Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
122
Képek
6
Videók

Vélemények: Halálos iramban 10 (2023)

 
Szilárd-Leo   2023. 05. 31.

legújabb vélemény

0
Egy nagy X

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hát, mit mondjak, se vége, se eleje, egy nagy nulla. És tudjuk, még lesz tizenegyedik-tizenkettedik rész. Nem írok többet, mert nem érdemel többet .

 
erahurka   2023. 05. 17.

2
Fizika menj haza, részeg vagy!

Ismerős recept szerint készült a legújabb Halálos Iramban, és bántó, hogy továbbra sem módosítottak rajta semmit. Lényegében egy extra látványos, újkori Steven Seagal-filmről van szó, annak minden jó és rossz tulajdonságával, illetve Vin Diesel a Mestert megszégyenítő alakításával. Az akciójelenetek egyszerre kemények és nevetségesek, ezt a részét imádtam. A maradék másfél órával voltak kisebb-nagyobb gondok. Ezúttal is komolyan veszi magát a film, puffogtatják a drámai egysorosokat (Diesel szövegkönyvében más nincs is), amiken képtelenség nem nevetni, időnként meg próbálnak vicceskedni, amin pár kivételtől eltekintve képtelenség nevetni. Jason Momoa ripacs Joker alakítása nekem üde színfolt volt, de hallottam olyat is, akit idegesített. A játékidőt viszont meg lehet érezni, ami egy ennyire pörgősnek és epikusnak szánt filmnél nem előny. Továbbra is tartom, hogy az ilyen jellegű moziknak két órába bele kellene férniük (lehetőleg stáblistával együtt). Más értéke úgysincs a római meg az utolsó fékevesztett zúzáson kívül, minek akkor annyi sallang mellé? Ez az első epizód amúgy, amit moziban láttam (ezt is mindjárt IMAX-ben, premier előtt), határozottan jót tesz neki a nagyvászon, és azt kell mondjam, a szinkron is csak kényelmesebbé teszi a lusta belesüppedést a totális retardáltság masszájába. Három csillagból fél a moziélménynek szól tehát. Ja, és jó poén volt a mega cliffhanger, ami még a Maffiózók lezárását is megszégyenítette.


 
HE7EDIK   2023. 05. 30.

0

Momoa ripacskodása az egyetlen szórakoztató elem ebben a rég nevetség tárgyává vált franchise-ban. Lassan kiderül, hogy valójában senki sem halt meg az előző részekben, szembe köpve saját magát újra és újra. Ez már tényleg semmiről nem szól a profito... több»

 
drg0602   2023. 05. 20.

0
Látványos akciófilm, tartalom nélkül

Nagyon látványos akciófilm, sajnos nagyon kevés tartalommal, hiába van teli akciójelenetekkel. Elképesztő, hogy megragadt a film egy szinten, aminél nem tud jobb, illetve rosszabb lenni. Teli van jobbnál jobb színészekkel, egész jó színészi teljesítményekkel, de valahogyan nem éreztem átütő résznek ezt az alkotás sem, ugyanúgy, ahogy az előző részeket sem. Aa legjobb színészi teljesítményt magasan Jason Momoa prezentálja. A megszokott pörgős, fizikailag lehetetlen akciójelenetek, amik jellemzik ezt az átlagos akciófilmet. Egyszer érdemes megnézni. A látvány végett, ha lehet, moziba. Értékelés: 6/10

 
Lóri Ádámcsik   2023. 05. 27.

0
Hát-hát, khm

Láttunk már jobbat, azt hiszem. :) Nem tudott újat mutatni/hozni ez a rész (sem). Az idei Halálos iramban rész kipipálva, várjuk a kövit, ez az érzésem volt a végén. Az akció a szokásos, a poénok már kevésbé. Nem volt benne olyan sok vicces jelenet, pár jó beszóláson kívül. Momoát sem éreztem a helyén a gonosz szerepben. :(

 
Kazydo   2023. 05. 29.

0
Szokásos iramban

Vajon a tizedik rész hozott valami újat? Talán még kevesebb szöveget Vin Dieselnek. Jason Momoa durván lelketlen, gonosz karakterén kívül semmi életrevaló színészi játék nem volt a filmben, bár ez nem lepett meg. Akció annyi van a történetben, mint öt Chuck Norris-filmben együtt, szinte már unalmasan sok az úgymond „izgalmas” jelenet. Újra sok káosz, robbanás, rombolás, verekedés (csajbunyóval fűszerezve). A római jelenetek megint felülírják a természet törvényeit, Newton elbújhat a sunyiba a gravitációs elméletével. Kíváncsi voltam, amikor beültem rá a moziba, hogy vajon végre szögre akasztja-e a slusszkulcsot Vin, de szerintem, amilyen tuti sofőr, a saját urnáját is a maga által vezetett Dodge-dzsal viszi a ravatalozóba. Momoa miatt mindenképp érdemes volt megnéznem a filmet, de durván hosszúra csinálták egy mondanivaló nélküli filmhez képest. Természetesen nem lövök le nagy poént, ha leírom, hogy megint úgy lett vége a filmnek, hogy érezhető általa az újabb rész készítésének benzingőzös, nitrós nyomulása. Kíváncsian várom…

 
Maver17   2023. 05. 20.

0
X

Végre már tudtak valami jó akciófilmet csinálni ebben a évben. A 10. rész már majdnem visszahozza a első rész stílusát.

 
Face   2023. 05. 18.

0

Pontosan ugyanolyan, mint az előző 2-3 epizód. Őrült, hangos, értelmetlen, teljesen felesleges karakterekkel és semmi működő humorral vagy iróniával. Egyedül a lökött gonosztevő Jason Momoa nyújt némi felüdülést.

 
Johnny   2023. 05. 19.

0

Igen, ugyanolyan butított és vizuálisan otromba, mint valaha. De elég sok Charlize Theron akciózást kaptunk, Price és Statham érezhetően is élvezte a szerepét, Jason Momoa pedig a "Joker-t" játssza egy országúti kiránduláson, akinek hat tartalék terve van mindenre x mérföldre.