Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2014-től 2014-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

89 A föld sója  (2014)

(9) (2)

dokumentum | életrajzi | történelmi

Sebastiao Saldago, az ismert fotográfus pályafutásának negyven évében átutazta a kontintenseket. Szemtanúja több nemzetközi konfliktusnak, közelről láthatta az éhínség sújtotta... több»

Nem véletlenül jelölték a filmet Oscar-díjra, egészen káprázatos, ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg az idén, ez legyen az.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

Simon Axler öregedő színpadi színész, aki azt szeretné, hogy ráleljen újra a szenvedély az életben. Amikor találkozik a leszbikus Pegeen Stapleforddal, aki már odavan Simonért... több»

Van némi közös ebben a filmben és Birdmanben. Bár utóbbi azért mérföldekkel jobb, de Pacino igazán remek alakítást hozott, amire már egy ideje vártam tőle. Ilyen már ráférne De Niróra is.
#3

63 Két nap, egy éjszaka  (2014)

(13) (4)

dráma

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli... több»

A Dardenne-fivérek újfent egy munkával (jelen esetben annak hiányával) foglalkozó történetet mutatnak be Két nap, egy éjszaka című alkotásukban. Mi történik akkor, amikor az ember csak önmagára számíthat? Hogyan tud az ember talpra állni, mikor már az utolsó reménysugár is... több»
#4

dráma

A film magyar címe: Soha nem késő. A film a nagy olasz reformer pedagógus, Alberto Manzi életét mutatja be, egy életrajzi játékfilm formájában. A történet, 1946-ban játszódik, a... több»

#5

életrajzi

Netflix

A Montalbano nyomozó sorozat szerzője, Andrea Camilleri portréja. több»

Érdekes megismerni a Montalbano megálmodóját, aki Olaszországban nagyon ismert, viszont a dokumentumfilmből az jött le, hogy nem valami érdekes ember.
#6

79 Blood Cells  (2014)

(2)

dráma

Egy évtizeddel azután, hogy egy katasztrófa elpusztította családját és farmját, az otthonról érkezett fontos hírek arra kényszerítenek egy fiatalembert, hogy szürreális kalandot... több»

Nagyon tetszett, teljesen beleéltem magam, eggyé váltam a filmmel! Igazi élmény volt...
#7

79 Violetta: A koncert  (2014)

(1) (3)

dokumentum | zenés

A Violetta: A koncert című dokumentumfilm a népszerű zenés-táncos tévésorozat főszereplőivel készült koncert felvételeinek anyagát tartalmazza, melyre a milánói Mediolanum Forumban... több»

Ez arrol szol hogy a káposztapirulákat evö csaj itt elkezd nekünk kornyikálni, nem tudom hogy voltatok olyan helyzetben hogy egy síp közvetlenül a füled mellet szólal meg ,hát ez hasonlo
#8

dokumentum | életrajzi | sportfilm

A világ egyik legismertebb sportolójának portréja, akinek egész élete hazugság volt. Az amerikai profi kerekes, Lance Armstrong minden vágya a pénz, a hírnév és a siker volt.... több»

Hát igen....sok mindent megtudhatunk a biciklizésről és annak hátteréről. Csalás, csalás hátán. Nem értem ezt az embert. Minek jött vissza az utolsó tour-jára. Nem kellett volna.
#9

73 Éhes szívek  (2014)

(5)

dráma | romantikus | thriller

Két New York-i fiatal kapcsolatát alaposan próbára teszi az élet, amikor élet-halál kérdésekkel kell szembenézniük.

Végigszenvedtem, bár nem volt sok értelme. Nem érintett meg a téma, egy csecsemő körül bonyolódott a történet, de a bonyolódás túl erős szó, inkább vánszorgott a történet. Elsődlegesen az volt a baj, hogy a két főszereplő nekem túlságosan ellenszenvesek voltak, a nőben... több»
#10

dokumentum | háborús | történelmi

A Korengal: A háború igazi arca című dokumentumfilm az Afganisztánban szolgálatot teljesítő katonák életével foglalkozik. Megismerhetjük nehéz körülményeiket, kétségeiket és... több»

Alapvetően értelmes dokumetnumfilm, de a kamerák buzis közelségből veszik a a visszaemlékezők arcát. Ez irritáló.
#11

