Tényleg ez a 2020-as évek 10 legkiábrándítóbb filmje?

A 2020-as évek, mondjuk úgy, nem voltak eddig a filmipar legjobb évei. A mozik világszerte hosszú hónapokra zárva voltak, a forgatások a lezárások és karanténidőszakok miatt csak nagyon nehezen haladtak. Sok projekt hiába készült el, akár éveket is késett a megjelenése, sőt, a streaming előretörésével (ő volt a lezárások egyetlen igazi nyertese) sok film eleve nem a mozikban debütált, hanem egyből az otthonainkban.

Mégis, rengeteg film készült az elmúlt három évben is és a nagy számok törvénye alapján bizony a rengetegen belül bőven voltak hatalmas bukások és még hatalmasabb csalódások. Nehéz is lenne hirtelen tízet kiemelni ezek közül, mi most mégis megtesszük. Megmutatjuk, hogy szerintünk melyik tíz film volt eddig a 2020-as évek legnagyobb csalódása. A listával ér nem egyetérteni, sőt, elvárás. Ha valakit levennél róla és mást tennél a helyére, a kommentek között bátran megteheted!

#10

66 A szürke ember  (2022)

(26) (5)

akció | thriller

Netflix

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»

Lehet, hogy nem ért velem egyet mindenki, de Ryan Gosling nem akciószínész. Chris Evansnek pedig nem áll jól a '80-as évekbeli pornós bajusz. De ezek ellenére is lehetne jó film A szürke ember. Csakhogy nem az. Cserébe akkora kliséhegy, ami mögött az Everest egy pattanás a pusztaság közepén. Pedig két nagyon népszerű színész a főszereplő. Pedig sikerfilmeket jegyző rendezőpáros alkotása. Pedig a Netflix valaha készült legdrágább saját filmje. Mégis, inkább hagyjuk.        
#9

akció | horror | thriller

Dél-Koreát elsöpörte a zombi apokalipszis. Jung-seok tengerészkapitány megpróbálja biztonságba helyezni a nővérét, annak férjét, Chul-mint és unokaöccsét, Dong-hwant. Az... több»

Készült egy remek zombis horror, a Vonat Busanba. Naná, hogy muszáj volt hozzá folytatást írni. Ám a második film már tipikusan olyan, mint a második filmek szoktak: közel sem olyan jók mint az elsők. Míg az első mozi izgalmas törétnetet mesélt el, addig ez már semmiben sem tudott túlmutatni a legutolsó zombis horrorfilm kliséin. Kár, mert az első rész után ennél akkor is többet értek volna el, ha ahhoz írnak remake-et.
#8

67 Fekete Özvegy  (2021)

(29) (22)

akció | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»

A legtöbb Bosszúálló egész jó első önálló filmet kapott: Vasember, Thor, Amerika kapitány. Erre jön Fekete Özvegy és kap egy ilyen alacsony költségvetésű, finoman a B-kategóriába belenyaldosó színvonalú kelet-európai kémfilmet. Oké, hogy a karakterhez ez passzol, de az egész moziban mindössze két mókás elem van: Florence Pugh karaktere és a budapesti helyszínek.
#7

54 Kampókéz  (2021)

(17) (9)

horror | thriller

HBO Max

Ne mondd ki a nevét! A Tűnj el! Oscar-díjas rendezője, Jordan Peele egy vérfagyasztó városi legendát tár a nézők elé egy lényről, akiről egy barátod idősebb testvérétől... több»

Nehéz ítéletet mondani a Kampókéz felett, mert legalább annyi pozitívumot fel lehet sorolni mellette mint negatívumot ellene. Pozitívum, hogy ügyesen kötötték rá az eredeti kulthorrorra, de negatívum, hogy a karakterek rettenetesen egysíkúak és felszínesek. Az eredeti sem volt egy slasher, de Tony Todd megjelenése már önmagában elég volt ahhoz, hogy az ember még csak poénból se mondogassa kampókéz nevét a tükör előtt. Viszont az új filmben mindebből semmi sem maradt meg és olyan bátortalanul nyúltak hozzá a karakterhez, hogy az már szinte szentségtörés. És sajnos Tony Todd cameója se menti meg a filmet.
#6

