Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Labirintus
#21101

NA Labirintus  (2018)

fantasy | thriller

Egy pszichiátriai kutató és egy természetfeletti jelenségekkel foglalkozó nyomozó bejut a Budavári Labirintusba, ahol az elhagyatott szovjet bázist akarják feltérképezni. Odalent... több»

#21102

dokumentum

Nem is gondolnánk, hogy algoritmusok egész hálója szövi át életünket. Algoritmus határozza meg például a sebész kezének mozgását vagy egy műalkotás létrejöttét. Az... több»

#21103

dráma | rövidfilm

Filmio

A film egy iskolás kisfiúról szól, aki csupa szépet ír az édesanyjáról egy anyák-napi versenyre. Az igazság viszont az, hogy az anya rosszul bánik a fiúval, egész nap iszik és... több»

A rejtőzködő természet
#21104

dokumentum

A film a Dunakanyar, a hortobágyi puszta és az Északi-középhegység vidékeire kalauzol el. Az alkotót ezúttal nem a tudományos megközelítés izgatja, hanem a természet misztériumát... több»

Rendező: Attila Vegh

Érdekes és látványos természetfilm, amely bár túl sok újdonsággal nem szolgál, mégis élvezetes. Gyakorlatilag ugyanazokat az élőlényeket (gólyák, hódok, szarvasok, sasok, rókák, vércsék stb.) mutatja be, amelyeket már feltehetően sok más felvételen láthattunk, e film... több»
#21105

dokumentum

A szürke daru a világ egyik legnagyobb, röpképes madárfaja. Évezredes vándorlási útvonalainak egyike Európa közepén, Magyarország felett vezet, több tízezernyi daru pihen meg... több»

Mintegy fél órában összefoglalja a film a legfontosabb tudnivalókat a darvak életéről. Érdekes és látványos felvételekkel mesél arról, hogyan cseperednek fel a fiókák, szinte testközelbe hozott madarakat láthatunk a tojásból éppen kikelni, vagy növendék daruként a mezőkön... több»
#21106

NA Tehenesek  (2018)

(1)

dokumentum

A film a háromszéki (erdélyi) magyar szarvasmarhatartók aktuális helyzetét tárja fel 2015 és 2017 közötti periódusban. Párhuzamos gazdasorsokkal találkozik a néző. A filmben... több»

Rendező: Vargyasi Levente

Aktuálpolitika és aktuál gazdasági eseményeket mutat be, ami nem alkalmas megérteni a rendszert, illetve megmutatni, hogy miként lehet kilábalni ebből. Így nem látom sok értelmét a bemutatásnak, mert a gazdálkodásról nem sokat mutat.
#21107

dokumentum

1607 júliusában Valletta városa, a katolikus Európa legkisebb és legfiatalabb fővárosa befogadta a bűnös múltú szökevény művészt, Caravaggiót, és ezzel elkezdődött a festő... több»

A dokumentumfilm Caravaggio utolsó éveit mutatja be, miközben megismerhetjük a festő munkásságát, kalandos sorsát, illetve Valletta művészeti fejlődését is. Számtalan épületet, festményt, freskót láthatunk, bejárva a máltai fővárost. Nem vagyok a bulvársztorik nagy híre,... több»
Az evolúció múltja és jövője
#21108

dokumentum

Dokumentumfilmünk egy különleges tudomány kutatás keretében mutatja be, hogy a genetika miként támogatta mindeddig az emberi evolúció folyamatát, és hogy feltételezhetőleg a... több»

#21109

NA Slender Man  (2017)

(1)

horror | thriller

A film története szerint egyetemista diákok nyaralni indulnak, ám egy hátborzongató férfi feltűnése pokollá változtatja a vakációt. több»

Erről a filmről nekem az a véleményem, hogy én nem szeretem az olyan filmeket, amiknek úgy nincs valóságalapja, ami abszolút lehetetlen, hogy valakit megidézzenek, és máris kezdődnek a furcsa dolgok, mert az szerintem megint más kategóriába sorolnám, mint pl. James Wan filmje, a... több»
Bob bemutatja: Vonatok és lombházak
#21110

animáció | családi

Bob, a mester és nehézgépei ezúttal Bentley úr számára készítenek születésnapi meglepetést, illetve segítenek egy mókuscsaládnak megtalálni a tökéletes új otthont.   több»

