Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
42
Vélemények
52
Képek
3
Videók

Vélemények: Én, Tonya (2017)

 
Ildikó Bacskai   2021. 09. 13.

legújabb vélemény

1

No, második nekifutásra végig tudtam nézni a filmet, és így azt kell, hogy mondjam, hogy nagyszerű rendezés hiteles kivitelezéssel. Első körben nekem túl erőszakosnak és "bunkónak" tűntek a jelenetek, az agyam a finom és kecses sportágat nem tudta ös... több»

 
MMcFly2015   2019. 10. 24.

a nap véleménye

2
Életrajzi dráma különös rendezésben

Utánaolvastam a történetnek a film megtekintése előtt, és kíváncsivá tett, miként dolgoznak fel egy ilyen médiabotrányt. Az O. J. Simpsonról szóló sorozat óta jobban felfigyelek az ilyen típusú életrajzi filmekre, mint előtte. Milyen jól is teszem, a... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 26.

a nap véleménye

4
Ez elillant amerikai álom és karrier

Hiába a bravúros sportteljesítmény, egy botránnyal még egy élsportoló is sokkal jobban fel tudja magára hívni a közvélemény figyelmét. Szegény Tonya Harding is hiába volt az első női műkorcsolyázó, aki megugrotta a tripla axelt, s karrierje egészen ü... teljes kritika»

 
HercegPeter   2018. 11. 25.

1

Margot Robbie 2013-ban robbant be a köztudatba a Wall Street farkasával és azóta pályafutása felfelé ível. Ez a szerep se ront a megítélésén. Viszont nekem annyi problémám volt most vele (vagyis nem is igazán vele), hogy a 15 éves Tonyaként nekem nem... több»

 
indingo   2018. 08. 04.

0

Elég jól összerakott film egy nem mindennapi történetről. Az idei Oscar jelölt filmekből a kedvencem.

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Tele van igazán értékes pillanatokkal és persze nem is volt kérdés, hogy többször is megnézném. Kincset ér ez a film, a karakterek és a pillanatok is nagyon el lettek találva, ami miatt számomra ez a film teljesen megmutatta, hogy van értelme az egésznek.

 
Berto49   2018. 02. 10.

0

Jól időzítették ennek a filmnek a bemutatását, mintegy ráhangolódásként a 2018. évi téli olimpiai játékokon való szurkolásra. Ugyan jó régen történt ez a botrány, de érdemes részletesebben feleleveníteni az eseményeket. A felszínen a női műkorcsolya ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 26.

0

Én élveztem, kicsit a szereplőkkel nem jutottam dűlőre. Szerintem egy pöppet elsiklott a casting. Úgy értem, Tonya és az anyja karaktere csúcs volt, de a férje nem győzött meg. Ez a dokumentumfilmszerű bemutatás is illet a filmhez. Az meg, hogy Margo... több»

 
GedyPapa   2018. 02. 12.

0

Egyszerűen zseniális volt. Ez pedig leginkább Margot Robbienak köszönhető, aki kiválóan hozta Tonya Harding karakterét. Általa vált igazán hitelessé a kétes megítélés alá eső korcsolyázónő, akit az egyszeri néző egyszer kedvel, másszor viszolyog tőle, de mégis a film végén elégedetten hagyja el a mozitermet.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

0

Érdekes, hogy az előzetese alapján sokkal unalmasabbnak nézett ki. Érdekes film, érdekes történet.

 
MP170506   2018. 05. 14.

0

Nagyon jó film lett, jól van összerakva a történet és a színészek is nagyon jól megformálják a karakterüket. Margot Robbie nekem teljesen hiteles volt, kiváló színésznő lett.

 
alexxx   2018. 02. 03.

1

Margot Robbie most végérvényesen kinőtte a szőke szépség szerepét. Nagyot alakított, és nagyon meg is érdemli az Oscar-jelölést. A film egy érdekes hibrid, én bírtam a humorát, az pedig egészen elképesztő, hogy valós a sztori. Bátran merem ajánlani.

 
elekm90   2018. 03. 18.

0

Nagyon jó stílusa van a filmnek (fekete humor, gengszterfilm beütés), tetszett a rendezés is, a 3 főszereplő pedig kiemelkedőt alakít. A soundtrack külön piros pontot érdemel. A "menősködést" viszont már túl is tolták egy-két párbeszédnél véleményem szerint. 8/10

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

0

Margot Robbie miatt néztük meg de leesett az állam ettől a filmtől. Igaz történetet dolgoz fel, de én nem ismertem eddig a filmig Tonya történetét. Durva, hogy kettétört a karrierje, de szerintem inspiráló, hogy tovább tudott lépni és végre talán van egy boldog családja.

 
TomÁcs   2018. 08. 07.

a nap véleménye

1
Harcok, nem csak a jégpályán...

Nem mindennapi történet vagy legalább is nem tudunk hasonlóról. Hatalmas harcok vannak a sportban. És nem csak a pályán, azon kívül is. Általában csak szócsaták és dobálózások, ritkán fajulnak tetlegességig. Mindennapos a rivalizálás, mindenki jobb e... teljes kritika»

 
BoBamburg   2018. 07. 23.

