Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
67
Képek
16
Videók

Vélemények: Az első ember (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 14.
Korrekt film Az első ember, de nem több

Damien Chazelle-nek nem kellett túl sokat tennie ahhoz, hogy rövid időn belül az egyik kedvenc rendezőmmé avanzsálódjon. Csak két cím: Whiplash és Kaliforniai álom. Számomra mindkettő szerepel az elmúlt évek legnagyobb filmélményei között. Zseniális alkotások ezek, s mindezt egy olyan rendező hozta létre, aki még a 35. életévét sem töltötte be. Legújabb filmje, Az első ember is egy igazán korrekt produkció, gyönyörű fényképezéssel, hatásos képsorokkal. De valami mégis hiányzik belőle ahhoz, hogy gyarapítsa a legerőteljesebb filmélményeim listáját. Valahogy nem tudott megmutatkozni Chazelle egyedi látásmódja, s talán ebben a témában nem is volt esély rá, hogy megmutatkozzon. Félreértés ne ess... több»

 
HETEDIK   2018. 10. 21.
Csodálatos alkotás Az első ember

Csodálatos film. Chazelle már lerakott az asztalra egy Whiplasht, a Kaliforniai álom nekem nem tetszett, de a szakma azt is elismerte, most pedig itt van Armstrong története. Rögtön a közepébe csapunk, láthatjuk ennek a zseniális pilóta/mérnök repülését a légkör peremére és hihetetlen manőverét vissza a Földre. Mindezt olyan feszült és klausztrofób módon, mint ha csak ott lennénk a főhőssel, egyszerűen belepaszíroz a székbe az élmény. Ez a hatás nem csitul később sem, minden egyes űrjelenetnél átélhetjük mindezt, hála Chazelle zsenijének. Ryan Gosling csont nélkül hozza a szinte mindig kimért Armstrong karakterét, még a leglehetetlenebb pillanatokban is megőrzi hidegvérét, csupán egyetlen al... több»


 
Orosz István   2018. 10. 26.

Nekem picit unalmas volt, de érdekes volt nem egy szokványos önéletrajzi film volt. Nem sokat láthattunk a híres asztronauta előéletéből, mondjuk engem érdekelt volna pl a gyermekkora mi volt az álma stb... 4D-be néztük effektekkel egész jó volt!

 
Thibo84   2019. 02. 24.

Vontatott és helyenként unalmas film. Nem igazán kötötte le a figyelmemet. Ráadásul még a lényeget is hamarjában lezavarták, a Holdra szállást. Olyan érzésem volt, mintha inkább a drámai vonalára akarnának a film készítői ráfókuszálni.

 
Hakker   2019. 02. 10.

Ez a film remek tisztelgés Neil Amstrong emlékének. Sajnálatos módon, már nem élhette meg a premiert, de tisztában volt a forgatókönyv tartalmával és meg volt vele elégedve. Ez a film egy életrajzi film, ami teljesen helyénvaló, de véleményem szerint, kicsit kevesebb üresjárattal, sokkal érdekfeszítőbb filmet lehetett volna készíteni, a mennyiség a film minőségének a rovására ment. De egyszer mndenképp érdemes megnézni.

 
BoBamburg   2019. 02. 24.

Ez pont egy olyan film, amit nem nagyon lehet elrotnani, hiszen adott a téma, ami mégiscsak a történelem egy nagy pillanata. Viszont számomra kissé kevés volt a tálalás. Hosszú film és nem mindig tudta fenttartani az érdeklődésemet. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy csak a robbangatós pörgős filmek a jó sci-fik, mert nem így van, de kevesebb üres járat nem ártott volna a filmnek. Színészgárdára viszont nem nagyon lehet panasz.

 
kevelin   2019. 01. 04.
vélemény

Alapvetően szeretem a dokumentumfilmeket, de valahogy ez az ötvözés nekem nem jött be. Nagyon lassú volt a film nagyon kínkeserves alapvetően sem bírom ezeket a holdra szálltunk vagy nem szálltunk vagy mi történt a világűrben c. dolgokat. Megnéztem mert rávettek, de Ryan Gosling ide vagy oda ez nálam most nem talált

 
Milanman   2018. 12. 26.
Filmművészet, felső fokon.

Damien Chazelleről már eddig is tudni lehetett, hogy generációjának egyik legtehetségesebb alkotóművésze. Külön bravúros eddigi pályafutásában, hogy minden filmjével újabb műfajokban próbálta ki magát és eddig mindig rendkívül magas szintű volt a végeredmény. A First Man sem kivétel. Sikerült a fiatal rendezőnek az a bravúr, hogy egyszerre lett filmje izgalmas, feszült kordokumentum és megható, drámai életrajzi film. Chazelle láthatóan és tudatosan törekedett arra, hogy a történelmi/életrajzi alkotóelemek hangsúlyát úgy határozza meg, hogy egyszerre legyen mindkét műfajban fajsúlyos az alkotása. Az űrkutatás visszásságait, az amerikai-szovjet űrverseny kiéleződését és az űrmissziók műhelyti... több»

 
Attila G.   2019. 04. 18.
Az asztronauta felesége... Szerepében: a csodálatos Claire Foy

Igazából azon gondolkozom, hogy egy ilyen filmmel kapcsolatos hozzászólás bármely pontjára oda kell-e írni a „SPOILER” szócskát – amit egyébként kifejezetten utálok használni a magyartalansága miatt. Létezik-e olyan ember, akinek ha egy kicsit is felkelti az érdeklődését a film; akkor bármiféle meglepetést okozhat számára a film végkifejlete. Ugyanis mondhatjuk, hogy valós történet alapján készült a film –, hogy miért fogalmaztam így, arra visszatérek. Azért töprengek, mert szerintem a film zseniális „epilógusában” szerintem újra lejátszódik a szemünk előtt a film egész története, még ha csekély mértékben megváltozó kronológiával is. S eme filmmel kapcsolatos hozzászólás tekintetében talán b... több»

 
Csillagpor   2018. 10. 31.

