Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb életrajzi filmek 2014-től 2014-ig - Olaszország

#1

88 A föld sója  (2014)

(9) (2)

dokumentum | életrajzi | történelmi

Cinego

Sebastiao Saldago, az ismert fotográfus pályafutásának negyven évében átutazta a kontintenseket. Szemtanúja több nemzetközi konfliktusnak, közelről láthatta az éhínség sújtotta... több»

Nem véletlenül jelölték a filmet Oscar-díjra, egészen káprázatos, ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg az idén, ez legyen az.
#2

dokumentum | életrajzi | sportfilm

A világ egyik legismertebb sportolójának portréja, akinek egész élete hazugság volt. Az amerikai profi kerekes, Lance Armstrong minden vágya a pénz, a hírnév és a siker volt.... több»

Hát igen....sok mindent megtudhatunk a biciklizésről és annak hátteréről. Csalás, csalás hátán. Nem értem ezt az embert. Minek jött vissza az utolsó tour-jára. Nem kellett volna.
Il giovane favoloso
#3

dráma | életrajzi | történelmi

A meggyötört olasz költő és filozófus, Giacomo Leopardi rövid, de termékeny életén alapuló film. több»

#4

72 Scampia aranya  (2014)

(2)

dráma | életrajzi

Netflix

Scampiában Enzo Capuano arra teszi fel az életét, hogy segítséget nyújtson a kevésbé tehetős gyermekeknek, hogy lehetőségük legyen sportolni. több»

Találkoztam már jobb filmekkel, de ennek van üzenete és ereje. Érdemes lenne megnézni a fiataloknak, tanulságos kis darab.
#5

60 Grace: Monaco csillaga  (2014)

(11) (6)

dráma | életrajzi | romantikus

A huszadik század derekán járunk. Grace Kelly (Nicole Kidman) hihetetlenül szép és sikeres hollywoodi csillag, akinek élete mesébe illő fordulatot vesz, mikor szó szerint eljön érte a... több»

Nicole Kidman szerintem eléggé tisztességesen játszotta el ezt a szerepet, ugyan kicsit jobban benne volt már a korban, mint a valódi Grace ekkor, de akkor is áradt belőle a filmcsillagos tündöklés. Szóval ez a karakter, a többiekkel szemben, eléggé jól meg lett formálva, a film... több»
#6

életrajzi

Netflix

A Montalbano nyomozó sorozat szerzője, Andrea Camilleri portréja. több»

Érdekes megismerni a Montalbano megálmodóját, aki Olaszországban nagyon ismert, viszont a dokumentumfilmből az jött le, hogy nem valami érdekes ember.
#7

59 Pasolini  (2014)

dráma | életrajzi

A filmdráma a páratlan filmrendezőfenomén, Pier Paolo Pasolini utolsó életszakaszát eleveníti fel. Az ötvenéves direktor éppen túl van a Saló és a Sodoma 120 napja forgatásán;... több»

Hát ilyen életrajzi filmet még garantáltan nem láttál! Őszintén szólva kissé meglepődtem, mert ez voltaképpen egy kubista mozi, ha egyáltalán létezik ilyen, de kétségkívül zseniális.