Kedvelem Sylvester Stallonét. Főleg, hogy nagyon régen megnéztem a Rambo - Első vér című, azóta mindenféleképpen kultfilmmé váló alkotását. Figyelem a munkásságát, és a filmjei nagy többségét kedvelem. Tizenöt alkotás, ami a szívemhez igen közeli. Persze a többieket is kedvelem. De a bemutatott filmek különlegesek számomra.

#15

80 Édenkert a sikátorban  (1978)

(2) (2)

dráma

Cosmo Carboni (Sylvester Stallone) egy szegény csavargó, aki a pénzkereset érdekében majd minden lehetőséget megpróbál megfogni. Elsősorban feketén fogadásokat köt az öccsére,... több»

Stallone egyik korai filmje,amiben Armand Assante-val zseniálisan alakítják a 40-évekbeli kisstílű gengsztereket,akik feltörnek.De a sikernek mindíg ára van.Nagyon nagy ára.
#14

akció | kaland | thriller

Gabriel „Gabe” Walker (Sylvester Stallone) gyakorlott sziklamászó és életmentő, aki menyasszonyával éli békés életét. Minden egy csapásra megváltozik, amikor egyik barátja... több»

Renny Harlin egy zseniális rendező(Ford Fairlaine kalandjai,Még drágább az életed,Egy gyilkos agya,stb...),aki itt is nagyon izgalmas akció thrillert készített.Stallone kiemelkedik a filmből,de John Lithgow szuper a főgonosz karakterben.A helyszínek csodálatosak.
#13

82 Túl a csúcson  (1987)

(12) (6)

akció | dráma | sportfilm

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michaellel szeretné rendbe hozni kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a... több»

Hudson Hawk kamionozik,miután az apósa nyomására elhagyja családját,akiket ugyanúgy imád.Szeretné a fiát maga mellett tudni,de ezt szinte lehetetlen kivitelezni.Gyönyörű film,tele érzelemmel,drámával,és a szkander bajnokság nagyon jól lett megcsinálva.
#12

86 Tango és Cash  (1989)

(11) (8)

akció | krimi | thriller | vígjáték

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Cash és Tango Los Angelesben üldözi a bűnt. A két zsaru állandóan vetélkedik egymással, hogy egyszer és mindenkorra kiderüljön, melyikük is a jobb nyomozó. Egyszer az egyikük,... több»

Kurt Russell és Stallone fergeteges akció vígjátéka,ami nagyon pörgős,és izgalmas is egyben.Teri Hatcher plusz nagyon kameraképes,ami lényeges szempont.A párbeszédek,és a magyar szinkron eszméletlen jó.
#11

akció | családi | romantikus | vígjáték

TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

A mama, Tutti Bomowski New Jerseyben lakik. Egy imádnivalóan energikus nőszemély, aki tudja, hogy mi a legjobb egy gyereknek, az egyetlen szem fiacskájának. A fiú, Joe Bomowski Los... több»

Joe Bomowski nyugodt,kiegyensúlyozott életet él távol a szeretett anyucitól.De hirtelen anyuka látni akarja a pici fiát.És ekkor elszabadul a pokol.Minden a feje tetejére áll.De Tutti Bomowski nem hagyja cserben a kisfiát!
#10

86 Oszkár  (1991)

(33) (10)

krimi | vígjáték

Netflix

Angelo Provolone az alvilág egykor retteget alakját apja megesketi a halálos ágyán, hogy jó útra tér. Nem olyan egyszerű azonban szakítani a bűnös élettel, pláne ha múltja... több»

John Landis rendezte ezt a fergeteges amerikai vígjátékot,ami a nagy gazdasági világválság idején játszódik.Provolone úr gondban van,Gengszerből bankárrá akar válni,és ez némi nemű nehézségekbe ütközik.Ráadásként a fránya bugyik mindíg felbukkannak.
#9

84 Rocky IV  (1985)

(15) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»