Nagyon érdekes és sokszor szomorú történet. De hát ilyen az élet. Neil Armstrong életének egy bizonyos szegletét, darabkáját mutatja be ez a film. Keveset tudtam eddig a holdraszállásról és nagyon érdekes volt látni például hogy az űrhajósoknak milyen felkészülés, tréning szükséges. Durva hogy ilyen távot képesek voltak abban az időben kb egy konzervdobozban megtenni a Boldog, és ráadásul vissza is tudtak jönni. :O

 
irongozu   2019. 02. 01.
Ryan Gosling zseniális szerepe

Én Ryan Gosling alakítását szeretném méltatni. Ez nem egy bohókás szerep volt és ennek megfelelően nagy átéléssel játszott. A bemutatók alapján egy unalmas személyiség megformálását láttam esélyesnek ebben a filmben, azonban egyáltalán nem ezt kaptam. Végig lekötött és segített, hogy egy kicsit én is átéljem a nagy pillanatokat, melyek hatással voltak a történelemre.

 
Deniel   2019. 03. 09.

Ez nagyon vérszegényre sikerült film és teljesen méltatlan, sőt egyenesen megalázó Neil Armstrongra nézve! Kínlódás volt megnézni, ami kb 100 percig sikerült a 140-ből! 1-2 jelenetet leszámítva, halál unalmas volt! Lehet túl magasan van a mérce, mióta láttam a Szaljut-7-et, de ez bármihez viszonyítva is nagyon gyenge volt. Egyáltalán nem ajánlom senkinek, időpazarlás és tényleg nagyon unalmas! Próbáltam megtalálni benne a pozitívat és valamit ami leköti a figyelmemet, de semmi! Kuka!

 
stomachh   2019. 02. 05.

A latvany, ami elenk tarul egyszeruen pazar. Gyonyoru operatori es cgi munka. A karakterek es azok megszemelyesitese is kivalo. A film tobb, mint 2 ora hosszu, megis vegig lehet nezni egy ulto helyben. Nekem megis hianyzott valami az elmenybol. 8/10.

 
Bedecs.hu   2019. 02. 06.
Nagyon jó, de...

A visszatérést azért egy kicsit jobban is kidolgozhatták volna, kb 2 perc alatt ér véget a film a cselekmény kiteljesedését követően. Összességében nagyon szépen felépített alkotás.

 
Marcsitesója   2019. 02. 09.
Nagyon vártam pedig

Elaludt a feleségem. Nem nagy dolog, pedig közösen tartogattuk a filmet szombatra. Gyakorlatilag minden érdekelt Bennünket korábban ebben a kategóriában: Űrkutatás, korai Imdb pontok, hétvége. Sértés. Még mindig alszik. Nem is értem, csak értékelem.

 
Madácsi Andrea   2019. 01. 30.
Szupi

Zseniálisan mutatja be az emberi oldalt, a családot- nagyon jó a feleség is benne- nem lehetett könnyű abban az időben - nagyon tetszett- abszolút nem volt unalmas része- ajánlom

 
Néztem Egy Filmet   2018. 11. 11.

Ahhoz képest, hogy a Lala LAnd és a Whiplash rendezőjétől van érzelemben egy kifejezetten visszafogott alkotás. Rideg, stresszes és végig feszültségteljes. Nem egy felemelő élmény de az eseményeket szépen végig követhetjük benne. Ez Az Első ember

 
lexlutor   2018. 10. 19.

Damien Chazelle a Whiplash és a Kalifornai álom után most egy nagyon más jellegű filmet forgatott, de szerintem megint beletrafált a közepébe. Remek, érdekfeszítő mozit láttam, Ryan Gosling élete legjobb formájában alakított. Bátran merem mindenkinek ajánlani!

 
majkymi   2018. 10. 18.

Hihetetlen feszültség van ebben a filmben, egyszerűen beleszegezett a moziszékbe. Alapvetően nem egy gyors film, de így is, hogy két órás a játékidő, eszembe sem jutott ránézni az órámra. Eddig az év talán legjobbja!

 
Nik   2018. 10. 14.

Üdvözletem a konyhafőnöknek! :) Jó ötlet volt végre ezt a témát végre vászonra vinni, az pedig, hogy ennyire jól sikerült, még jobb. Szinte minden tekintetben nagyon ott van a film, a látvány szép, talán mellékes is lehet, hiszen a cselekmény remekül megvan írva. Nem egy pörgős film, de szerintem érdemes ráhangolódni.

 
Phalanx   2018. 10. 13.

Elképesztő, hogy én ezt a filmet mennyire vártam...és elképesztő, hogy mennyire nem hiába. Oké, Ryan Gosling alakítása egyszerűen pazar, na de a film drámai csúcspontjai elképesztőek. Nagyon ritkán készül ilyen egyenletesen kitartott feszültségű és minőségű film, szóval, mindenképp érdemes elnézni rá.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.