Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

Hush (2016)

Hush
Filmadatlap
 
12
Szereplők
18
Vélemények
8
Képek
2
Videók
Hush
 
stevepisti   2021. 05. 01.

legújabb vélemény

0

Home invasion kategóriában láttam már jobbat is. Nem rossz, de valahogy számomra kiszámíthatónak tünt. Az ötlet nagyon jó, a siketnéma nő hogyan tud túlélni egy otthonába betörni szándékozó gyilkos támadást. Egy közepest mindenképp megérdemel.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Véleményem szerint az utóbbi évek legjobban összerakott, feszült légkörű és tempójú home invasion horrorja, mely jócskán tartogat meglepetéseket és nem várt fordulatokat a néző számára, képes újat nyújtani.


 
Mavil   2016. 06. 09.

2

Maga kategóriájában szokatlan és egyedülálló, egy süket-néma írónőt ijesztget egy álarcos pszichopata. A sok kiabálás és sikítozás helyett éppen ezért a néma csend kelti a feszültséget ebben a filmben, hiszen nem tudni, mi történik a következő pillanatban.

 
Kóborló   2019. 08. 26.

1
Érdemes lesz odafigyelni erre a rendezőre

Nem mondhatnám, hogy először találkoztam Mike Flanagan nevével fémjelezett filmmel, de mindeddig nem okozott csalódást számomra. Pedig hát bőven váltogatja a horrorfilmes zsánereit, hisz 2013-ban az Oculus című filmjével először a démonos horrorfilme... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Igazán hanyag, pocsékul megszerkesztett és összevágott film. Nagyon nem szeretem az ilyet. Szerintem ez a film nem kicsit volt kidolgozatlan. Az alap koncepció jó lett volna de lenne még mit csiszolni rajta.

 
Berto49   2018. 03. 26.

0

A rendező előző filmje az Oculus tetszett, meg ő rendezte a King adaptációt, Gerald játéka címen láttam (Bilincsben, [1992] a regény címe) most rávettem magam a megnézésére. Maga az alapötlet érdekes, bár sokszor látható ilyen home invasios movie, am... több»

 
hsanya182   2017. 11. 25.

1

Összességében egy feszült thriller, ahol az erdő közepén lévő házban élő süketnéma csajt terrorizál egy pszichóó alak. Jó kis macska-egér harc kerekedik belőle. A film a hangok dinamikájával nagyon jól játszik (5/5). A történet kicsit ellaposodik, s... több»

Galéria (8)

Videók (2)

 

A film rendezője, Mike Flanagan nagy rajongója Stephen Kingnek. Erre a filmjében is utal, hisz főhősnőnk könyvei közt megtalálható Stephen King Mr. Mercedes című könyve.

(Kóborló )
 

Valahol olvastam, hogy Kate Siegel - találó megjegyzés - a szegény ember Angelina Jolie-ja.

(Berto49)
 

A film mindössze tizenöt percnyi párbeszédes részt tartalmaz. Egy egyben azt is jelenti, hogy a filmeben mintegy hetven percen keresztül senki sem szólal meg.

(ps)
 

Kate Siegel, a forgatókönyvíró/főszereplő és Mike Flanagan, a rendező a való életben házasok. A filmötlet 2014-ben vetődött fel egy közös vacsora során.

(ps)
 

A film az év egyik legminimalistább filmje, hiszen mindössze öt szereplő jelenik meg benne, közülük egy mindössze egy számítógép kijelzőjén.

(ps)
 

A két főszereplőt, Maddie-t és Maxet Kate Siegel, a forgatókönyvíró saját gyermekeiről nevezte el.

(ps)
 

A forgatás mindössze 18 napig tartott.

(ps)
 

A filmben kevesebb mint 15 perc beszéd hallható összesen, ami több, mint 70 percet jelent egyetlen kimondott szó nélkül.

(dulkap)
 
Mike Flanagan pedig továbbra is szilárdan tartja magát korunk legjobb "fiatal" horrorfilmesei között, szerintem ezúttal sem kellett csalódni benne. 8/10 több»
 
A Hush története bár egyszerű, mint egy bot, mindenféle meglepetés nélküli, de legalább alapkoncepcióját tudatosan végigviszi, még hozzá kifejezetten ügyesen. Érdemes tenni vele egy próbát. 8/10 több»
 
Emiatt sajnos -legalábbis számomra- a film nagy csalódás volt, de természetesen, akit érdekel, tekintse meg és ítélje meg maga, hátha több szerencsével jár, mint én.

Értékelés: 5.5/10 több»