Számomra ez a befejezése a Rocky filmeknek.Egy korszak lezárul,hiszen Apollo meghal,és a szovjet ellenfél legyőzhetetlen.Vagy mégis?Dolph Lundgren jó választás volt a filmre.
#8

82 Rocky III  (1982)

(17) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky a csúcson van, az emberek rajonganak érte, ő a box koronázatlan királya. De Clubber Lang, a brutális bokszoló könnyedén legyőzi az elkényelmesedett Rockytm és megszerzi a... több»

A film eleje sok negatív elemet tartalmaz.Vereség,imádott edzője halála.Rocky lélekben már feladja,de ekkor felesége,és egykori ellenfele,Apollo rábeszéli a visszavágóra.Szerencsére.
#7

84 Rocky Balboa  (2006)

(13) (13)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) túl van élete fénykorán, az egykori dicsőséget régen maga mögött hagyta. Ám amikor újra lehetősége nyílik rá, hogy megmutassa a világnak,... több»

A Rocky filmek talán legjobb epizódja az öregedő bokszoló,aki még meg akarja mutatni,"van még cucc a pincében"!Fia,és sógora sem hisz benne,ennek ellenére átviszi vasakaratát,ahogy szokta,olyan nemes egyszerűséggel.Gyönyörű film.
#6

87 Rocky II  (1979)

(18) (11)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet gyönyörű felesége, Adrian (Talia Shire) mellett. Nemrégiben győzelmet aratott Apollo Creed (Carl Weathers) felett, úgyhogy most... több»

Film az emberi méltóságról,a küzdeni akarásról,és a barátságról,kitartásról.Sport,és dráma keveredik ebben a nagyszerű történetben.Stallone írta és rendezte is egyben,mint látjuk,kifejezetten sikeresen.
#5

76 Rambo 2.  (1985)

(10) (18)

akció | háborús | kaland | thriller

TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Rambo (Sylvester Stallone) még mindig a börtönben ül, amikor felkeresi őt Samuel Trautman (Richard Crenna), és ajánlatot tesz neki. A hadsereg szeretné visszaküldeni Rambót... több»

A fejpánt nem tudni,mi célt szolgál,de ez egy kitűnő akciófilm,amit a dzsungelban forgattak,és kifejezetten látványos.Cosmatos ismét elvállalta a rendezést,és jól tette.Hatalmas kasszasiker lett.
#4

89 Rocky  (1976)

(50) (38)

dráma | sportfilm

HBO Max

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál... több»

A film írója,és rendezője is egyben.Kifejezetten jó sportfilm,mélyreható drámai elemekkel,fricskát adva a luxus életet élő társadalomnak.
#3

80 Kobra  (1986)

(10) (8)

akció | krimi | thriller

TV-ben (ID Invest. Disc., csütörtök 01:33)

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer... több»

Egy pörgős akciómozi a kilencvenes évekből.Cosmatos,a Zorba a görög rendezője készítette a filmet,és meglátszik a minőségén.Minőségi akciómozi,és Brigitte Nielsen kifejezetten szemet gyönyörködtető.
#2

81 A bosszú börtönében  (1989)

(7) (2)

dráma | krimi | thriller

Frank Leone (Sylvester Stallone) igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja,... több»

Nagyon bejön ez a fajta börtön-thriller,izgalmas,rejtélyes és a sztorija is fantasztikus.Stallone jól alkít,hitelesen,és Donald Sutherland főgonosz karaktere is kiváló.
#1

85 Rambo  (1982)

(30) (32)

akció | kaland

Rambo, a vietnami veterán egy amerikai kisvárosba érkezik, ahol rögtön feltűnést kelt furcsa öltözékével. A helyi túlbuzgó serif megelőzné a bajt, és kitessékeli a férfit a... több»

Stallone ebben a filmben zseniálisan hozza a hazatérő,megkeseredett vietnami veteránt.A társadalom,akikért harcolt,megvetik,kiutálják,kivetik maguk közül.A kezdeti feszültség harcba,majd háborúvá csap át,ahol nincs kegyelem.