Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Családi utazás - Egy másik világba
#22261

dokumentum

JR Cairns autista kisfiú hétköznapjai és családi élete. több»

Ebben a műsorban úgy hallottam, hogy nagyon keményen kell az ilyen gyermeket nevelni és nem szabad szinte semmit megadni neki. De miért van ez így? Nem túl szigorú módszer ez?
#22262

dokumentum

Alaszkánál keskeny félsziget nyúlik ki a kontinensből mintegy 800 km hosszan, amely elválasztja a viharos Bering-tengert a Csendes-óceántól. A felhőtakaróval borított... több»

Rendező: John Grabowska

Szereplők: Harcsik Róbert

#22263

NA Affliction  (2011)

dráma | rövidfilm

Lawfordban, a havas falucskában Whitehouse rendõrtiszt egykedvûen tengeti napjait. Egy-két közlekedési bírság, a civakodó komák szétválasztása, ilyesmi. Egy napon aztán a közeli... több»

Magyar retró 3
#22264

dokumentum

1. A magyar család 1950 és 1980 között folyamatosan nőtt a házasságkötések száma Magyarországon. Ezzel arányosan azonban a válások száma is. A háború előttinek közel... több»

Dinoszaurusz projekt
#22265

kaland

TV-ben (Filmbox Plus, csütörtök 01:33)

A tudós-felfedező Jonathan Marchant szentül hisz abban, hogy egykor az ember és a dinoszaurusz osztozott a Földön, sőt, az őslények talán ki sem haltak. Hogy feltételezését igazolja,... több»

Szörnyen gyenge film. Eszméletlen gyenge színészi teljesítmények. Borzasztóan rossz filmezés. Gyenge párbeszédek. Végig se tudtam nézni. Hülyeség a javából. Kerüljétek el, szerintem felesleges megnézni. Értékelés: 1/10
#22266

NA Nosferatu  (2018)

(1)

horror

Orlok gróf érdeklődést mutat Hutter ingatlanügynök felesége iránt. több»

Lépten-nyomon geológia - A Kárpát-medence tűzhányói
#22267

dokumentum

Tűzhányók oldalán lezúduló izzófelhők, fortyogó lávatavak, az éjszakai égboltot megvilágító lávatűzijáték. Ezért a látványért akár messzi tájakra is utazhatnánk, de most... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Érdekes dokumentumfilm, valóságos nyomozás a múltban lezajlott földtani események után. Nagyon hasznosak a számítógépes szemléltető grafikák, így legalább el tudjuk képzelni, mi is zajlott le évmilliókkal korábban. A másik nagy pozitívuma a filmnek az, hogy a Föld más... több»
A mi emberünk
#22268

NA A mi emberünk  (2019)

(1)

dokumentum

Egy elnémított társadalom, amelyik tovább szeretne lépni. Kibeszéletlen traumák, amiket örökségként adunk át a gyerekeinknek. Egy rendszer, ami harminc éve véget ért, és mégis... több»

Ma is égetően aktuális, mégis elfojtott problémákról szól a film, ugyanakkor azt is jól jelzi, hogy az általánosságokon túl gyakorlatilag az alkotók sem jutottak. A 20. század magyar története (is) tele van kibeszéletlen és feldolgozatlan traumákkal: két elveszített... több»
A megörökített orrszarvú
#22269

dokumentum

2007-ben Budapesten látott napvilágot a világ első, mesterséges megtermékenyítéssel fogant orrszarvúja. 2008-ban a csehországi Dvur Kralovéban talált menedékre a vadonból kipusztult... több»

A történet maga érdekes lenne - egy kihalófélben levő állatfaj megmentése -, de 25 perc is elég lenne hozzá. A magyar felvételek jók, de a sok idegen anyag, amit bevágtak, rettenetes minőségű. A film egészen elavult, 90-es évekbeli hatású. Összességében így csak gyengét... több»
A nagyvilág csodái
#22270

dokumentum

A világ csodáit bemutató utazásunk két állomása ezúttal London és Velence. Először az angol fővárosba látogatunk el, ahol a nézők megismerkedhetnek számos történelmi... több»

Rendező: Julian Thomas

Quimby: Aréna 2011
#22271

dokumentum

20 éves jubileumi koncert a Papp László Sportarénából. több»

#22272

dokumentum

Netflix

Visszatekintés a Nobel-békedíjas Shimon Peres életére, aki kétszer volt Izrael miniszterelnöke, és tárgyalásokat folytatott az 1994-es izraeli-jordániai békeszerződésről. több»

#22273

dokumentum

A Nagy Korallzátony a világ legnagyobb koralltelepe. Queensland keleti partjainak közelében húzódik mintegy 2300 kilométer hosszan. A zátonyok által elfoglalt terület nem kevesebb, mint... több»

MüpArt - The Great Hungarian Songbook
#22274

zenés

A zenés koncertfilmben klasszikus és közismert magyar dalok, slágerek, táncdalok és sanzonok csendülnek fel modern feldolgozásban. A dalok üzenete ugyanaz, csak a köntös változott,... több»

ÉN a legújabb verziót láttam Takács Nikolasszal és Tompos Kátyával. Régi nagy slágerek egy kicsit leporolva és felfrissítve a hangzást. Remek 1,5 órás kikapcsolódás volt.
#22275

NA Nyugtalan vér  (2018)

(1)

dokumentum

Bíró László József, a hazánkban kissé elfelejtett, egyik legsokoldalúbb magyar származású feltaláló és polihisztor fordulatokban gazdag életet élt. Hosszú, kalandos alkotó élete... több»

Rendező: Kővári Tamás

Bíró Lászlóról, a golyóstoll feltalálójáról szól ez a dokumentumfilm. Az első néhány perc jól visszaadja azt, hogy az utca embere milyen keveset is tud arról, ki volt a golyóstoll „szülőatyja”. Sajnos az is feledésbe merült, hogy milyen sokoldalú személyiség is volt ő... több»
Élet: az első lépések
#22276

dokumentum

A sorozat Patrick Aryee-t és egy sor elragadó figurát követ, amint szembenéznek az igazi próbatétellel. Megfigyelhetjük, amint apró hőseink legyőznek minden egyes új kihívást első... több»

Valószínűleg sokan rajonganak az állatokról szóló természetfilmekért, és még nagyobb az esélye a népszerűségre egy hasonló műfajú alkotásnak, ha az állatkölykök világát igyekszik bemutatni a nézőknek. Ez a természetfilm-sorozat éppen ez utóbbi feladatot tűzte ki célul... több»
Szerelmek városa
#22277

játékfilm

Három lehetetlen szerelem története egy nagyvárosban.

Rendező: Szajki Péter

#22278

akció | horror | sci-fi | thriller

Az emberiség sötét kort él, a földön eluralkodott egy vírus amely az emberi elmét megfertőzve zombivá alakítja az embereket. A zombik nem átlagosak nem lassúak, mint a többi filmes... több»

Rendező: David Fincher

Szereplők: Brad Pitt

Égessük le Donald Trumpot!
#22279

vígjáték

Ez alkalommal a milliárdos üzletember, tévés celeb és most már elnökjelölti szerepben is feltűnő Donald Trump kell, hogy egy órán át hallgassa ahogy csípős nyelvű humoristák... több»

Szürke esküvő
#22280

vígjáték

Sonya, a szupermodell arról álmodozik, hogy műsorvezető párjával boldog házasságban élnek majd. A férfinek azonban más tervei vannak, így a nő dühében hozzámegy egy bankárhoz, aki... több»