2019.06.10   szerző: hp   hozzászólások: 0

Bár bevételi toplista első két helyét premierfilmek szerezték meg, egyik stúdió sem örülhet a szereplésnek. A Sötét Főnix mellett A kis kedvencek titkos élete 2 is alulteljesített.

Kínosan nagyot bukott a kasszáknál az X-Men: Sötét Főnix

A kis kedvencek titkos élete 2 még az első rész nyitóhétvégi bevételének felét sem tudta felmutatni. Bár a 47,1 milliós bevétel elég volt az első helyre, a több mint 4500 vásznon bemutatott animációs film így is messze a várakozások alatt teljesített. A 2016-os első rész 104 milliójához képest a folytatás labdába sem rúgott, és ezen a 49 milliós nemzetközi bevétel sem sokat segít. A Universal talán sejthetett már valamit, ugyanis a maguk részéről 50 milliót jósolta a filmnek Észak-Amerikában, de még ez is túl nagy falatnak bizonyult a film számára. A kritikusok nem voltak igazán elragadtatva, a nézők ellenben értékelték a látottakat, ami jelen állás szerint 92 százalékot jelent a RottenTomatoes-on.

 Az már múlt héten kiderült, hogy az X-Men: Sötét Főnix a franchise legrosszabb kritikai fogadtatású filmje (22 százalék az RT-n a kritikusok, 65 a nézők körében), de mára azt is kijelenthetjük, hogy a legrosszabb premierhétvégét produkáló darabja is. A képregény adaptációra mindössze 33 millió dollár értékben váltottak jegyeket a tengerentúli moziziók. Csak a miheztartás véget, korábban egyetlen X-Men film sem hozott 50 millió alatt, és még így is bő 30 millióval maradt alul a szintén viszonylag gyengén nyitó Apokalipszistől is. Ez értelemszerűen nem csak a nézőknek, de a stúdiónak is hatalmas csalódást jelent, amit sok intő jel vetített előre már jóval a premier előtt. A film a nemzetközi terepen jobban teljesített, és elsősorban Kínának köszönheti, hogy 140 hozott össze globálisan.

A dobogó harmadik helyére szorult vissza a Disney-klasszikus élőszereplős adaptációja, az Aladdin, mely a premierjét követő harmadik hétvégén is közel 25 milliót hozott, ezzel együtt már 600 millió felett járnak az összbevételei.

Bemutatásának második hetére alaposan visszaesett a Godzilla: A szörnyek királya, melynek a 15 milliós hétvégje ezúttal a negyedik helyre volt elegendő. Top 5-ös helyezést harcolt ki továbbá az Elton John életén alapuló Rocketman, mely 40 milliós költségvetése mellett már 100 millió felett hozott.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

63 Éretlenségi  (2019)

vígjáték

Minden osztályban akadnak nagyratörő diákok, akik legfőbb motivációja a kitűnő teljesítmény. Amy és Molly egész évben a jó jegyekért pedáloztak, aminek meg is lett az... több»

$1,577,259    
#9

akció | családi | kaland

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

$2,980,000    
#8

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

$4,800,000    
#7

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$7,400,000    
#6

62 Mami  (2019)

horror | thriller

A thriller egy ohiói kisváros magányos lakójának, Sue Ann-nek (Octavia Spencer) a történetét meséli el. Sue-t egy nap megkéri a városka új lakója, a még tinédzser Maggie... több»

$7,820,000    
#5

79 Rocketman  (2019)

dráma | életrajzi | musical

A Rocketmanből megtudhatjuk, hogyan vált a visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világsztár, akit ma mindenki Elton Johnként ismer. A filmben az Eltont alakító Taron... több»

$14,000,000    
#4

akció | fantasy | kaland

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

$15,540,000    
#3

77 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

$24,500,000    
#2

akció | kaland | sci-fi

Az X-ek vetélytársa ezúttal saját csapattársuk, Jean Grey, aki majdnem meghal, miután lesújt rá egy rejtélyes erő. Jean sokkal erősebb, ugyanakkor bizonytalanabb lesz, az eddig... több»

$33,000,000    
#1

animáció | családi | kaland

A 2016-os első rész hatalmas közönségsikert aratott világszerte, így végre itt a várt folytatás, amelyben ismét bepillanthatunk házi kedvenceink rejtett életébe, azaz abban,... több»

$47,110,000