Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Összeomlás (1993)

Falling Down
Filmadatlap
 
26
Szereplők
25
Vélemények
58
Képek
2
Videók

Galéria (58)

Videók (2)

 
PadmeAmidala   2021. 08. 10.

legújabb vélemény

1

Nagyon jó film, bár szerintem nincs annyi mondanivalója, mint amit sokan állítanak róla. Egyszerű, de nagyszerű akciófilm. Michael Douglas nagyot alakított benne. 9/10

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 06.

1
A nyugati világ kritikája

Joel Schumacher mielőtt még leírta volna magát a Batman és Robin című filmjével, megcsinálta ezt a roppant érdekes és izgalmas filmet két remek színésszel (Michael Douglas és Robert Duvall) és nem kevés társadalomkritikával. Michael Douglas karakter... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

A film előre vetíti a mai ember egyik legnagyobb viselkedési zavarát. Egyfajta jóslat a film alkotóitól, ami sajnos elég hamar be is következett. A film zseniális volt.

 
7ETEDIK   2019. 06. 18.

1

Naná hogy Hollywood nehezen fogadta be a filmet, hisz görbe tükröt állít az USA elé. Kedvencem, mikor Douglas bemegy a helyi Mackdonalds-ba és ecseteli, a plakátokon meg a reklámokban milyen jól néz ki egy burger és ezzel szemben mi a valóság...szerintem ez a jelenet mindent elmond a fogyasztói társadalomról.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Bizony tükröt tart ez a film elénk és sokan lesznek akik nem fedezik fel ezeket a mai hibákat magukban. A film viszont elég, hogy is fogalmazzak, érdekes. De nekem kifejezetten tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 02. 01.

0

No igen....ez a film megjósolta a jövőt,sajnos !Hiszen ilyen lett a világ,ez egyfajta kritikája a mostani társadalomnak,amiben élünk,hiszen mi a fontos? A pénz,és a kapcsolatok,a probléma,ha otthon sincs már meg a háttér...plusz az egyhangó monotonitás,a rabszolgamunka-effektus. Douglas nagyot játszik!Ajánlott...

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

0

Klasszikus Michael Douglas... mintha ra irtak volna ezt a szerepet. Egy bator film egy olyan pillanatrol, ami mindannyieunk eleteben elofordul, csak maskent kezeljuk. Schumacher es Douglas igy, s egy igazi, orokeletu klasszikust alkottak. Robert Duvall hozza a szokasos minosegi alakitast, minden perc ajandek, amig o van a kepernyon.

A film összbevétele 40 903 593 dollár volt (imdb.com).

 

Joel Schumacher filmje kijutott a caness-i filmfesztiválra, ahol Arany Pálma jelölést kapott.

(Terminátor6)
 

Michael Douglas saját bevallása szerint ezzel az alakításával a legelégedettebb.

(ps)
 

A forgatás az 1992-es Los Angelesi tüntetések alatt zajlott.

(ps)
 

A Foo Fighters Walk videóklippjét ez a film inspirálta.

(ps)
 

A Whammy Burger pénztárosa, Sheila nem más mint Dedee Pfeiffer, Michelle Pfeiffer húga. Dedde egyébként 2002-ben a Playboy februári számában is szerepelt.

(ps)
 
Ez tényleg egy időtálló, minden korhoz szóló, aktuális mondanivalóval bíró kultfilm. több»