64 Örökkévalók  (2021)

(22) (15)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Új, rendkívüli képességekkel rendelkező szuperhőscsapat mutatkozik be a Marvel moziverzumában, ők az Örökkévalók, akik valódi kilétüket titkolva évezredek óta élnek a... több»

A Disney és a Marvel Studios nagyon szeretné, ha a Végjáték után is maradna élet a moziverzumban, de az biztos, hogy az ilyen filmeknél jobb kell hozzá. Sokak szemében egyenesen a moziverzum eddigi leggyengébb produkciójának számít, pedig azért vannak még jelentkezők... A sztori még akár jó is lehetne, de valahogy a megvalósítás olyan lapos, hogy nem véletlenül lett az első Marvel-film, amit a végletekig lehúztak a kritikusok.
#5

58 Wonder Woman 1984  (2020)

(13) (34)

akció | fantasy | kaland

HBO Max

A hidegháború feszültségtől terhes, az atomháború rémképével átitatott korszakában Európa hősökre vár. Wonder Womanben (Gal Gadot) is felébred a tenniakarás, elszántan... több»

A DCEU kétségbeesetten próbálja utolérni népszerűségben, minőségben és mennyiségben is a Marvel moziverzumot, továbbra is inkább kevesebb mint több sikerrel. Míg az elős Wonder Woman mozi még elment, addig a folytatás már ezer sebből vérzik. A csekély akció, a gagyi CGI, a kusza történet mind tesz azért, hogy minél gyorsabban el akarjuk felejteni, amit láttunk.
#4

71 Tenet  (2020)

(37) (16)

akció | sci-fi

HBO Max

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David... több»

Még Christopher Nolan is tévedhet, és most tévedett is egy elég nagyot. Ha van ember, aki első nekifutásra végig tudja ülni a filmet és utána úgy áll fel előle, hogy egyetlen kérdése sincs, akkor az egy zseni. Nagyon csavarosnak lenni akaró katyvasz, ami egyébként jellemző is a rendezőre, elég csak az Eredetre gondolni. Az ehhez képest olyan egyszerű mint a Barátok közt.
#3

64 Mátrix: Feltámadások  (2021)

(26) (9)

akció | sci-fi

Telekom TVGO

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»

Tipikus példája az "ezt mégis minek kellett?!" életérzésnek. Eltelt majd' húsz év az eredeti trilógia óta, az idő ügyesen megszépítette az emlékeket, ma már kellemes nosztalgiával ül le bármelyik epizód elé az ember. Erre összerakják ezt a filmet, ami olyan, mintha az Asylum stúdió forgatott volna másolatot az első részről. És ami a legbosszantóbb az egészben, hogy a filmmel szépen ki is herélték Neót...
#2

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

A Marvel moziverzumról azt tartják, hogy a Végjáték óta már csak árnyéka önmagában. Ahogy az örökkévalók vagy a Fekete Özvegy, úgy az új Thor-mozi sem közelíti meg még csak kicsit sem a korábbi filmeket, holott már ott is voltak gyengébb próbálkozások. Ez a színes-szagos mókázás, amit Taika Waititi összerakott, bizonyosan sokaknak tetszik, de ami a Ragnarökben mégy úgy-ahogy elmuzsikált, az itt már csak kínos erőlködésnek hat.
#1

52 Halálos iramban 9  (2021)

(16) (10)

akció | kaland | krimi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Dom Toretto családját veszély fenyegeti. Ha meg akarja menteni Lettyt és a fiát, Briant, számot kell vetnie korábbi tetteivel. A csapat újra összeáll, hogy megfékezzék az őrült... több»

Mit is lehetne mondani róla? A sorozat már a második résznél is köhögött, a harmadiknál egyenesen fuldoklott. Aztán jött a negyedik rész, ahol talán egy picit kapott némi levegőt, de azóta is oxigén palackra van kötve. Igazából a Halálos iramban franchise már hosszú évek óta betölti a bűnös élvezet szerepét, hiszen minden epizódban megpróbálják valami még nagyobb ökörséggel überelni az előzőt. A kilencedik részre ez már a világűrben repkedő autó formájában öltött testet. Vajon a tízedik rész már a Marson fog játszódni?