Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

A Lego-kaland 2 (2019)

The Lego Movie 2: The Second Part
Filmadatlap
 
35
Szereplők
10
Vélemények
31
Képek
14
Videók

Filmkritika: A Lego-kaland 2 (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Lego-kaland 2. egy kiválóan kivitelezett folytatás, amely rengeteg szempontból felülmúlja elődjét. Remek az animáció, ötletes a humor, szórakoztató a cselekmény, és mindez egy mélyebb értelmi és érzelmi dimenziót kap, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató. több»
 
Phil Lord és Christopher Miller (Pókember: Irány a Pókverzum!) nem hazudtolják meg magukat, a második részben emelnek a téten, és egy igazán őrült és szürreális agymenéssel örvendeztetik meg az nézőket. Viszont ez nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd, és igazából ami a LEGO-kaland 2. nagy erénye, az a „hibája” is úgymond. Nagyon tömény, színes-szagos, kicsit kaotikus és az őrületet egy olyan szintre emeli, amit szavakkal nehéz kifejezni. Mindezek ellenére a LEGO-kaland 2. megtekintését jó szívvel ajánlom mindenkinek, mivel rendkívül szórakoztató, és egy egészen jó kis történetet kanyarítottak hozzá, amibe néhány csavart is belecsempésztek. több»
 
Minden szupi-szuper! Még mindig. több»
 
2014-ben A LEGO-kaland zajos sikerét leginkább brilliáns narratív csavarjának és meglepően mély és komoly üzenetének köszönhette, hiszen előzetesen mindenki csak a világ leghosszabb termékmegjelenítését várta tőle. Persze a film nem csak ezektől vált nagyszerű élménnyé, de a második részt tekintve félő volt, hogy a meglepetés ereje nélkül, a rengeteg szív, kreativitás és pazar humor mellett is csak egy szimpla folytatás kerekedik belőle. Bár ezen félelem részben beteljesült A LEGO-kaland 2 még így is iszonyat szórakoztatóra és elődjéhez hasonlóan meghatóra sikeredett. több»
 
Míg az első részben a meta elemek érdekes fordulatként szolgáltak, melyek egy magasabb szintre emelték a filmet itt már a történet szerves részét képezik. Nagyon jó példa erre a bugyuta pop dal, ami pont a dallamtapadásról szól. Ez egyszerre egy bizarr és zseniális szatirikus poén táptalaját adja, főleg annak tekintetében, hogy itt most egy kislány fantáziavilága is belefolyik az eseményekbe, ez pedig azt eredményezi, hogy sokkal több dalbetétet kapunk. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.