#21111

NA Cyborg X  (2015)

akció | horror

Miután a radikális fegyvereiről ismert vállalat, az X-Coprt felett átveszi az irányítást egy kibervírus, a túlélők egy maroknyi csoportján a sor, hogy megmentsék az emberiséget a... több»

Kötelék, avagy a rab és a börtönőr
#21112

játékfilm

Hatvan túli házaspár ? együtt élnek, de nem egy fedél alatt laknak. Eduárd, a férfi az ablak előtti teraszon lakik. Szerényke, a nő pedig belül, a valamikori közös lakásukban él.... több»

Rendező: Bálint Arthur

#21113

NA Életem a Duna  (2018)

(1)

dokumentum

E film Brano Molnar szlovák rendező lírai vallomása szeretett folyójáról, a Dunáról. Belső monológjaiban előtörnek az emlékek, folyamatos a rácsodálkozása az újjáéledő... több»

Gyönyörű film. Odaszegezett a képernyő elé. Elképesztő felvételeket láthattam a szerző több száz órányi anyagaiból válogatva. Egy olyan ember, Braňo Molnár készítette, aki évtizedek óta járja a Duna szlovákiai oldalát és profizmusra törekvő amatőrként... több»
Nők az Isis ellen
#21114

dokumentum

2014-ben az Iszlám Állam erői mintegy 5000 jazidit ejtettek foglyul Irak északi részén. A férfiak nagy részét lemészárolták, míg a nőket hadizsákmánynak tekintették és eladták... több»

Preface
#21115

NA Preface  (2011)

rövidfilm | sci-fi

A film száz évet fog át 15 perc alatt, az elkövetkező 100 évet. Egy ember belecsöppen az emberiség jövőjébe, anélkül, hogy észrevenné. Generációk tűnnek el egymás... több»

Karim Aga Khan és életműve
#21116

dokumentum

IV. Aga Khan (Karim) 1936-ban Genfben született. Először Nairobiban, majd egy svájci bentlakásos elit iskolában tanult, végül a Harvardon hallgatott iszlám történelmet. Nagyapja... több»

#21117

NA A poszméh titka  (2013)

(1)

dokumentum

A poszméh (Bombus) a rovarok (Insecta) osztályának a hártyásszárnyúak (Hymenoptera) rendjébe, ezen belül a fullánkosdarázs-alkatúak (Apocrita) alrendjébe és a méhfélék (Apidae)... több»

Rendező: Kurt Mündl

A poszméhek – vagy közkeletűbb megnevezéssel a dongók – sokak számára jobbára ártalmatlan, de haszontalan élőlényeknek tűnnek, némelyek esetleg jobban tartanak tőlük a méretük miatt, mint mondjuk a darazsaktól. Bevallom, amíg nem láttam ezt a filmet, addig én sem tartottam... több»
#21118

animáció

Szentpétervár 1874. Mogyeszt Petrovics Musszorgszkij orosz zeneszerző néhai barátja Viktor Hartmannak a reprospektiv kiállításmegnyitójára sétál, a múltba merengve érkezik meg... több»

Rendező: Javorniczky Nóra

Négy évszak a magyar pusztán
#21119

dokumentum

A magyar puszta mai képe az ember tájátalakító tevékenységének az eredménye, aki az élőhelyeket az idők folyamán megváltoztatta és nagy részét művelésbe vonta. A puszta... több»

Rendező: Sáfrány József

Hihetetlen jó képek, érdekes téma. Számomra meg aztán pláne érdekes, hiszen ezen a környéken lakom én is. Olyan képi világ tárul a szemünk elé, amit tényleg csak itt lehet látni. Both András, mint narrátor zseniális, meglep, hogy milyen ritkán hallható ilyen szerepben. A... több»
#21120

dokumentum

Honnan erednek angyalok? Miért van szárnyuk? Hogyan lettek a kereszténység legjelentősebb templomainak központi alakjai? Az angyalok története a pogány ókorig nyúlik vissza, és... több»

A film izgalmas utazásra hívja a nézőt az egyháztörténet, illetve a művészettörténet területére. Habár hosszú évszázadokon át teljesen természetesnek vették az angyalok szerepeltetését a vallásos szövegekben, képi ábrázolásokon, valójában nem voltak teljesen szerves... több»