77% 57 szavazat
Amszterdami mozaik

Amszterdami mozaik

The Paradise Suite
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
29
Szereplők (29)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Berto49  
Anjela Nedyalkova
Magnus Krepper
Erik Adelöw
Erik Adelöw
Erik Adelöw
Magnus Krepper
Erik Adelöw

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

A hat ember életében nincs semmiféle közös kapocs, a világ más-más országából érkeztek Hollandiába, Amszterdamba, a városba, amelyet új othonuknak választottak. A hat különböző ember sorsa mégis elválaszthatatlanu összekapcsolódik.

A hat különböző ember sorsa egyben közös, Amszterdam az… Több


Forgatókönyvíró: Joost van Ginkel
Ország: Svédország, Hollandia, Bulgária
Premier: 2015.09.13.
 
2018.12.01 Berto49

legújabb vélemény

Emigránsok Amszterdamban

Jó film, csak valahogy az az érzésem, hogy kevesebb sokkal több lett volna. Egy 1996-os film, a Dardenne fivérek „Az ígéret” című munkája jutott az eszembe, amely témájában hasonló, de abban egyetlen történetet jelenítettek meg, mégis hatásában megrendítőbb, mint ez a hat történetszálból összeszőtt cselekmény. Egyébként a Lukas és a dirigens apa szálat teljesen feleslegesnek, nem ide illőnek éreztem. Az „ígéret földjének” hitt Hollandia az emigránsoknak nem kimondottan Kánaán. Szörnyű, tragikus sorsokat bemutató alkotás, egyformán lehet sajnálni az afrikai Yayát, a szófiai Zsenyát, vagy a bosnyák Sekát. A film után eltűnődtem, hogy az emberek ennyire vakok, képesek elhinni, hogy egy számukra teljesen idegen országban meg tudják találni a boldogságot?

0
 
2016.04.25 Toncsi

Én nagyon szeretem a mozaikokból épülő filmeket, szerintem ez a fajta megoldás nagyon jól tud működni, ha vége felé van valamilyen csavar is a történetekben. Talán ezt a fordulatot hiányoltam ebből a moziból.

0
 
2017.03.07 olgaasFug

Nagyon szép a képi világa, ha másért nem, hát emiatt érdemes megnézni ezt a filmet, nagyon jó hangulatú. Viszont nekem egy kissé unalmas volt. Túlságosan is tele van szerintem üresjáratokkal, ehhez pedig már hangulat, vagy ízlés kell.

0
 
2015.12.01 sajvi

Egyszerűen jó volt nézni ezt a filmet, a kimér alakításokat, amik jól láthatóan nagyon nagy színészi teljesítmény rejt maga mögött. Tartalmilag nagyon mély mondandóval rendelkezik, amin én még órákig agyaltam a film után is.

0
 
2018.02.21 Tom44

Nekem a fickó nem tetszett benne aki prostitucióra késztette a lányokat. Ennyire unalmas az élete?

0