Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Tények Plusz
#21061

TV-ben (TV2, csütörtök 01:33)

Hírműsor. több»

#21062

játékfilm

A hivatalnoki iroda egyhangúságát egy nyomozó zavarja meg: Károly és Keznyiczey volt kollégája, Lajos Fábián halálával kapcsolatban kérdések merülnek fel. A két férfit teljesen... több»

Final Cut – Hölgyeim és Uraim
#21063

játékfilm

Az igazi szerelmes film az "igazi" férfi és az "igazi" nő történetéről mesél. És milyen az igazi férfi? Hát sármos, mint Marcello Mastroianni a La dolce vitában, de azért izmos is,... több»

Rendező: Pálfi György

#21064

dokumentum

„A zene felemel!” - szól a Snétberger Zenei Tehetség Központ mottója. És valóban, a 2011 óta működő központ diákjairól sugárzik, hogy ez az életük, ez az álmuk és... több»

Rendező: Kopp Krisztina

A Tragédia rejtélye
#21065

dokumentum

Madách Tragédiája 1862-ben született. Arany János gondozásának köszönhetően, aki rögtön nyomda alá rendezte, nyomtatásra is került. Az első kiadást a Kisfaludy Társaság tagjai... több»

#21066

rövidfilm

A kísérleti kisjátékfilm fiktív („talált”) sms-ekből áll. Egy filmrendező ismerősei: szerelmei, rokonai – apja, anyja, testvére, volt felesége – és munkatársai küldenek neki... több»

Kifejezetten izgalmas és figyelemre méltó film. Tetszett ez a koncepció, hogy a főszereplőnk életének pár hónapját, évét az az idő alatt kapott SMS-eiből próbáljuk mi, nézők, összerakni. Nagyon érdekesnek találtam azt, ahogy a szürkébb, mindennapi dolgokba is betekintést... több»
Így készült: Bátrak földje - Egy új magyar telenovella kulisszatitkai
#21067

Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólany, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A... több»

Remek kis beharangozója volt a sorozatnak. Megismerhettük a csalásokat, a szereplőket és a viszonyokat. Bebocsátást nyerhettünk a gyönyörű helyszínekbe a Nagytétényi Kastélyba és Szentendrei Skanzenbe. Engem felcsigáztak a képsorok a gyönyörű kosztümök, az aprólékosan... több»
#21068

A minden évben megrendezésre kerülő Golden Globe díjátadó ünnepségről készült filmben szemtanúi lehetünk a díjazottak örömmámorának és a szórakoztató, fergeteges és... több»

Szereplők: Ricky Gervais

Azért Sylvester Stallone díjazása a Creed: Apollo fiában nyújtott alakításáért picit erős volt, de a többi díjazott megérdemelte a díjat.
Szigorúan titkos
#21069

NA Szigorúan titkos  (2019)

(1)

dokumentum

A Rákosi- és a Kádár-rendszer teljes egészében a kommunizmusnak rendelte alá Magyarországot. A magyar kommunisták olyan háborús forgatókönyveket írtak, amelyek szerint Magyarország... több»

Rendező: Babos Tamás

Hátborzongató és sokkoló dokumentumfilm arról, hogy az esetleges harmadik világháború során mekkora pusztulás érhette volna Európát, s benne Magyarországot. Évtizedekig gyakorlatilag alig tudott valaki mindarról, ami most elemi erővel tört felszínre, a lakosság – szerencsére... több»
Az angol-spanyol kisasszony
#21070

történelmi

1596-ban, II. Fülöp uralkodásának végén az angolok több támadást is indítottak Cádiz ellen. Ezen ostromok egyike során Clotaldo, egy angol lovag, magával vitt Cádizból egy 7 éves... több»

Rendező: Marco A. Castillo

Így készült: a Tajtékos napok című film
#21071

dokumentum

Az idei év igazi filmes szenzációja Franciaországban a Tajtékos napok című film mozibemutatója volt. A sikert három karizmatikus alkotó garantálja: Boris Vian, akinek kultregényét a... több»

Városi dzsungel
#21072

NA Városi dzsungel  (2017)

(1)

dokumentum

A városokat magunkénak hisszük − ám a betondzsungel tele van állatokkal. Néhánnyal összebarátkoztunk, de a legtöbbet szinte észre se vesszük. Sokan veszélyesnek tartják a vadon... több»

Habár azt hihetnénk, hogy csak az utóbbi évek-évtizedek "furcsa" jelensége - mondjuk magyar viszonylatban nézve - például a nagyvárosban feltűnő vaddisznócsorda, ha jobban belegondolunk, az állatok mindig is jelen voltak akár a metropoliszokban is, még ha tényként kezeljük is... több»
#21073

zenés

A 2013-as Wacken Open Air nagyon emlékezetes fesztivál volt, nem csak a Sabaton számára. Európa legnagyobb rock és metál fesztiválján 80000-en tombolták végig a banda dalait.

Humboldt, a nagy felfedező
#21074

dokumentum

Egy Alexander von Humboldt nevű kutató több mint kétszáz évvel ezelőtt öt évet töltött Dél-Amerika felfedezésével. Andrea Wulf történész és bestseller író most megismétli ezt... több»

Alexander von Humboldt neve sokak számára ismerősen csenghet (főleg tudományos körökben), azonban az életútjáról, munkásságáról, személyiségéről keveset tud az átlagember. Annak ellenére sem tudunk túl sokat az utóbbi dolgokról, hogy Humboldt széles körű tevékenységet... több»
Az ember, akit nem lőttek le
#21075

dráma | játékfilm

Kein Konrád egyedül él túl egy ámokfutást a munkahelyén, ami után megszállottan próbálja igazolni magának és  súlyos fogyatékkal élő testvérének, hogy nem véletlenül volt... több»

Rendező: Gigor Attila

Ticket
#21076

NA Ticket  (2011)

animáció | rövidfilm

"Mi az élet? - ezt az örök kérdést közelíti meg a TICKET. A film egy férfi életét kíséri végig, (hősünk) saját szemszögéből, a születéstől a halálig. Az élet... több»

Rendező: Rófusz Ferenc

#21077

dokumentum

A Föld legősibb tengeri hüllőinek ma már az emberekkel kell megosztaniuk lakóhelyüket. Ám a két faj viszonya nem mindenhol probléma nélküli: míg a Seychelle-szigeteken az... több»

Hannah Mangold és Lucy Palm: Embervadászat
#21078

thriller

Bár Hannah Mangold rendőrfelügyelőnek jelenleg nincsenek hallucinációi, poszttraumás stressz zavara miatt felmentették az aktív munkavégzés alól. Közben partnere, Lucy egy bonyolult... több»

Maigret és az éjszaka örömei
#21079

krimi

A párizsi éjszaka egyik ifjú táncosnője rémülten szalad be a rendőrőrsre, azt állítva, hogy a bárban két férfi beszélgetéséből megütötte a fülét, hogy egy grófnő... több»

Rendező: Thaddeus O'Sullivan

Szereplők: Rowan Atkinson

I. világháború: A halál alagútjai
#21080

dokumentum

1914. december: 5 hónapnyi háborúskodás után a németek és a szövetségesek is áthatolhatatlan védelmi vonalak mögé vonulnak vissza. Ostrom indul hát minden egyes erődítményért,... több»