Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
21
Képek
12
Videók
A csodagyerek
 
MKristijan   2019. 02. 19.
Féljünk a Buddhizmustól?

Nagyon fontos hogy egy különleges képességű gyermek megfelelő tanítást kapjon, annak érdekében, hogy a gondolkodásmódja és motivációja ne csorbuljon. Ez a film 10 percig szól erről. Ezután be akarják nekünk beszélni, hogy a közismert keleti vallás, gondolkodás, a buddhizmus másképp működik mint ahogy azt eddig hittük. A film rendezői, az újjászületés témájába markoltak bele, mikor ihlet után kutattak ebben az elcsépelt világban. Azokat a tanokat figyelmen kívűl hagyva, miszerint a következő élet függ az előző életek karmáitől, s így adva milyen formában születünk újja, emberi, állati vagy akár növényi. Itt nem, itt bemutatnak a hivatalos dolgoknak. Mikor próbálják emelni a feszültséget egy korábbi esetnél felvett videóval, bizonyítva igazukat (mint sok más horrorban is), bevágnak egy olyan dokumentumfilmet amit még a History Channel sem vállalna fel. Tetszett, hogy rendesen volt alatta még narrátor is. Ne csak negatívat mondjak a filmről, hiszen érdekes volt, próbált friss lenni, részben sikerült is. Kicsit több fordulatra számítottunk, de kellően merev volt helyenként. Előzetesen nem akartam véleményt formálni más véleményével a filmről, de azért egy pontszámot meglestem, és a mafab akkor aktuális (71) pontja reálisan elhelyezi a film tartalmát, szórakoztatóságát. A film própált próbálkozni és ebben a műfajban nagy szó. A legjobb részek itt is belekerültek a trailerbe, így igazából kiemelnem sem kell, elég ha megnézzük az előzetest.

1
 
harnas1207   2019. 02. 12.
Minden csoda három napig tart...

Ez a film az idei év első kellemes meglepetése, amolyan csodaszámba menő csalódás. A csodafiú egy profin végigvezetett thriller, a kellő feszültséggel illetve egy kis riogatással és erőszakkal megfűszerezve. Az előzetesek szerencsére nem tudták lelőni az egész történetet, sőt talán kijelenthető, hogy éppen hogy csak súrolták azt. A főszereplő kis fiú nem egy Ómen kinézetű gonosz, de van benne valami ijesztő. Az anya pedig kiválóan hozza a megtéveszthető ösztönembert. Tetszik, hogy a szereplők nem hozzák a tipikus buta horror karaktereket. Nincsenek értetlenkedések, nem kellett senkit se életszerűtlenül lebutítani. A cselekmények szépen lassan kibontakoznak és lépésről lépésre lesznek egyre b... több»


 
pj19   2019. 07. 28.

Nekem tetszett a film,bár sok újdonságot nem tudott mutatni.Kicsit horror.kicsit thriller,érdekes történettel.Egyedi film!Nézzétek meg bátran!

 
Creeps13   2019. 05. 25.
Csodagyerek, ami azért nem lett oly csodás

Sajnos a februári mozis bemutatójáról lecsúsztam, pedig moziban terveztem a film megtekintését, így hát nem volt más megoldás, várnom kellett, hogy jó minőségben megnézhessem, és addig is kerültem (már amennyire lehetett) az élménybeszámolókat és kritikákat a filmről. Alapjaiban véve nem volt egy rossz film, főleg abban a tudatban, hogy milyen horror témájú filmek találhatók meg a hazai mozibemutatók sorában. Ezzel csupán arra gondolok, hogy sajnos a legtöbb horrorfilm, melyek mozis bemutatásra kerülnek nálunk, a démonos vagy szellemek által okozott félelemkeltésre alapoz, és a Csodagyerek talán azért kicsit végre kilógott az efféle sormintákból. Tetszett, hogy a film készítői próbálkoztak ... több»

 
Vrpp   2019. 05. 02.
borzongató

Nekem bejött. Az ilyen filmekben szerintem nem kell nagy mondanivalókat keresnünk. Ez szerintem nem az a kategória. Hozza amit kell, borzongat, néha megijeszt. Mondjuk alapból elég parás mikor gyerekek gonosz szerepet játszanak. Nem lankadt a figyelmem, bár volt benne jó pár klisé. Összességében tetszett.

Taylor Schilling
Jackson Robert Scott
Jackson Robert Scott
Jackson Robert Scott
Jackson Robert Scott
Taylor Schilling
Jackson Robert Scott
Taylor Schilling
Jackson Robert Scott
Colm Feore
Jackson Robert Scott
Jackson Robert Scott
Nicholas McCarthy
Jackson Robert Scott
Taylor Schilling
Jackson Robert Scott
 
Egy bátor, de mégis bátortalan próbálkozás az ördögűzős zsáneren belül, ami más aspektusból közelíti meg a témát, mint az eddigi filmek, de mégis földbe áll, köszönhetően az ostoba írásnak. több»
 
Minden hibája azért A csodagyerek nem nézhetetlen, pusztán érdektelen és kiszámítható. Szigorúan csak kezdő horrorrajongóknak, vagy pároknak, bár sanszos, hogy utána egy ideig elmegy az ember kedve a gyermekvállalástól (sebaj, arra gyógyír lehet az Instant család). több»
 
A jó horror lényege: a saját félelmeinket fordítja ellenünk. Ehhez, első sorban legalább részben hihető mesét kell kreálniuk az alkotóknak. több»

A film összbevétele 14 856 291 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 63 273 285 forintot termelt.

 

A film huszadik percében a csodagyerek álmában magyarul beszél.

(Ironsky666)
 

A film rendezője Penmark felügyelő szerepében tűnik fel a kész filmben.

(Creeps13)
 

Jackson Robert Scott harmadik horrofilmben illetve sorozatban játszott szerepe az Az és a Fear the Walking Dead után.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.