A legjobb krimi sorozatok, amiket MOST streamelhetsz magyarul (Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video)

Agatha Christie óta tudjuk, hogy egy jó krimi, egy erős bűnügyi történet mindig le tudja kötni az ember figyelmét. Ki a gyilkos? Mi volt az indíték? Mivel tette és mikor? Hogyan tűntette el a nyomokat? És főleg, hogyan fogja a detektív kideríteni mindezt? A jó kriminél csak egy dolog jobb: egy jó krimi sorozat, hogy ne csak másfél-két órán át izgulhassunk, hanem akár heteken keresztül.

Szerencsére a nagyobb streaming szolgáltatók kínálatában szinte dúskálhatunk az ilyen sorozatokban. A Netflix, az Apple TV+, az HBO Max és az Amazon Prime is kínál izgalmas krimi sorozatokat, amelyek közt akadnak olyanok is, amelyek már sokadik évadjukat tapossák.

Az újdonságok között sincs hiány, épp a közelmúltban debütált az HBO Max-on a Drót alkotóinak új sorozata, a Miénk a város, de ugyanitt lett elérhető Michael Mann szériája, a Tokyo Vice. Most pedig itt a Netflix legújabb üdvöskéje, Az igazság ára, mely ismerősen csenget azoknak is, akik látták a 2011-es, Matthew McConaughey nevével fémjelzett azonos című filmet, és mely azonnal berobbant a nézettségi lista első helyére a Netflixen. És persze ne feledkezzünk meg Az utolsó lépcsőfokról sem szintén az HBO Max-ról, mely az egyik legjobb true crime krimi, amit az utóbbi években láthattunk.

Persze az ilyesmi mindig szubjektív, de megpróbáltunk összeállítani egy toplistát, hogy megkönnyítsük a dolgotokat a keresgéléssel. Szerintünk most ezek a legjobb krimi sorozatok a streaming világában, amelyeket ráadásul már akár ebben a percben el is kezdhetsz nézni magyarul. Hogy még könnyebb legyen, ha itt, a Mafabon a sorozat adatlapjának jobb oldalán a Lejátszás gombra kattintasz (és persze van élő előfizetésed az adott szolgáltatónál), akkor már indulhat is a szórakozás!

UTOLSÓ FRISSÍTÉS: 2022. 05. 27. - Az utolsó lépcsőfok, Az afterparti, Tündöklő lányok

#15

70 Az afterparti  (2022)

(2)

vígjáték

Apple TV+

Egy éjszaka története más karakterek szemszögéből elmesélve. Mindegyikhez egy külön vizuális formátum és filmműfaj tartozik, ami kiemeli a mesélő személyiségét. több»

Egy humoros krimisorozat valódi all-star szereplőgárdával (akik ha nem is mind A-listás hollywoodi sztárok, de mindannyian nagyszerűek:) Ben Schwartz, Sam Richardson, Ilana Glazer, John Early, Tiffany Haddish, Ike Barinholtz és Jamie Demetriou alakítják a főszerepeket. Az említett szereplők többsége egy popsztár (Dave Franco) egykori osztálytársait alakítják, akit saját osztálytalálkozójának afterpartyján meggyilkoltak. Mindannyiuknak volt indítéka, a sorozat pedig minden epizódban más-más parti vendég oldaláról meséli el a történetet. A szériát Christoper Miller (A Lego-kaland, 21 Jump Street - A kopasz osztag) rendezője készítette.
#14

70 Tündöklő lányok  (2022)

(8) (3)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Apple TV+

Évekkel azután, hogy egy brutális támadás traumatizálta, Kirby Mazrachi megtudja, hogy egy nemrég történt gyilkosság összefügg a támadással. Összeáll egy veterán... több»

Elisabeth Moss a főszereplője ennek az Apple TV+-on nézhető krimi-drámának. Kirby (Moss), aki túléli egy sorozatgyilkos (Jamie Bell) támadását az 1990-es évek Chicagójában egy munkatársa (a Narcosból ismert Wagner Moura) segítségével vadászik a tettesre a Chicago Sun-Times-nál. Miközben ‘átugrik’ a különböző valóságokba, a részletek állandóan változhatnak, de a gyilkos továbbra is vadászik az újabb áldozatokra. Ideális választás azoknak a krimirajongóknak , akik a sci-fiket és a misztikus thrillereket sem vetik meg.
#13

68 A légikísérő  (2020)

(8) (2)

dráma | misztikus | thriller

HBO Max

Cassandra Bowden egy légiutas-kísérő, aki dubaji szállodai szobájában ébred, egy hulla társaságában. Attól félve, hogy a rendőrség őt fogja gyanúsítani, úgy folytatja... több»

