Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Szeretetnepper
#21081

rövidfilm

Egy roma ikerpár - egy maffiavezér és egy lelkész - történetének feldolgozása nem mindennapi módon. Egy intézetből indulnak, majd kettéválik az útjuk. A film az önzetlen szeretet... több»

Rendező: Király Márk

Szereplők: Gesztesi Károly

#21082

NA A blokád  (2019)

rövidfilm

Két tüntető, Fred es Bouly emlékezetest módon szeretnék lezárni a sárgamellényesek 2019. januárjában Franciaországban kirobbant tüntetéshullámát... több»

Rendező: Jonathan Lago Lago

Magyar lapát
#21083

dokumentum | életrajzi

A dokumentumfilm portréfilmszerűen a kilencszeres kajakkenu világbajnok, Wichmann Tamás személyére fókuszál, a legendás Wichmann kocsma helyszíne, történetei keretezik az... több»

Rendező: Kövessy Róbert

Szibéria, a maga valóságában
#21084

dokumentum

A Svájci Televízió moszkvai tudósítója egy rendezővel és egy operatőrrel együtt felkerekedik, hogy meglátogassa a rénszarvastenyésztő nomádokat Szibéria egyik legtávolabbi... több»

Rendező: Dave D. Leins

Sajátos hangulatú, road movie jellegű dokumentumfilm, amely jól visszaadja Szibéria, illetve az ott élő emberek jellemzőit. Kissé talán szokatlan a hosszú játékidő, a bő másfél óra is inkább kicsit játékfilmes hangulatot kölcsönöz ennek az alkotásnak. A stáb időt és... több»
Csókok és gólok
#21085

Egy ötgyerekes családban a legkisebb fiú esküvőjére készülnek egy idilli spanyol birtokon. Azonban a nagy nap véletlenül ugyanarra a dátumra esik, mint a futball-világbajnokság... több»

Szép és kedves spanyol férfiak és nők gyönyörű tájban könnyfakasztóan érzelgős és életszerűtlen történetet játszanak el erősen ingadozó színészi teljesítménnyel. Mindezek ellenére is elismerést érdemel önmagában a fogyatékkal élő karakter szerepeltetése (a... több»
Az evolúció múltja és jövője
#21086

dokumentum

Dokumentumfilmünk egy különleges tudomány kutatás keretében mutatja be, hogy a genetika miként támogatta mindeddig az emberi evolúció folyamatát, és hogy feltételezhetőleg a... több»

Bob bemutatja: Vonatok és lombházak
#21087

animáció | családi

TV-ben (Izaura TV, csütörtök 01:33)

Bob, a mester és nehézgépei ezúttal Bentley úr számára készítenek születésnapi meglepetést, illetve segítenek egy mókuscsaládnak megtalálni a tökéletes új otthont.   több»

#21088

NA Nosferatu  (2018)

(1)

horror

Orlok gróf érdeklődést mutat Hutter ingatlanügynök felesége iránt. több»

Lépten-nyomon geológia - A Kárpát-medence tűzhányói
#21089

dokumentum

Tűzhányók oldalán lezúduló izzófelhők, fortyogó lávatavak, az éjszakai égboltot megvilágító lávatűzijáték. Ezért a látványért akár messzi tájakra is utazhatnánk, de most... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Érdekes dokumentumfilm, valóságos nyomozás a múltban lezajlott földtani események után. Nagyon hasznosak a számítógépes szemléltető grafikák, így legalább el tudjuk képzelni, mi is zajlott le évmilliókkal korábban. A másik nagy pozitívuma a filmnek az, hogy a Föld más... több»
#21090

játékfilm

Filmio

Léna zavart tinédzser, aki a testsúly problémáival van elfoglalva, készül a szalagavatójára, de még nincs meg a tökéletes ruhája, és kísérője sem akadt. Osztálytársai és... több»

#21091

dokumentum

Két éven át követjük nyomon a 7-36 év közötti bokszoló lányokat. Vajon mi motiválja őket, hogy ilyen férfias sportágat űzzenek. Az önbecsülésükért, elismerésért,... több»

Rendező: Nordin Eszter

Volt egyszer egy Vadkelet - Emir Kusturicával
#21092

dokumentum

TV-ben (Spektrum, csütörtök 01:33)

A Közép- Kelet-Európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyakat hozott felszínre. Hirtelen betört a térségbe a nyugat; a tűrt, esetleg tiltott gondolatok... több»

Siklós kincsei
#21093

dokumentum

A vár és a város történelmi nevezetességeit, valamint a környező táj szépségeit üdülési szempontból szerencsésen egészítik ki a kedvező mediterrán éghajlati viszonyok. Ennek... több»

#21094

dokumentum

Dokumentumfilm Kolonics Györgyről. 6 éve hunyt el az egyetlen magyar kenus, aki egyéniben és párosban is nyert olimpiát. Eredményei mellett azonban hite, szorgalma és szerénysége tett... több»

Rendező: Varga András

Preface
#21095

NA Preface  (2011)

rövidfilm | sci-fi

A film száz évet fog át 15 perc alatt, az elkövetkező 100 évet. Egy ember belecsöppen az emberiség jövőjébe, anélkül, hogy észrevenné. Generációk tűnnek el egymás... több»

Karim Aga Khan és életműve
#21096

dokumentum

IV. Aga Khan (Karim) 1936-ban Genfben született. Először Nairobiban, majd egy svájci bentlakásos elit iskolában tanult, végül a Harvardon hallgatott iszlám történelmet. Nagyapja... több»

#21097

dokumentum

Netflix

Visszatekintés a Nobel-békedíjas Shimon Peres életére, aki kétszer volt Izrael miniszterelnöke, és tárgyalásokat folytatott az 1994-es izraeli-jordániai békeszerződésről. több»

#21098

dokumentum

Plácido Domingo kétségkívül a világ egyik legsokoldalúbb tenorja, aki hangjával pillanatok alatt elkápráztatja a hallgatóságot. Ötvenéves pályafutása alatt több mint... több»

Nagy rajongója vagyok az énekes munkásságának, Placio Domingo mintha csakugyan gyémántokat reggelizett volna, ez a felvétel pedig nagyon jó minőségben adja át az ő koncertjeinek a hangulatát. Csupán egyszer láttam őt élőben, de tanúsíthatom, hogy ez a koncert elhozza a... több»
#21099

Az Év Háziasszonya című vetélkedőben ismert lányok, asszonyok versenyeznek egymással, hogy bebizonyosodjon a két bátor jelentkező közül melyik a jobb háziasszony. Vagyis a műsor... több»

Szereplők: Kovács Lázár

Helyes műsor volt, maga az ötlet tetszett, de valahogy mindenhol mindig ugyanazok az arcok vannak, szerepelnek.
Vád nélkül
#21100

NA Vád nélkül  (2019)

(1)

dokumentum

1850-ben a zsidó származású Biedermann család Dél-Magyarországon vesz 20 ezer holdat, és letelepedik. A katolizáló család Szigetváron épít egy leány-, majd egy fiúiskolát, a ma is... több»

Rendező: Kisfaludy András

Megindító dokumentumfilm egy olyan emberről, aki az ÁVH áldozata lett, s akinek az egyetlen élő közeli rokona, az unokaöccse szeretné megadni a méltó végtisztességet. Biedermann Imre egy zsidó, de már a 19. század közepén katolizált család sarja volt, aki az 1930-as évek... több»