Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Halálos iramban: Hobbs és Shaw (2019)

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
100
Képek
9
Videók

Érdekességek: Halálos iramban: Hobbs és Shaw (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film 432 655 713 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 284 371 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Hobbs és Shaw spin-off ötlete a Halálos iramban 8 forgatása során merült fel először a producerekben Dwayne Johnson és Jason Statham párosának remek összhangjának láttán.

(hp)
 

A filmben a WWE szupersztárja, Roman Reigns alakítja a Dwayne Jonhson által játszott Luke Hobbs fivérét. A két híresség jól ismeri egymást, a való életben ugyanis unokatestvérek.

(hp)
 

A film rendezői székére a Durr, durr és csók és a Rendes fickók rendezője, Shane Black is esélyes volt, de a lehetőséget végül a Deadpool direktora, David Leitch kapta meg.

(hp)
 

A film eredeti premierdátuma, 2019. július 7. egybeesett volna Jason Statham 52. születésnapjával, de a Universal végül augusztus 2-ra halasztotta a bemutatót.

(hp)
 

Vin Diesel 2015 novemberében a Variety-nek adott interjújában már beszélt a Halálos iramban franchise lehetséges spin-offjairól, de a hivatalos bejelentésre egészen 2017 októberéig várni kellett, amikor a Universal Pictures kitűzte a Hobbs és Shaw premierdátumát.

(hp)
 

A film forgatása 2018. szeptember 10-én kezdődött meg Londonban, Angliában. Dwayne Johnson két héttel később tudott csatlakozni, mivel ekkor még a Jungle Cruise című filmjét forgatta. A stáb dolgozott Glasgow-ban és North Yorkshire-ben, de a munka döntő része a Shepperton Studios falai között zajlott. A forgatás hivatalosan 2019. január 27-én ért véget.

(hp)
 

A Hobbs és Shaw vizuális effektjeiért az a DNEG és Framestore felelt, akiknek többek között a Csillagok között, vagy Bosszúállók: Végjáték látványvilágát is köszönhetjük.

(hp)
 

2018 októberében robbant a hír, hogy a franchise producere, Neal H. Moritz beperelte a Universal Pictures-t, mivel kitették a filmből, valamit kijelentették, hogy a széria további filmjeiben sem számítanak már a munkájára. A producer szóbeli szerződés megsértésének vádjával indított pert.

(hp)
 

A Hobbs és Shaw a Halálos iramban franchise első spin-offja.

(hp)