudtam rajta elaludni pedig elég későn néztem. A kezdetekről viszont keveset kaptunk.

2024.01.01 Majorkas

Realisztikus

A legrealisztikusabb posztapokaliptikus film, amit valaha láthattunk.

2024.07.31 Harper

Ilyen lesz a jövő? Esélyes.

Alfonso Cuarón, aki a Gravitációt is rendezte 2013-ban, 7 évvel korábban, 2006-ban tette le nálam direktori névjegyét, amikor elkészítette Az ember gyermekét. A sztori lényege egy olyan disztópikus jövőkép felvázolása, melyben nincsenek már gyermekek, mert ismeretlen okból egyszerűen nem fogannak meg többé a nők. Ez a jövő egy diktatórikus világot mutat meg, melyben katonák járőröznek, mindenért deportálás vagy halál jár, és nyomor uralja az utcákat. Ebben a közegben él Theo is (Clive Owen), aki bár régen harcos ellenálló módjára élt, mára inkább meghúzza magát. Ám egy nap megismer egy fiatal nőt, aki hihetetlen módon várandós. Abban a világban, ahol az egész Földön 19 éve nem született gyermek. Elhatározza, hogy megmenti Kee-t (Clare-Hope Ashitey), és elkíséri egy biztonságos helyre. Közben utcai bandák, rablók fenyegetik, és persze a hatóságok is keresik őket. Kee terhessége reményt adhat az egész bolygó számára. Kérdés, hogy sikerül-e túlélniük mindent. Theo erre teszi fel az életét. Négycsillagos mozi minimum.

2022.11.03 Erik Csok

Nem volt rossz film, én elvoltam vele. Nekem tetszett a története, és viszonylag izgalmas is volt. Van benne társadalomkritika, kaland, akció, és ehhez hozzá tesznek a jó színészek is. Cliwe Owen jól játszott, de Michael Caine és Julliene Moore is jó volt. Nagyon érdekes film, nekem tetszett.

2020.02.16 Szilonka

Olvastam a könyvet, az egy hangyányit jobban tetszett. Érdekes témát feszeget a történet.

2018.12.01 harnas1207

Nagyon egyedi az ötlet, de a kivitelezése nem igazán volt tökéletes. Érdekelt, megnéztem és tetszett, de szerintem ez lehetett volna sokkal jobb.

2023.10.20 Arte Peritus

Nagyon aktuális jövőképet mutat meg

A jelenlegi világunk átalakulóban van: mindenhol a válság jelei mutatkoznak (járványok, migránsok, háborúk, klímaválság... stb.), és rohamléptekkel haladunk egy olyan lepusztult jövő felé, melyet Alfonso Cuarón 2006-os filmje, Az ember gyermeke (Children of Men) is bemutat. Nem elsősorban a gyermektelenségre gondolok, hanem arra a zűrzavaros világra, melyben a történet játszódik. Nincs közbiztonság, a migránsok mindent ellepnek, a rendőrség bárkit lelőhet és általános a nyomor. A legfőbb karakter, Theodore Faron (Clive Owen) ebben a közegben kell hogy megmentse (kimenekítse) az utolsó babát váró nőt, Kee-t. A nő közben megszül, világra hozza a Föld egyetlen kisbabáját. (A történet szerint ugyanis a bolygón ismeretlen okból már 18 éve nincsenek szülések, a nők ugyanis mind meddővé válnak.) Theo helyzete nem könnyű: a nyomában van egy banda plusz a rendőrség is, nem beszélve a rengeteg bűnözőről, akik mind veszélyesek a menekülőkre nézve. Az ember gyermeke különleges film, főleg így 2023-ban megtekintve és látva a történetben felvázolt jövőbeni világot. Értékelés: 4 csillag (75%).

2022.01.20 Fikatours_blogger

Brit apokalipszis

Sötét és nyomasztó alkotás, nyilván szándékosan. Amit nem értettem, mi volt a film üzenete? Bevándorlóellenesség, vagy a bevándorlóellenesek ellen hangol? Valójában csak a főhős és védence a szimpatikus, akiknek mindenki elől menekülniük kell.

2016.05.10 VvV

Érdekes film, főleg annak tudatában, hogy olyan kérdést feszeget, ami akár a közeljövőben 'el is érhet minket'.

2024.03.03 Ultron

Tömény disztópia

Ha az emberiség komoly válságba kerül, akkor a fizikai fenyegetettség, nyomor, éhezés mellett megjelenhetnek extrém tragédiák is, mint az, amit a filmben vázolnak fel: nem születnek gyermekek. A főszereplő, Theodore (Clive Owen) mégis találkozik egy várandós nővel, akit aztán menekíteni próbál a viszontagságoktól, mindenáron. Átlagos pasas, de emberfeletti dolgokra teszi képessé a kialakuló helyzet. Ebben a filmben az a sokkoló, ahogyan elénk tár egy disztópikus jövőt, utcai harcokkal, nyomorral, törvénynélküliséggel. Nálam 4 csillagos.