2019.08.05   szerző: hp   hozzászólások: 0

Bár a Hobbs és Shaw a bevételi lista élén nyitott, a Universal nem lehet maradéktalanul elégedett a kezdéssel.

Bajban a Halálos iramban franchise? Íme a Hobbs és Shaw hétvégi számai!

60,8 milliós hétvégi bevétellel nyitott a Hobbs és Shaw, melyet kimagaslóan sok, összesen 4253 vásznon mutattak be a tengerentúlon. A stúdió ennek ellenére óvatos becslésekkel várta a hétvégét, de ha mélyebben a számok mögé pillantunk, azt láthatjuk, hogy közel másfél évtizede nem kezdett ilyen gyengén egy Halálos iramban franchise-hoz tartozó film. 

A Halálos iramban 8 2017-ben 98 millióval nyitott, ami közel 40 millióval több, mint amit a Jason Statham és Dwayne Johnson nevével fémjelzett akciófilm produkált. Ha pedig a franchise korábbi nyitóhétvégéit összevetjük a végleges bevétellel, úgy a befolyt összeg tekintetében a Hobbs és Shaw kb. 140 millióig juthat, amivel csak a hetedik lesz a széria eddigi kilenc filmjéből. A filmet a kritikusok vegyesen fogadták, ami 58 százalékos értékelést jelent a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, azonban a nézői értékelés ugyanitt 90 százalékon áll! Ami a nemzetközi piacot illeti, a 120 milliós végösszeg a globális piacról elég erősnek számít. 

A dobogó második fokát a Disney klasszikus adaptációja, Az oroszlánkirály szerezte meg 38,2 millióval, ami három héttel a premierjét követően is kimondottan impozáns összeg, különösen annak fényében, hogy a nézők világszerte már 1,19 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a filmre.

Quentin Tarantinonak sem lehet oka a panaszra, a múlt héten a rendező legjobb premierhétvégéjét produkáló Volt egyszer egy Hollywood múlt heti premierje után ismét dobogós, ehhez ezúttal 20 millióra volt szüksége. 

A Hobb és Shaw mellett egyetlen stúdió sem rukkolt elő országos premierfilmmel, így az elmúlt hetek alatt összerázódott mezőnyben kevés változás történt. A nyár nagy sikerfilmjei továbbra is hétről-hétre magabiztosan hozzák a számokat, a Pókember – Idegenben a negyedik, a Toy Story 4 az ötödik helyet szerezte meg, de továbbra is top10-es helyezett a közel három hónapja futó Aladdin.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

60 Annabelle 3  (2019)

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren spirituális életútja során rengeteg ereklyét gyűjtött, mind a gonosszal van fertőzve. Ezek közül a legádázabb a hírhedt Annabelle baba. Véres... több»

$875,000    

77 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

$2,018,000    

62 Préda  (2019)

akció | dráma | horror

Haley Kellert, Florida tehetséges úszóját a testvére, Beth figyelmezteti a közelgő veszélyre, a Wendy hurrikán ugyanis egyre nagyobb pusztítást végez az országban. A lány... több»

$2,150,000    

76 A búcsú  (2019)

dráma | vígjáték

A kínai származású Billi New Yorkban töltötte gyermekkora nagy részét, ezért sokkal erősebben kötődik Amerikához, mint a továbbra is a kínai szokások szerint élő szülei. A... több»

Rendező: Lulu Wang
Forgatókönyvíró: Lulu Wang
Szereplők: Awkwafina, Tzi Ma, Shuzhen Zhou, X Mayo, Hong Lu
$2,429,114    

67 Yesterday  (2019)

fantasy | musical | romantikus

A film egy felvetésre keresi a választ: mi lenne, ha a Beatles egy szempillantás alatt kitörlődne az emberiség emlékezetéből és kultúrájából, és te lennél az egyetlen, aki... több»

$2,440,000    

85 Toy Story 4  (2019)

animáció | családi | fantasy

Bár azt követően, hogy Andy egyetemre ment, és Woody Bonnie-hoz került, hősünk sosem felejtette el az első számú feladatát, mégpedig hogy megóvja szeretett gazdáját. Egy napon... több»

$7,150,000    

akció | kaland | sci-fi

Pókember számára nincs megállás, úgy tűnik, hősünk sosem lazíthat. Miközben a falmászó többször bizonyította, hogy egymaga képes megszabadítani a világot az... több»

$7,755,000    

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

$20,025,000    

animáció | családi | dráma

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon... több»

$38,246,000    

akció | kaland

Luke Hobbs az amerikai Diplomata Biztonsági szolgálat főnöke, Deckard Shaw pedig egykori brit elit kommandós - és veszettül utálják egymást. Ám most mégis közösen kell... több»

$60,800,000