Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Pókember – Idegenben (2019)

Spider-Man: Far from Home
Filmadatlap
 
31
Szereplők
36
Vélemények
24
Képek
13
Videók

Érdekességek: Pókember – Idegenben (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 096 950 062 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 541 539 367 forintot termelt. A hazai mozik összesen 354 452 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez az első olyan Marvel-film, amiben Stan Lee nem szerepel.

(stevepisti)
 

Tom Holland egy interjúban elárulta, hogy azt szerette volna, ha a filmben Jason Momoa alakítja Kravent.

(hp)
 

Peter Parker bőröndjén a "BFP" felirat látható, ami utalás a bácsikájára, Benjamin Franklin Parkerre (Ben bácsi teljes neve), akinek halála nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Parker hőssé váljon.

(hp)
 

A filmben egy pillanatra látható Peter Parker útlevele is, melyből kiderül, hogy a karakter augusztus 10-én ünnepli a születésnapját. A dátum nem véletlen, ugyanis Pókember első alkalommal az Amazing Fantasy című képregény 15. számában tűnt fel, mely 1962. augusztus 10-én jelent meg.

(hp)
 

A Pókember - Idegenben a Marvel moziverzumának huszonharmadik filmje.

(hp)
 

Matt Damon visszautasított a film főgonoszának szerepét.

(hp)
 

A Marvel a Pókember: Hazatérés első előzetesének bemutatása után bejelentette, hogy elkészítik a folytatást.

(hp)
 

Tom Holland egy Instagram bejegyzésben leplezte le a film hivatalos címét.

(hp)
 

Robert Downey Jr. és Mark Ruffaló mellett Jake Gyllenhaal a Zodiákus (2007) című thriller harmadik olyan sztárja, aki feltűnik a Marvel moziverzumában.

(hp)
 

A Marvel igazgatója, Kevin Fiege 2017 decemberében jelentette be hivatalosan, hogy Jon Watts visszatér a rendezői székbe.

(hp)
 

A Pókember - Idegenben forgatása 2018. július 2-án kezdődött meg az angliai Hertfordshire-ben 'Fall of George' munkacím alatt. A stáb a későbbiekben dolgozott egyebek mellett Londonban, a londoni Stansted reptéren, Csehországban, New Yorkban és Olaszországban is. A stúdiófelvételeket a Leavesden Studios falai között forgatták szintén Angliában, itt rendezték be többek között a Velencében játszódó jeleneteket is.

(hp)
 

Akárcsak a Hazatérésben, az Idegenben címre keresztelt Pókember-film elején is felcsendül az 1960-as évekbeli animációs Pókember sorozat ikonikus dallama.

(hp)
 

A film első előzetesét 2018. december 8-án vetítette le a Sony a brazíliai Comic-Conon. Az eseményen ott volt a Pókember: Idegenben két sztárja, Tom Holland és Jake Gyllenhaal is.

(hp)
 

A Pókember: Idegenben első előzetesét 130 milliószor játszották le 24 óra alatt (a Pókember: Hazatérés esetében ez a szám 116 millió volt), ami új rekordot jelent a Sony Pictures történetében.

(hp)
 

A film egyik promóciós partnere a United Airlines volt. Az együttműködés keretein beül a Pókember - Idegenben egyik jelenetében látható egy Boeing 777-es, de a társaság néhány alkalmazottja is feltűnik a filmben. Számos korábbi Marvel produkcióhoz hasonlóan, ezt a filmet is részben az Audi szponzorálta, így a cég több autóját is látható volt a vásznon.

(hp)
 

A Pókember – Idegenben a Marvel moziverzumának 3. fázisát hivatalosan lezáró filmje, melynek története a Bosszúállók: Végjáték eseményei után után játszódik.

(hp)