Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
67
Képek
17
Videók

Vélemények: Az első ember (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 14.
Korrekt film Az első ember, de nem több

Damien Chazelle-nek nem kellett túl sokat tennie ahhoz, hogy rövid időn belül az egyik kedvenc rendezőmmé avanzsálódjon. Csak két cím: Whiplash és Kaliforniai álom. Számomra mindkettő szerepel az elmúlt évek legnagyobb filmélményei között. Zseniális alkotások ezek, s mindezt egy olyan rendező hozta létre, aki még a 35. életévét sem töltötte be. Legújabb filmje, Az első ember is egy igazán korrekt produkció, gyönyörű fényképezéssel, hatásos képsorokkal. De valami mégis hiányzik belőle ahhoz, hogy gyarapítsa a legerőteljesebb filmélményeim listáját. Valahogy nem tudott megmutatkozni Chazelle egyedi látásmódja, s talán ebben a témában nem is volt esély rá, hogy megmutatkozzon. Félreértés ne ess... több»

 
HETEDIK   2018. 10. 21.
Csodálatos alkotás Az első ember

Csodálatos film. Chazelle már lerakott az asztalra egy Whiplasht, a Kaliforniai álom nekem nem tetszett, de a szakma azt is elismerte, most pedig itt van Armstrong története. Rögtön a közepébe csapunk, láthatjuk ennek a zseniális pilóta/mérnök repülését a légkör peremére és hihetetlen manőverét vissza a Földre. Mindezt olyan feszült és klausztrofób módon, mint ha csak ott lennénk a főhőssel, egyszerűen belepaszíroz a székbe az élmény. Ez a hatás nem csitul később sem, minden egyes űrjelenetnél átélhetjük mindezt, hála Chazelle zsenijének. Ryan Gosling csont nélkül hozza a szinte mindig kimért Armstrong karakterét, még a leglehetetlenebb pillanatokban is megőrzi hidegvérét, csupán egyetlen al... több»


 
Orosz István   2018. 10. 26.

Nekem picit unalmas volt, de érdekes volt nem egy szokványos önéletrajzi film volt. Nem sokat láthattunk a híres asztronauta előéletéből, mondjuk engem érdekelt volna pl a gyermekkora mi volt az álma stb... 4D-be néztük effektekkel egész jó volt!

 
Csillagpor   2018. 10. 31.

Nagyon érdekes és sokszor szomorú történet. De hát ilyen az élet. Neil Armstrong életének egy bizonyos szegletét, darabkáját mutatja be ez a film. Keveset tudtam eddig a holdraszállásról és nagyon érdekes volt látni például hogy az űrhajósoknak milyen felkészülés, tréning szükséges. Durva hogy ilyen távot képesek voltak abban az időben kb egy konzervdobozban megtenni a Boldog, és ráadásul vissza is tudtak jönni. :O

 
Néztem Egy Filmet   2018. 11. 11.

Ahhoz képest, hogy a Lala LAnd és a Whiplash rendezőjétől van érzelemben egy kifejezetten visszafogott alkotás. Rideg, stresszes és végig feszültségteljes. Nem egy felemelő élmény de az eseményeket szépen végig követhetjük benne. Ez Az Első ember

 
lexlutor   2018. 10. 19.

Damien Chazelle a Whiplash és a Kalifornai álom után most egy nagyon más jellegű filmet forgatott, de szerintem megint beletrafált a közepébe. Remek, érdekfeszítő mozit láttam, Ryan Gosling élete legjobb formájában alakított. Bátran merem mindenkinek ajánlani!

 
majkymi   2018. 10. 18.

Hihetetlen feszültség van ebben a filmben, egyszerűen beleszegezett a moziszékbe. Alapvetően nem egy gyors film, de így is, hogy két órás a játékidő, eszembe sem jutott ránézni az órámra. Eddig az év talán legjobbja!

 
Nik   2018. 10. 14.

Üdvözletem a konyhafőnöknek! :) Jó ötlet volt végre ezt a témát végre vászonra vinni, az pedig, hogy ennyire jól sikerült, még jobb. Szinte minden tekintetben nagyon ott van a film, a látvány szép, talán mellékes is lehet, hiszen a cselekmény remekül megvan írva. Nem egy pörgős film, de szerintem érdemes ráhangolódni.

 
Phalanx   2018. 10. 13.

Elképesztő, hogy én ezt a filmet mennyire vártam...és elképesztő, hogy mennyire nem hiába. Oké, Ryan Gosling alakítása egyszerűen pazar, na de a film drámai csúcspontjai elképesztőek. Nagyon ritkán készül ilyen egyenletesen kitartott feszültségű és minőségű film, szóval, mindenképp érdemes elnézni rá.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.