2017.01.02   szerző: Scramananga   hozzászólások: 1
Saját lista készítése

Csak az MCU filmeket vettem figyelembe, hogy egyszerűbb legyen, viszont így is nehéz volt, dönteni.

#14

84 Vasember 2 (2010)

akció | kaland | sci-fi

Nem titok többé, hogy a Vasember páncél a multimilliárdos bohém feltalálót, Tony Starkot rejti. Starkra a sajtó és a kormány is komoly nyomást helyez, hogy biztosítsa a... több »

Nem mondanám szörnyűnek, de a Marvel filmek közül, talán ez a legrosszabb. Kicsit sötétebb a hangulata, lehet emiatt, de nekem nem tetszett
#13

75 A hihetetlen Hulk (2008)

akció | kaland | sci-fi

Gamma-sugárzás hatására Bruce Banner tudós sejtjei megsérültek, aminek következtében megállíthatatlan erő született benne: Hulk. Banner inkább a bujkálást választja, eldobja... több »

Nagyon bíztam benne, hogy jó legyen ez a film, de sajnos nekem nem tetszett annyira. A látvány nem volt annyira jó, sem az animáció, de kihozta magából a legjobbat, nem annyira zavaró. Blonsky karaktere, túl felszínes, pedig egy remek gonoszt lehetett volna belőle csinálni. Nem volt annyira rossz, de a legrosszabb eredettörténet.
#12

akció | kaland | sci-fi

Malekith (Christopher Eccleston) bosszúra szomjasan tér vissza, hogy sötétségbe taszítsa az egész univerzumot. Thorra (Chris Hemsworth) hárul a feladat, hogy megvédje a Földet és... több »

Egy nagyon jó indokból kifolyólag lett "oké" ez a film. Rengeteg mindenhez kellett kapcsolódnia, így az egyik legfontosabb Marvel filmnek mondanám, nem szabad kihagyni, mert rengeteg minden történik benne. Viszont, ez a film kárára is megy, mivel túl sokat magyaráznak benne, kicsit kevesebb az akció.
#11

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első... több »

Szerintem, egy átlagos film. Átlagos annak, aki látta az előző filmeket, de aki nem, az valószínűleg nem fogja élvezni. Egész egyszerűen azért, mert ezt már láttuk: nagyon hasonlít a sztori, az előző Bosszúállók filmhez. A vége nekem nem volt túlságosan emlékezetes, pedig nagyon látványos volt, és azért vannak benne szórakoztató jelenetek.
#10

85 Thor (2011)

akció | fantasy | kaland

Thort, az erős de makacs harcost vakmerősége miatt a Földre száműzik Asgardból. Azonban amikor egy ősi ellenség miatt veszélybe kerül a bolygó, nem csak saját, de az emberiség... több »

Egy egész jó film, de nekem nem volt semmi több. A látvány kifogástalan, bőven volt lehetősége a kreatívoknak, hogy dolgozzanak. A karakterek teljesen rendben vannak, a színészek teljesen jók, de a film közepe felé, a történet kissé unalmas lett számomra. Ettől eltekintve, érdemes megnézni.
#9

89 Bosszúállók (2012)

akció | kaland | sci-fi

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső... több »

Egy picit többet vártam tőle, de így megtette a hatását. Egy fantasztikus látványú film, ami teljesítette az elvárásokat. A karaktereket remekül összehozta, és a történet, habár nem egyedi, mégis élvezhető. Az előzményfilmeket erősen ajánlott megnézni.
#8

87 A vasember (2008)

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát,... több »

Nem a kedvenc filmem, de nagyon jónak tartom. Rögtön megtetszett, a kreativitása, a humora, és a látványa miatt, szerintem garantált az élvezet, ha megnézed.
#7

akció | kaland | sci-fi

Steve Rogers, a bátor de vézna fiú önkéntesnek jelentkezik egy kísérleti programba, mely olyannyira sikeresnek bizonyul, hogy a fiúból igazi szuperkatona lesz, aki Amerika Kapitány... több »

