Elhunyt a Dallas, a Jóbarátok és több tucat sorozat színésze, Richard Roat

89 éves korában elhunyt Richard Roat színész.

Első ismertebb szerepe az 1963 és 1982 között futott The Doctors című sorozatban volt látható, amelyben Dr. Jerry Chandlert alakította 172 epizódon keresztül. A következő években olyan népszerű produkciókban volt látható, mint a Columbo, a Kojak, a Feltámad a vadnyugat, a Charlie angyalai és a Zsarublues.

A nyolcvanas és a kilencvenes években továbbra is az egyik legkeresettebb sorozatszínésznek számított, így továbbra is olyan nagysikerű szériákban kapott szerepet, mint a Dallas, az Öreglányok, az ALF, a Seinfeld, a Baywatch, az Egyről a kettőre, a Jóbarátok, a Hetedik mennyország, a 2000-es évek elején pedig a Döglött akták című krimisorozatban. Utolsó alakítása a kultikus 24-ben látható.

Televíziós karrierje mellett színházi színészként a Broadway,The Public Theatre, a Los Angeles-i The Huntington Hartford Theatre és a Pasadena Playhouse színpadán is fellépett. Pályafutása során 135 produkcióban volt látható.

A színészt felesége, Kathy gyászolja. Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Richard Roat

Richard Roat

szül. 1933. 07. 03. - elhunyt 2022. 08. 05.
Hartford, Connecticut, Egyesült Államok
Első ismertebb szerepe az 1963 és 1982 között futott The Doctors című sorozatban volt látható, amelyben Dr. Jerry Chandlert alakította 172 epizódon keresztül. A következő években olyan népszerű produkciókban volt látható, mint a Columbo, a Kojak, a Feltámad a vadnyugat, a Charlie angyalai és a Zsarublues. A nyolcvanas és a... több»