Szemtől szemben

Heat

2015.05.04 ZeroHero

Nekem alapvetően tetszett a film, sőt a dráma nemhogy túl sok, de inkább az akció rovására is mehetett volna. Itt annyian írták, milyen realisztikus.. hát nem tudom, hogy egy olyan golyózáporban, ahol az autókat is szitává lövik, szerintem egy légy s... Több

2024.08.31 Arte Peritus

Az egyik legjobb akciófilm, amit valaha rendeztek

Ma már nagy klasszikusnak számít a Szemtől szemben (Heat), melyet Michael Mann rendezett 1995-ben. Ő készítette 1992-ben Az utolsó mohikánt és korábban 1983-ban Az erődöt is, melyekben már egyértelműen kiderült direktori tehetsége. A Szemtől szemben persze elsősorban azért különleges, mert két nagy színészlegenda formálja meg az egymással szemben álló feleket: a nyomozót és a bűnözőt. Mi pedig azon kapjuk magunkat, hogy kicsit mindkettőnek szurkolunk. Vincent Hanna (Al Pacino) egy 55 éves nyomozótiszt, aki egész életét a munkájának szenteli, ellenfele Neil McCauley (52 éves), embereivel sokat törődő, nagyon okos bűnöző. Az a jelenet, melyben egy útszéli büfében ücsörögve utoljára beszélnek egymással, nálam a film csúcspontja. Az a párbeszéd ma is a filmtörténelem szerves részét képező dialógus. A zárás számomra szomorú, de emlékezetes is. Ebben a filmben a mellékszerepekben is nagy nevek vannak: Val Kilmer, Natalie Portman, Ashley Judd, Tom Sizemore és Jon Voight. Értékelésem természetesen 5 csillag, nem is lehet kevesebb.

2018.12.03 harnas1207

Egy klasszis filmről vagy jót vagy semmit. Hát én most mégis megtöröm, nagy reményekkel ültem le megnézni. Az elején még működött is, de aztán nagyon elgyengült. A befejezés meg egyszerűen szánalmas. Azt mondják ezt a filmet akkor kellett volna látnod! Nah nekem akkor se tetszett volna valószínű.

2024.03.20 Ultron

Két színészlegenda miatt jó

Ez az a film, aminél sem az alapsztori, sem az akcióvilág látvány-színvonala nem túl nagy szám, mégis jó az egész, mégpedig két zseniális színész: Al Pacino és Robert De Niro miatt. Nekem bejött ez a tartsunk össze, család vagyunk jóban-rosszban feeling, ami végigkíséri a sztorit. Kicsit csalódást okoz, hogy szomorú a vége, de ez benne van a film hangulatában. Mondhatni, sejthető. Az értékelésem így is négy csillag, százalékban 75-80%. Több akkor lehetett volna, ha összetettebb a script, vagy jobb a látványvilág.

2024.05.29 Filmelemző

Két nagy színészlegenda filmje

A Szemtől szemben mára kultuszfilm lett, noha érdekes módon a script és a rendezés, sőt az alapsztori sem nagy szám. A két nagy színészlegenda teszi különlegessé az egészet: Al Pacino és Robert De Niro. A film több jelenete lett szállóigévé. A páros komolyan veszi a maga karakterét: Pacino laza, mégis kőkemény zsaru, De Niro ravasz és vérprofi rabló. Megunhatatlan minden közös jelenetük, főleg a presszóban játszódó scene, ahogy utoljára beszélgetnek egymással, tudván, hogy a következő találkozásukkor valamelyikük meghal majd. Aztán lezajlik a végső összecsapás, és De Niro veszít. Pedig én neki drukkoltam, mert amellett, hogy okos, egyben tart egy remek kis csapatot is. Val Kilmer sem rossz a filmben, ő hozza a sztoriba a fiatalos lendületet. Mai szemmel kevés az akciójelenet, de nem is ez adja a Szemtől szemben egyediségét. Akinek eddig ajánlottam ezt a filmet, mindenki szerette. Értékelésem erős 85 százalék, 4 csillag természetesen. Főleg krimi és akció fanoknak ajánlom és persze Pacino-De Niro rajongóknak.

2024.11.28 Lóri Ádámcsik

Igazi klasszikus

Kötelező darab! Akciófilmben és drámában is a top filmek között szerepel. Aki még nem látta, pótolja mihamarabb. :)

2024.12.13 FREEWAY

Az eddigi legjobb film, amit láttam

Tényleg egy olyan alkotás, amit nehéz elfelejteni. Az egész történet egyszerűnek tűnik, de valójában mélyebb, mint aminek elsőre látszik. A szereplők közötti beszélgetések nem pörögnek, de mégis tele vannak érzésekkel, és érezni, hogy mindegyikük valami fontos dolgon megy keresztül. Nem történik túl sok, de pont ez teszi különlegessé. A bankos jelenet pedig az egyik legjobb, amit valaha láttam – olyan feszültség és érzelem van benne, hogy egyszerűen eláll a lélegzeted. És a szinkron is zseniális, annyira jól passzolnak a hangok a karakterekhez, hogy tényleg teljesen el tudsz merülni a történetben. Egy olyan élmény, amit nem tudok megunni.

2015.06.18 Dodi

Nagyon izgalmas film, végig leköti a néző figyelmét! A főszerpelő páros pedig egyszerűen zseniális!

2019.04.05 MidoD7

Alulteljesített ez a film, még egy nagyon gyenge kettest is nehéz rá adni. Nem nyújt hihetetlen nagy szórakozást, és a jelenetek is elég laposak, erőltetettek. Talán egyszer megnézhető és kész.

2015.01.29 Bizsu82

a legjobb filmek egyike kiváló szinészekkel, fordulatos és izgalmas. a két főszereplő méltó ellensége egymásnak, tisztelik és becsülik egymást.

2024.03.20 ospir

Ez ott van!

A mai napig ez egy jó film. Tökéletes alakítások, izgalmas tesók vagyunk, de mégsem. Szerintem kötelező darab!

2017.01.17 Gigi

Többször is láttam, és többször is le tudta kötni a figyelmemet. Persze, vannak benne apró hibák, de ezek is inkább a mai szemlélettel és filmdömpingen edződött szemmel tűnnek fel. Akkoriban ez kiemelkedő film volt.

2021.08.28 Gauss

Hatalmas film

Kevesen tudják, hogy ez egy remake (L.A. Takedown - azt is láttam, jó film, de ennek a nyomába sem ér). Minden idők legjobb utcai lövöldözős jelenete is ebben van, ahogy visszhangzik, az pazar. :) Al Pacino szerintem egyik legjobb alakítása. Tökéletes a többi szereplő is, nem akárkik játszanak benne. "Tudja, ha eszembe jut egy segg, egy női segg, kibuggyan belőlem valami." :)))

2024.02.24 Schumy1

De Niro–Pacino egy filmben? Ritkaságok egyike, s egy remek forgatókönyvet kreáltak köréjük. Zsigerből letolták. Tetszett.