Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
69
Filmadatlap
 
23
Szereplők
9
Vélemények
21
Képek
12
Videók

Vélemények: A csodagyerek (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
MKristijan   2019. 02. 19.
Féljünk a Buddhizmustól?

Nagyon fontos hogy egy különleges képességű gyermek megfelelő tanítást kapjon, annak érdekében, hogy a gondolkodásmódja és motivációja ne csorbuljon. Ez a film 10 percig szól erről. Ezután be akarják nekünk beszélni, hogy a közismert keleti vallás, gondolkodás, a buddhizmus másképp működik mint ahogy azt eddig hittük. A film rendezői, az újjászületés témájába markoltak bele, mikor ihlet után kutattak ebben az elcsépelt világban. Azokat a tanokat figyelmen kívűl hagyva, miszerint a következő élet függ az előző életek karmáitől, s így adva milyen formában születünk újja, emberi, állati vagy akár növényi. Itt nem, itt bemutatnak a hivatalos dolgoknak. Mikor próbálják emelni a feszültséget egy korábbi esetnél felvett videóval, bizonyítva igazukat (mint sok más horrorban is), bevágnak egy olyan dokumentumfilmet amit még a History Channel sem vállalna fel. Tetszett, hogy rendesen volt alatta még narrátor is. Ne csak negatívat mondjak a filmről, hiszen érdekes volt, próbált friss lenni, részben sikerült is. Kicsit több fordulatra számítottunk, de kellően merev volt helyenként. Előzetesen nem akartam véleményt formálni más véleményével a filmről, de azért egy pontszámot meglestem, és a mafab akkor aktuális (71) pontja reálisan elhelyezi a film tartalmát, szórakoztatóságát. A film própált próbálkozni és ebben a műfajban nagy szó. A legjobb részek itt is belekerültek a trailerbe, így igazából kiemelnem sem kell, elég ha megnézzük az előzetest.

 
harnas1207   2019. 02. 12.
Minden csoda három napig tart...

Ez a film az idei év első kellemes meglepetése, amolyan csodaszámba menő csalódás. A csodafiú egy profin végigvezetett thriller, a kellő feszültséggel illetve egy kis riogatással és erőszakkal megfűszerezve. Az előzetesek szerencsére nem tudták lelőni az egész történetet, sőt talán kijelenthető, hogy éppen hogy csak súrolták azt. A főszereplő kis fiú nem egy Ómen kinézetű gonosz, de van benne valami ijesztő. Az anya pedig kiválóan hozza a megtéveszthető ösztönembert. Tetszik, hogy a szereplők nem hozzák a tipikus buta horror karaktereket. Nincsenek értetlenkedések, nem kellett senkit se életszerűtlenül lebutítani. A cselekmények szépen lassan kibontakoznak és lépésről lépésre lesznek egyre b... több»


 
Creeps13   2019. 05. 25.
Csodagyerek, ami azért nem lett oly csodás

Sajnos a februári mozis bemutatójáról lecsúsztam, pedig moziban terveztem a film megtekintését, így hát nem volt más megoldás, várnom kellett, hogy jó minőségben megnézhessem, és addig is kerültem (már amennyire lehetett) az élménybeszámolókat és kritikákat a filmről. Alapjaiban véve nem volt egy rossz film, főleg abban a tudatban, hogy milyen horror témájú filmek találhatók meg a hazai mozibemutatók sorában. Ezzel csupán arra gondolok, hogy sajnos a legtöbb horrorfilm, melyek mozis bemutatásra kerülnek nálunk, a démonos vagy szellemek által okozott félelemkeltésre alapoz, és a Csodagyerek talán azért kicsit végre kilógott az efféle sormintákból. Tetszett, hogy a film készítői próbálkoztak ... több»

 
Vrpp   2019. 05. 02.
borzongató

Nekem bejött. Az ilyen filmekben szerintem nem kell nagy mondanivalókat keresnünk. Ez szerintem nem az a kategória. Hozza amit kell, borzongat, néha megijeszt. Mondjuk alapból elég parás mikor gyerekek gonosz szerepet játszanak. Nem lankadt a figyelmem, bár volt benne jó pár klisé. Összességében tetszett.

 
Kalànyos Dumitrudumo   2019. 03. 11.
A csodagyerek 2019

Még nemlátam szeretném megnézni minélhamarab.

 
shinijimmy   2019. 02. 11.

Szerintem a drámai és tartalmi része sokkal jobban sikerült, mint a horrornak szánt része. A csodagyerekben vannak nyomai az újító szándéknak, de sem a párbeszédek, sem a fordulatok nem igazán akartak működni benne. őszintén szólva egy kisebb csalódás volt bennem, és nem is t tudom közepesnél jobbra értékelni.

 
MiAzAki   2019. 02. 09.

Szerintem kimondottan jó úton indult el a film, azt pedig nagyon tudom értékelni, hogy a korábbi horroroktól eltérően tudtak rémísztővé tenni egy gyerek karaktert. Ezen felül viszont nem sok eredetiség szorult a filmbe, és a végére vissza is csúszik az átlagos horrorok színvonalára. A csodagyerek nálam valahol a négy és a három csillagos értékelés között helyezkedik el... Legyen ez most egy gyengébb négyes.

 
Nik   2019. 02. 08.

Nagyon vártam ezt a filmet, de sajnos nem kellett volna. Eléggé csalódtam, mert mint kiderült a végére, ez is eléggé tucatsztori. Ettől persze egyszer még meg lehet nézni, de valahogy nem érek rá késztetést, hogy újra elővegyem majd egyszer.

 
RókaÚr   2019. 02. 07.

Kicsit úgy érzem, hogy nagyobb a füstje mint a lángja ennek a filmnek. Kissé talán túl is lett hypeolva talán, hiszen az erős atmoszféra ellenére a film cselekménye egy kissé sótlanra sikeredett mintha. Keresni kéne, hogy ilyenkor m is van, talán az írók végeztek fércmunkát, de az az igazság, hogy nem. Jól meg van írva. Csak számomra kérdéses, hogy formailag járható-e ez az út, amit az alkotók választottak. Nagy hiányérzettel hagytam el a termet.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.