2019.05.27   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az előzetes várakozásoknál is jobban teljesített a Disney klasszikus élőszereplős adaptációja. Az Aladdin uralta a mozikat a hétvégén.

Az Aladdin letarolta a mozikat!

Az Emlékezés napja hétvégéjén rendkívüli magabiztossággal nyitott a mozikban Guy Ritchie új filmje, az Aladdin, melyre több, mint 86 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon. Ez komoly fegyvertény a Disney kezében, legutóbbi adaptációik ugyanis nem éppen brillíroztak a kasszáknál, gondoljuk csak legutóbb a Dumbó gyenge szereplésére. Az Aladdin azonban bőven a várakozások felett teljesített, és globálisan már 207 milliónál jár. Persze mindez annak fényében, hogy a produkció 183 millió dollárjába került a stúdiónak, még nem feltétlenül világraszóló siker, mindenesetre valószínűleg ez az a szereplés, amiben titkon bízott is a Disney, különösen az első trailert követő lehangoló visszhangot követően. A kritikusok vegyesen fogadták a filmet, mely 58 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, ellenben a nézők úgy tűnik, teljes mértékben elégedettek, legalábbis erről árulkodik ugyanezen portál 93 százalékos nézői értékelése.

A dobogó második fokát a John Wick: 3. felvonás - Parabellum szerezte meg 24,3 millióval, mellyel együtt világszerte már 175 milliónál jár a nézők és a kritikusok körében is körberajongott akciófilm. Múlt héten pedig az is biztosság vált, hogy 2021. májusában érkezik a franchise negyedik felvonása is.

Öt héttel a premierjét követően továbbra is dobogós a Bosszúállók: Végjáték, mely mára a második olyan film lett, mely az Államokban átlépte a 800 millió dolláros bevételt. A jelenleg 2,6 milliárdos összbevételnél járó szuperhősfilmen kívül erre eddig egyedül az Avatar volt képes.

Ami a premierfilmeket illeti, a remek ötlet alapján készült, de a kritikusok körében csúfosat bukó BrightBurn – A lángoló fiú a várakozásoknak megfelelően kezdett a mozikban, a 7,3 milliós hétvégi bevétel az ötödik helyre volt elegendő, míg Olivia Wilde rendezői debütálása, a kiváló fogadtatású és hamarosan a hazai mozikba is megérkező Éretlenségi 6,5 millióval a hatodik helyen zárt.

A top10-es lista helyezettjeit és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

73 Csekély esély  (2019)

romantikus | vígjáték

Charlotte tiniként ismerte meg a tőle fiatalabb Fredet, akinek azonnal megtetszett a szemrevaló gyerekcsősz. A teljesen eltérő habitusú kamaszok felnőttként külön utakon jártak.... több»

$1,565,000    
#9

69 A betolakodó  (2020)

dráma | horror | misztikus

Scott és Annie élete álomszerűen alakul. Nem sokkal az esküvőjük után rátalálnak a tökéletes házra, így már csak az adásvétlet kell lebonyolítani, és kezdődhet is a... több»

$2,265,000    
#8

62 Csaló csajok  (2019)

krimi | vígjáték

Penny egy kispályás simlis csaj, aki egymás után veri át a férfiakat a pénzükért, míg Josephine mindezt már egészen szofisztikáltan és nagyban űzi. A páros a Riviérán... több»

$3,812,554    
#7

családi | dráma | fantasy

Néhány kapcsolat olyannyira  elmélyül, hogy úgy érezzük, életeken át kitart a kötelék. Bailey, a szeretni való négylábú négy kutyaéletet tölthet szeretett gazdijával,... több»

$4,090,000    
#6

63 Éretlenségi  (2019)

vígjáték

Minden osztályban akadnak nagyratörő diákok, akik legfőbb motivációja a kitűnő teljesítmény. Amy és Molly egész évben a jó jegyekért pedáloztak, aminek meg is lett az... több»

$6,512,154    
#5

horror | sci-fi

Előfordulhat, hogy nem mindennapi kvalitásokkal rendelkező entitások járnak köztünk. Lehet, nem is sejtjük, hogy a babaként befogadott gyermek egyszer csak ráébred negatív... több»

$7,535,000    
#4

akció | családi | kaland

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

$13,300,000    
#3

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

$16,841,000    
#2

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$24,350,000    
#1

77 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

$86,100,000