Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
246
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Érdekességek: Holtodiglan (2014)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 369 330 363 dollár volt (imdb.com).

 

Afflecknek egy álma vált valóra, amikor kiderült, hogy David Fincherrel dolgozhat.

(mamiéstöti2)
 

Nick Dunne szerepére esélyes volt Brad Pitt, Seth Rogen és Ryan Reynolds is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben látható "The Bar" nevű étterem valóban létezik, és a Missouri állambeli Cape Girardeau városában van.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 61 millió dollárból valósult meg és több mint 368 millió dollár bevételt eredményezett, így David Fincher eddigi legnagyobb bevételű alkotása lett. A kritikusoktól jórészt pozitív visszajelzést kapott; továbbá 28 különböző díjat ítéltek oda neki.

(Bogi87)
 

Ben Affleck szemmel láthatóan izmosabb lett a forgatás során, ugyanis ekkor már javában készült a Batman vs Superman filmszerepére.

(Bogi87)
 

Rosamund Pike a Holtodiglan forgatása alatt 6 kg-t hízott és fogyott le 3 alkalommal is abból a célból, hogy hihetően érzékeltesse a változásokat, melyek végbemennek a karakterben. A hízáshoz hamburgert és malátát evett, amikor meg fogyni szeretett volna, napi 4 órán keresztül edzett egy profi ökölvívóval, emellett 8 km-t futott minden nap (kb. 42 perc alatt).

(Bogi87)
 

A forgatás szüneteiben Ben Affleck és Tyler Perry egy játékkal ütötték el az időt. Tyler elkezdett 1980-as évekbeli dalokat énekelni, melyet Bennek folytatnia kellett. Sosem hibázott, mindegyik számot ismerte.

(Bogi87)
 

Ez volt az első alkalom, hogy Ben Affleck vállalt egy szemből felvett jelenetet, melyben anyaszült meztelen.

(Bogi87)
 

Ben Affleck maga is rendező. Az egyik forgatási napon próbára tette Finchert. Egy hajszálnyit állított a kamera lencséjén, azonban a rendező "átment a próbán", mert észrevette az eltérést.

(Bogi87)
 

Emily Ratajkowskit Ben Affleck ajánlotta be. Referenciaként egy videoklipet mutatott, amely Robin Thicke - Blurred Lines volt. Mindenkit meggyőzött.

(Bogi87)
 

A Holtodiglan Carrie Coon első filmje, melyet moziban is bemutattak.

(Bogi87)
 

Fincher szerint Rosamund Pike arca kortalan, ezért tökéletes választásnak tartották Amy karakterére. Szerencsés alkatának köszönhetően mind fiatalabb, mind idősebb karaktereket el tud játszani.

(Bogi87)
 

Ceán Chaffin az egyik producer úgy nyilatkozott, hogy David Fincher valamennyi jelenetet minimum 50x felvett.

(Bogi87)
 

A film Gillian Flynn azonos című regényének filmadoptációja.

(Dodi)
 

Ben Affleck csak azért halasztotta el legújabb saját rendezésű filmje forgatását, hogy együtt dolgozhasson David Fincherrel.

(hp)
 

A történet megfilmesítési jogait Reese Witherspoon produkciós cége és a 20th Century Fox másfél millió dollárért vásárolta meg.

(ps)
 

Ben Affleck elmondása szerint "David Fincher az egyetlen rendező, aki bárkinek a munkáját képes jobban elvégezni a forgatáson."

(ps)
 

Rosamund Pike azt állította, hogy a rendező, David Fincher kérésére két órán keresztül kellet kettesben gyakorolniuk a szexjelenetet Neil Patrick Harris-szel.

(ps)
 

Ben Affleck több hétig kutatott olyan személyek után, akiket feleségük megölésével vádoltak meg. Különös figyelmet szentelt Scott Peterson ügyének.

(ps)
 

Ben Affleck nem volt hajlandó felvenni a New York Yankees logójával ellátott baseball sapkát, mivel nagy rajongója a rivális csapatnak, a Red Soxnak.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.