Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
49%

Csernobil 1986 (2021)

Kogda padali aisty
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
Dannybug1029   2021. 07. 25.

legújabb vélemény

0
Sok volt a humbuk

Tipikusan ilyen csilli-villi hollywoodi produkcióra sikerült, csak persze orosz verzióban. :D

 
Harper   2021. 07. 23.

a nap véleménye

2
Az orosz Csernobil-film gyengeségei

A 2019-es HBO minisorozat annak idején nagyon tetszett, és bár van 1986-ból személyes élményanyagom is (hiszen akkoriban az általános iskolában hetedik osztályos voltam, és nagyon jól emlékszem a híradásokra meg a pánikra), jó volt képbe kerülni az a... teljes kritika»

 
proximusser   2021. 07. 24.

0
Egy próbát megér

Ha az HBO minisorozatából indulunk ki, vagy bármelyik ismeretterjesztő csatorna adásaiból, vagy akár az okokról és következményekről szóló könyvekből, akkor ez nem azt tükrözi. Igazából egy teljesen más megközelítésből tárja elénk a tényeket, amit várunk is. A film természetesen nem a katasztrófa okairól és annak felelőseiről szól, mint ahogyan nem is a Szovjetunió erkölcsi megítéléséről. Mindinkább helyezi a hangsúlyt a személyes érzelmi világra, a vágyra, amit minden embert kíván. És az ehhez vezető út viszontagságait látjuk egy "család" szemével valamilyen szinten. Persze beköszön azért a Szovjetunióban uralkodó hierarchikus "katonai" szemlélet, ami azért vissza-visszaköszön a film folyamán. Mégis összességében egy nem profin összerakott filmet láthatunk. Habár maga a környezet, a légkör magával ragadó, és a filmtechnika azért naprakész, de mégis itt-ott vontatottá válik, vagy inkább hiányossá. Éppen emiatt nem fogja azt a hatást elérni, hogy a megnéztével elgondolkozzunk bármin is.

 
grigoriy1rem   2021. 07. 22.

0

Összességében azt kell, hogy mondjam, nagyon rossz. A rendező karrierjének vége véleményem szerint. Érdemes ezt a filmet inkább kihagyni.

 
Péter   2021. 07. 10.

0

Nem értem, miért született meg ez a film. Szörnyű.