Az Agymenők sztárja, Kaley Cuoco sorozata, amelyben egy teljesen átlagos légikísérőt alakít. Az egyik útja Dubaiba vezet, ahol egy nívós szállodában tölti az éjszakát. Ám másnap reggel egy holttest mellett ébred és természetesen nem emlékszik rá, hogy mi is történt vele az éjszaka. Hogy ne keveredjen gyanúba, mindent úgy folytat, mintha mi sem történt volna, de az FBI már figyeli őt.
#12

68 Az utolsó lépcsőfok  (2022)

(11) (4)

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»

A krimisorozat Colin Firth és Toni Collette főszereplésével Michael Peterson gyilkossági perét adaptálta. Peterson feleségének, Kathleennek a 2001-ben bekövetkezett halálával tele voltak a címlapok és egy dokumentumfilm is készült belőle azonos címmel. Vajon tényleg a férj volt a gyilkos, vagy csak egy tragikus balesetről van szó? Az egyik legerősebb true crime sorozat, amit most nézhetsz, mely nem csak a nézők, a kritikusok körében is kimagasló fogadtatásra talált.
#11

81 Az igazság ára  (2022)

(10) (1)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

A Michael Connelly regényei alapján készült sorozatban egy rendhagyó, idealista ügyvéd az autója hátsó ülésén rendezte be az irodáját. több»

Egy amerikai, jogi drámai/krimi televíziós sorozat Michael Connelly 2008-as The Brass Verdict című regénye alapján. A főszerepben Manuel Garcia-Rulfo alakítja Mickey Hallert, egy Los Angeles-i védőügyvédet, aki iroda helyett egy Lincoln Town Carból dolgozik. Matthew McConaughey főszereplésével 2011-ben mutatták be az azonos című filmet. Ami a szériát illeti, a kritikusok körében inkább pozitív fogadtatásban részesült, a kritikaaggregátor portálon, a RottenTomatoes-on 76 százalékon áll.
#10

78 A kívülálló  (2020)

(13)

thriller

HBO Max

A kívülálló főhőse egy kétgyerekes családapa, akit szörnyű gaztett elkövetésével vádolnak meg. A vád szerint a köztiszteletben álló kisvárosi tanár megölt egy mindössze... több»

Egy krimi sorozat, amely Stephen King azonos című regényén alapul. Ennek megfelelően még véletlenül sem az, aminek elsőre látszik. A sztori egy kisfiú meggyilkolásával kezdődik, az ügyben nyomozó detektívet pedig egy tisztes családapához vezetik a nyomok. De minél tovább kutakodik, annál inkább meg van győződve, hogy valami sokkal sötétebb van a háttérben. A sorozat a kezdeti szokásos krimi hangulatból lassan átcsap hamisítatlan Stephen King féle misztikumba és természetfelettibe.
#9

73 Lea 7 élete  (2022)

(3)

dráma

Netflix

Egy nő rábukkan Ismael, egy harminc évvel korábban eltűnt tinédzser holttestére, és az esemény visszaviszi őt 1991-be, ahol minden reggel egy másik személy testében ébred. több»

Egy sci-fi műfajában hajló nyomozós francia dráma, tele izgalmas fordulatokkal. A sorozat főhőse egy nő, aki egy harminc évvel korábban eltűnt tinédzser, Ismael holttestére bukkan, és az esemény visszarepíti őt 1991-be. Léa a 90-es években ébred, hétszer cserél testet, miközben megpróbálja megoldani a férfi halálának rejtélyét - és megakadályozni azt.
#8

65 Miénk a város  (2022)

(3) (2)

dráma

HBO Max | TV-ben (Filmbox, csütörtök 01:33)

A Miénk a város 2015-ben játszódik Baltimore-ban. A városban zavargások törnek ki, mivel a polgárok igazságot követelnek Freddie Gray, a 25 éves fekete férfi miatt, aki gyanús... több»

Baltimore-ban az egekbe szökött a bűnözési ráta, szinte már ki sem lehet lépni biztonságosan az utcára. A város vezetése azonnali és hatékony megoldást követel a rendőrségtől, főleg azután, hogy egy színesbőrű férfi gyanús halála miatt valóságos lázadás tör ki az utcákon. A rendőrség végül egy különleges alakulatot bíz meg a bandák felszámolásával és a közbiztonság helyreállításával.
#7

