A Fantasztikus 4-es: Első lépések

The Fantastic 4: First Steps

2025.07.28 fabuandras

A fantasztikus 4-es: Első lépések

A Fantasztikus 4-es: Első lépések szerintem egész jól sikerültek, főleg ahhoz képest, hogy hány újraindítás volt már. Tetszett, hogy nem akarták rögtön megváltani a világot, inkább a karakterekre és az eredettörténetre koncentráltak. Voltak benne kicsit döcögősebb részek, de összességében lekötött. A látvány rendben volt, és végre nem lett túl komolykodó vagy túl vicces. Nem hibátlan, de szerintem ez egy jó alap a folytatáshoz. Jó volt látni, hogy végre tisztelettel nyúltak a karakterekhez, és nem csak egy újabb sablonos szuperhősfilmet kaptunk.

2025.07.28 MittuDomain

Megfelelő irány kifelé a gödörből

Ismét egy film, amihez kevés az 5-fokú skála, ez számomra egy 7/10-es alkotás. A film sűrű, nagyon sok mindent akar megmutatni egyszerre. Tetszetős, hogy nem/minimálisan látunk csak eredettörténetet, nincs meg a "saját pókcsípésük", és mint a Marvel egyik legfontosabb családja, tényleg családot alkotnak, családi dinamikák vannak, és (amennyire ez egy szuperhősfilm esetén lehetséges) "valódi" családi problémákat is boncolgat a történet. Bizonyos szempontból ez az in medias res felütés rezonál az új Supermannel, nincsenek szájbarágós magyarázatok, csak egy történet, aminek rögtön a közepén találjuk magunkat. Arról, hogy miért sűrű: mint az új MCU-fázis beindítója, muszáj keretet adnia a történéseknek, nem tud az a szólófilm lenni, amit ez a csapat megérdemelne.

2025.07.29 Gergő417675

Egy fantasztikus film

Igazi családi mozi, a Marvel számomra itt tért igazán vissza, utoljára talán csak a Deadpool és Rozsomák volt ilyen jó, de a nagy kedvencemnél, a Pókember: Nincs hazaútnál így sem volt jobb. Itt sem azzal kezdték, hogy hogyan lettek szupererőkkel me... Teljes kritika

2025.07.28 anorbert25

Ígéretes rész, de maradt bennem hiányérzet

Az új Fantasztikus 4-es egy szórakoztató eredettörténet volt, de kicsit több is lehetett volna benne. A karaktereket jól mutatták be, főleg Reed és Ben kapcsolatát, de a történet tempója néha túl gyors volt, máshol meg leült. A látvány rendben volt, viszont a gonosz karakter kissé sablonosra sikerült. Összességében nem rossz film, de nem is kiemelkedő – inkább egy könnyed, vasárnap délutáni darab. Remélem, a folytatásban jobban kibontják a szereplők közti dinamikát, és komolyabb téteket is kapunk.

2025.08.04 marinov

Ezüst szörfös és Galactus izgalmas fordulatok hoz

Egy vizuálisan lenyűgöző film, de több szempontból vegyes érzéseket keltett bennem ez a szuperhősfilm. Különösen a színészi játék és a látványvilág emeli ki az átlagból. A történet túl gyorsan indul, és sokat vár el a nézőtől anélkül, hogy megfelelően megértsük azt a világot, amiben játszódik. Az Ezüst Szörfös (Shalla-Bal) és Galactus megjelenése izgalmas fordulatokat hoz. Összességében a film tagadhatatlanul erős vizuális élményt ad, amely a Marvel-rajongóknak sokat nyújt, de mások számára szerintem nem lesz maradandó filmélmény.

2025.07.30 Szabolcs417679

A Fantasztikus 4-es Első lépések - Ez már kellet a Marvelnek

Ez a film nagyot ütött a moziban. A legjobb Fantasztikus 4-es film. A történet nem volt rossz, egy igazi családbarát film volt. Az új tagok, Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn és Ebon Moss Bachrach, nagyon jók voltak a szerepükhöz. Az Ezüst Utazó karaktere sem volt rossz, kifejezetten nagyon jó volt ő is. Galactus végre nem olyan volt, mint a 2007-es A Fantasztikus 4-ses és az Ezüst Utazóban. Nem egy felhő, hanem teljes egészében egy teljes alakú Galactus. Ralph Ineson nagyon hozta a karaktert. Lehet, hogy most egy olyan F4 sztorit kaptunk, amiben nincs Dr. Doom, csak az első stáblista utáni jelenetben. De majd ott lesz arra a Doomsday a több szereplésére. Ez olyan jó szintű Marvel film volt számomra, amit a Pókember: Nincs hazaút óta nem láttam. 10/10

2025.07.25 zeus1000

Ez a film tényleg olyan friss levegő a Marvel-univerzumban: a 60‑as évek retrofuturisztikus stílusa vizuálisan brutál, közben nem nyomja agyon az origin sztorival. Az egész családi dinamika működik, különösen Sue és Reed közös szála ad érzelmi súlyt. Galactus is hozza a kívánt fenyegetést.

2025.07.28 Merci

Fantasztikus visszatérés

A Fantasztikus 4 film: Első lépések számomra most egy kellemes meglepetés volt. Őszintén szólva nem voltak túl nagy elvárásaim, főleg az előző változatok után, amik nem igazán győztek meg. Viszont ez az új verzió friss, lendületes, és végre sikerült úgy bemutatni a karaktereket, hogy tényleg érdekeljen, mi történik. Jó volt látni, hogy a csapat tagjai tényleg barátok, nemcsak kényszerből vannak együtt. A film humora működik, nem túl sok, de épp annyi, hogy feldobja a hangulatot. A látványvilág nagyon rendben van. A különleges effektek látványosak, de nem érződnek túlzásnak. A történet sem bonyolult, de pont elég izgalmas ahhoz, hogy végig lekösse a figyelmet. Nincs túlmagyarázva, de azért van benne pár érdekes ötlet, főleg a dimenziókkal és az ismeretlen erőkkel kapcsolatban. Összességében ez a Fantasztikus 4 film egy szórakoztató, könnyen emészthető kaland lett, ami jól illeszkedik a Marvel világába, de önmagában is megállja a helyét. Nem világmegváltó, de jó nézni, és végre úgy érzem, ez a négyes megérdemelte, hogy egy jól sikerült filmet kapjanak.

2025.07.26 joe

Nem akarok rosszindulatú lenni, de nekem volt egy érzésem, hogy hiába a bombasztikus CGI és a poppós 1960-as hangulat, a sztori néha laposra száradt. A forgatókönyv talán túl sok kézben volt és pont emiatt nem lett annyira merész vagy igazán emlékezetes. Jó film, de nem klasszikus.

2025.07.24 wolf79

Imádtam, hogy nincs origin újra elmesélve, már bekapcsolva indul az alaphelyzet. A karakterek egyből működnek: Reed okos, Sue anyás, Johnny vagány, Ben pedig… nos, szikla. A történet egyszerűbb, de pont ettől kerek. Galactus azért nem nyom, de még így is epic jelenetek vannak.