0

Meglepően kellemes és szórakoztató életrajzi film. Humoros és érdekes, van egy jópofa hangulata és Margot Robbie is teljesen jól hozza a karaktert. Lényegében a lehető legtöbbet kihozták (az amúgy is kissé szürreális) történetből.

 
Bazzzsi   2019. 01. 10.

0

A film nélkül sose ismerhettük volna meg Tonya történetét. Margot Robbie tündökölt a szerepben. Jól felépített film.

 
VvV   2018. 10. 29.

0

A film nélkül nem sokan tudnák ki is az a Tonya Harding. Egy jól összerakott film, j alakításokkal.

 
Lonka   2018. 08. 26.

0

Margot Robbie remek a szerepben. Még a finom vonásai is eltűntek. A története nem mindennapi bár a film erősen mást mond, mind ami valójában történt.

 
rainman   2019. 01. 03.

0

Ez igen! Erre nem számítottam, olyan tockost kaptam, hogy még mindig nem tértem magamhoz! Egy sportfilm, ami kemény dráma, nyakon öntve egy nagy adag fekete humorral! Anti szereplők, anti hősök, mindenki negatív, mindenki kibírhatatlan, vagy idióta, ... több»

 
Timcsi   2019. 02. 01.

0

Nem egyszerű film az biztos, mert Tonya nem volt egy egyszerű eset, érdekes gyerekkora volt. Kicsit szimpatizál is vele a néző, megsajnálja, holott rossz fát tett a tűzre.

 
XETH   2018. 03. 29.

0

Ezt a filmet nagyon nagyon vártam! Margot Robbie elképesztően jól alakítja a tapló korcsolyázónőt, de nem viszi el egyedül a show-t, a többi szereplő is remekül asszisztál. Különösképp az édesanyját alakító Allison Janney brillírozott a szerepében. R... több»

 
Milanman   2018. 03. 05.

0

Az I, Tonya egy rendkívül furcsa és ellentmondásos film. A karaktereket, akikről szól, igazán nehéz tiszta szívből szeretni (sőt többségüket inkább fogja utálni a néző), de annyira autentikus a forgatókönyv és a színészek is hihetetlenül precíz munká... több»

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

0

Mindig előkerül egy olyan történet, amiről nem hallottam még. A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek pedig mindig is jobban vonzottak a többinél.Ez a darab pedig remekül sikerült. Humoros, érdekes, megrázó egyszerre. A főszereplő is kitett magáér... több»

 
ANdraS   2020. 07. 17.

1
Sportfilm, szociodráma, vagy vígjáték? Minden egyben!

Egy igazi kincs az utóbbi évek moziélményei között. Nem csoda, hogy a film kapott néhány Oscar-jelölést, és a Tonya anja szerepért Allison Janney meg is nyerte. Az alkotás egy igen jól átgondolt “pszeudo-dokumentumfilm”, tehát az egyes szereplők kommentálják az eseményeket néhány év elteltével, mintha interjúk lennének. Tonya Harding élete, személyisége és persze “bűne” önmagában is hihetetlen, és megállná a helyét egy egyszerű dokumentumfilmként is. De így, a kiváló Margot Robbie-val, Craig Gillespie rendezésében és Tatiana Riegel vágásával (igazán jól sikerült, nem véletlen, hogy Oscart is nyert) a film egy szuszra végignézhető, és szinte mindenkinek tetszeni fog, hiszen egyszerre sportfilm, életrajzi film, szociodráma, vígjáték és amerikai indie is egyben.

 
Csillagpor   2019. 03. 31.

0

Nagyon jó, végig fenntartott a figyelmemet, érdeklődésemet. Nem egy unalmas dokufilm lett hálisten, amitől féltem. Sodró lendületű elbeszélés, mely valós események láncolatát mutatja be egy bizonyos szemszögből. Margot Robbie zseniálisan alakított a ... több»

 
jake_green   2018. 04. 20.

1

Kitűnő életrajzi film, egyáltalán nem túlzás a 10/10. Ha nem ismered Tonya story-ját azért nézd meg, hogyha ismered az eredeti történéseket, akkor pedig azért! Iszonyat valósághű és jól kidolgozott mindegyik jelenet, az emberi butaság pedig igen--hát néha fáj :D

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Nagyon tetszett a film, bár maga a sztori nem igazán érdekelt, mielőtt megnéztem. A színészek frenetikusak (nem hiába a jól megérdemelt Oscar díj), Margot Robbie félelmetesen összeolvadt a szerepével. Ajánlom!

 
erahurka   2018. 08. 15.

0

Néha picit laposabb, de amúgy szinte végig elég pörgős tipikus déli dráma-vígjáték. Margot Robbie nagyot alakít, még ha szépsége miatt nem is biztos hogy ő volt a legjobb választás a picit csúnyácska Tonya szerepére.

 
Deniel   2018. 08. 14.

0

Az egyik legjobb életrajzi dráma amit valaha láttam! Mindent hoz, amit egy életrajzi filmtől várhatunk. Keserűség, humor, vidámság, szomorúság, tanulság na és zenék benne, elképesztőek jók és változatosak! Remek alkotás, mindenkinek ajánlom!