73 La Sapienza  (2014)

dráma

Karrierje csúcsán Alexandre feleségével közösen Olaszországba látogat, hogy ott fejezze be regényét, melyet Francesco Borromini építészről ír éppen. Kapcsolata nejével... több»

#12

71 Lány macskával  (2014)

(2)

dráma

Róma, 1984. Aria egy kilenc éves kislány. Szülei, akik csak magukra és a saját karrierjükre tudtak gondolni, elváltak, fittyet sem hányva lányuk szükségleteire. Míg két nővérét... több»

A film hatásos, átgondolt és emlékezetes látványvilággal rendelkezik, jó a rendezés és a színészi játék, az operatőri munka kiváló. Charlotte Gainsbourg-nak különösen jól állt ez a szerep. A zene is jó, bár elég komikusan hat 9 éves kislányoknál. Nagyon szeretem az ehhez... több»
#13

71 Blue Lips  (2014)

dráma

A Blue Lips című romantikus drámában hat, egymástól különböző karakterű egyéniség találkozik, akik a világ hat pontjáról érkeztek: Rio de Janeiro, Los Angeles, Honolulu, Buenos... több»

#14

69 Séta a napfényben  (2014)

(5) (3)

dráma | musical | romantikus | vígjáték

A Séta a napfényben című romantikus musicalben Maddie mindössze öt hetes ismeretség után kész arra, hogy kimondja a boldogító igent szerelmének, Rafnak. A frigyre egy kis olasz faluban... több»

Az ilyen jellegű filmek közül, nálam az etalon a "Mamma Mia!". Ugyan ez a film nem érte el azt a szintet, de nekem ennek ellenére tetszett ez a film. A történet egyszerű, kiszámítható de a zenékkel nagyon jól feldobták a filmet, nagyon jó választás volt az összes dal, teljesen... több»
Il giovane favoloso
#15

dráma | életrajzi | történelmi

A meggyötört olasz költő és filozófus, Giacomo Leopardi rövid, de termékeny életén alapuló film. több»

#16

dokumentum | történelmi

A dokumentumfilm az egyes segélyszervezetek munkáján keresztül azt igyekszik bemutatni, hogyan fékezhető meg a harmadik világ országaiban a mély szegénység. több»

Rendező: Michael Matheson Miller

Szereplők: Robert Sirico

#17

57 Grace: Monaco csillaga  (2014)

(10) (6)

dráma | életrajzi | romantikus

Netflix

A huszadik század derekán járunk. Grace Kelly (Nicole Kidman) hihetetlenül szép és sikeres hollywoodi csillag, akinek élete mesébe illő fordulatot vesz, mikor szó szerint eljön érte a... több»

Nicole Kidman szerintem eléggé tisztességesen játszotta el ezt a szerepet, ugyan kicsit jobban benne volt már a korban, mint a valódi Grace ekkor, de akkor is áradt belőle a filmcsillagos tündöklés. Szóval ez a karakter, a többiekkel szemben, eléggé jól meg lett formálva, a film... több»
#18

krimi | vígjáték

Egy egyetemi kutatót kirúgnak forrásmegvonás miatt. Ahhoz, hogy fenn tudja tartani magát, úgy dönt, hogy drogokat fog előállítani a volt kollégáival. több»

#19

dráma | vígjáték

Elena (Kasia Smutniak) és Antonio (Francesco Arca) mindenben teljesen ellentétei egymásnak. Hiába próbálnak meg ellenállni egymásnak, a kettejük közti vonzalom átírhatja a... több»

Fernand Ozpetek munkáira első nagy sikerfilmje, a Törökfürdő megjelenése óta figyelek. Filmjeiben tiszta karakterek, mély érzések, hétköznapi és különleges emberi kapcsolatok jelennek meg, melyeket a rendező minden filmjében próbára tesz 1-1 váratlan esemény bevonásával.... több»
#20

dráma | vígjáték

Edoardo gyermekkorában kisebb egészségügyi problémával küszködött: péniszének deformitása megakadályozta őt a szexuális kielégülés megtapasztalásában. Most, immár tizenhét... több»

Gyenge film és hiába akar nagyon ütős poénokkal szolgálni nem sikerül mert unalmas és semmitmondó. A színészi alakítást is nagyon gyengének éreztem. Nem ajánlom!