Nekem bejött, kicsit olyan, mint egy kalandfilm, elüt az eddigiektől, ami jól áll neki. Nagyon jó alapja a későbbi részeknek, és önmagában is élvezhető.
#6

akció | kaland | sci-fi

Miután a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a csendes hétköznapjait élő Steve Rogers egy olyan összeesküvés... több »

Tetszett a film, főleg mivel nem Amerika Kapitányt látjuk, hanem Steve Rogerst. Csak a pajzs a van nála, a film nagy részében nem is viseli az öltözékét. A sztori izgalmas, bár a csavarok közül, egy nem működött nekem, talán mert nem kapott elég felvezetést. Szerintem érdemes megnézni, de az előző rész ismerete szükséges.
#5

82 A Hangya (2015)

akció | kaland | sci-fi

Scott Lang (Paul Rudd) különleges ruházatának köszönhetően egyik pillanatról a másikra képes összezsugorodni, vagy megsokszorozni erejét. A férfinek fel kell fedeznie... több »

Az egyik legjobb Marvel eredettörténet, én nagyon imádtam. Leginkább azért, mert egy személyes sztori, bebizonyítva, hogy nem kell egy Bosszuállók-szintű epikus történet, egy jó akciófilmhez.
#4

82 A galaxis őrzői (2014)

akció | kaland | sci-fi

Peter Quill (Chris Pratt), a kalandor és raboló, aki közel sem olyan híres, mint szeretné, nagy bajba kerül, mikor elrabol egy titokzatos gömböt, amelyet a csillagközi terrorista,... több »

Nekem fura volt ez a film, de jó értelemben. A Bosszúállók csapatának tagjainak előzményfilmjeiben, volt idő felépíteni a karakterüket egyesével, itt viszont csak egy filém volt adott, plusz még kellett egy gonosz, be kellett csatlakoznia az MCU-ba stb. Ez így rengeteg, de a film közel tökéletesen oldotta meg. Néhány karaktert, még nem nagyon épített fel, viszont éppen eléggé ahhoz, hogy megismerjük őket. A látvány gyönyörű, és kreatív, nekem nagyon tetszett a film.
#3

84 Vasember 3 (2013)

akció | kaland | sci-fi

A zseniális és bohém multimilliomos Tony Starknak a Vasember harmadik részében minden eddiginél nagyobb veszéllyel kell szembenzénie. Az események tétje nem csupán a túlélés... több »

Én nem voltam Vasember rajongó, a 2. részt kifejezetten utáltam, de a 3. nagyon tetszett. A látvány ismét fantasztikus, a gonosz végre kapott egy rendes karakterkidolgozást, és egy vidám film lett. A csavar pedig nekem nagyot ütött.
#2

akció | sci-fi | thriller

A Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a... több »

Ez a film teljesített mindent, amit kellett, és önmagában is jó. Teljesített, hiszen lezárta a trilógiát, de megalapozta több új Marvel karakternek is az önálló filmjeit. A látvány gyönyörű, bár erre volt lehetőség, hiszen rengeteg harc van a filmben, amik szinte mindig kreatívak. Talán a legeleje volt a "legrosszabb". Én nagyon szerettem.
#1

82 Doctor Strange (2016)

akció | fantasy | kaland

Miután egy végzetes balesetben kettétört a karrierje, a zseniális, de arrogáns sebész új életet kezd egy varázsló szárnyai alatt, aki kiképezi őt, hogy szembeszállhasson a... több »

Megnéztem, és rögtön a kedvenc Marvel filmem lett. A látvány fantasztikus, indokolt a 3D, a történet tökéletesen illeszkedik be az MCU-ba, bár az erőviszonyokat majd tisztázni kell. Benedict Cumberbatch, pedig a tökéletes Doctor Strange. És ha már itt tartunk: ennyi, ilyen "színészt", egy Marvel filmen belül, még nem láthattunk. Chewitel Ejiofor, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Rachel McAdams, mind nagyon kitesznek magukért.