88 Tokyo Vice  (2022)

(5)

dráma | krimi | thriller

HBO Max

Egy tokiói cégnek dolgozó nyugati újságíró a város egyik legbefolyásosabb gengszterével kerül szembe. több»

Néhány hete érkezett meg az HBO Maxra és máris hatalmas siker. A sztori a '90-es évek Tokiójában játszódik, ahol egy amerikai oknyomozó újságíró és egy helyi detektív összefog, hogy felgöngyölítsenek egy csalást. A város egyik legnagyobb hiteltársasága a jelek szerint szorosan összefonódott a helyi alvilággal és még a Yakuza is képbe kerül.
#6

83 Hihetetlen  (2019)

(9)

dráma

Netflix

Egy igaz történet Marie-ről, akit azzal vádolnak, hogy hazudott a megerőszakolásáról. Két női nyomozó segít a lánynak a fordulatos ügy felgöngyölítésében. több»

Azért is megrázó ez a sorozat, mert valódi eseményeket dolgoz fel. A tinédzser Marie Adlert azzal vádolják, hogy hazudott a megerőszakolásáról. Senki sem hisz neki, de végül két nyomozónő karolja fel az ügyét, akik megpróbálnak segíteni neki bizonyítani az igazát.
#5

81 Lupin  (2021)

(23) (6)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Arséne Lupin kalandjai alapján készült sorozat. Nyomon követhetünk egy tolvajt Assane Diop személyében, ahogy bosszúhadjáratra indul apja és az igazságtalanságok miatt,... több»

Hatalmas népszerűségnek örvend a Netflix francia sorozata. Egy igazi mestertolvaj történetét követhetjük végig, aki gyerekként érkezett Afrikából Párizsba. Az apját azonban egy helyi tehetős ember csúnyán átveri, ami az életébe kerül. A kisfiú ekkor bosszút esküszik és egész életét annak szenteli, hogy a legjobb tolvajjá váljon a világon. Célpontja az a gazdag család, akik elvették az apja életét.
#4

80 Reacher  (2022)

(14) (20)

akció | dráma | krimi

Amazon Prime Video

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek,... több»

A népszerű regényadaptációból több mozifilm is készült, plusz ez a sorozat. A főhős egy veterán katona, aki most önjelölt igazságosztóként járja a vidéket és segít a bajba jutottakon. Egy nap egy vidéki kisvárosban meggyanúsítják egy gyilkossággal és csak úgy tudja tisztára mosni a nevét, ha segít a két detektívnek a nyomozásban.
#3

dráma | krimi

Amazon Prime Video | TV-ben (GALAXY4, csütörtök 01:33)

A sorozat főhősének karakterét Michael Connelly krimiíró alkotta meg, regényről regényre. Bosch nyomozó kalandjai ezen történetekből épülnek fel. A sorozat cselekménye... több»

Már hetedik évadát tapossa a 2015 óta futó krimi sorozat. A főhős Harry Bosch, aki gyilkossági ügyek egész sorát oldja meg. De nem csak a munkáját követhetjük nyomon, hanem a múltját és a magánéletét is megismerhetjük. A sorozatot azért is rengeteg dicséret érte, mert nagyon részletesen és reálisan mutatja be a nyomozói munkát.
#2

89 Easttowni rejtélyek  (2021)

(30) (4)

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Pennsylvania egyik kisvárosában követhetjük egy nyomozó lépéseit, ahogy helyi gyilkosságokat derít fel, és megpróbálja széthullóban levő életét rendben tartani. A... több»

Klasszikusan ismerős történet egy nyomozónőről, aki élete ügyén dolgozik, de közben a magánélete romokban hever. Pennsylvaniában meggyilkonak egy tinilányt, de a gyilkos nem sok nyomot hagyott maga után. Mare-t bízzák meg az ügy felgöngyölítésével, aki személyes démonai elől menekül közben. Míg a kislány gyilkosa után nyomoz, a saját lányával is meg kell találnia a közös hangot.
#1

91 Sherlock  (2010)

(74) (9)

dráma | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

A BBC elhozta a 21. századba minden idők legnépszerűbb mesterdetektívét, Sherlock Holmest és társát, Dr. Jonh Watsont. A legendás páros soha nem látott eleganciával és... több»

Még 2010-ben indult a sorozat Benedict Cumberbatch főszereplésével. A címszereplőt aligha kell bárkinek is bemutatni. Ami új lehet, hogy karakterét ezúttal a XXI. századba helyezték át, így egészen más módszerekkel göngyölíti fel a nyakatekert bűneseteket.